Cum să-ți transformi baia într-un spațiu Spa


Anul 2023 aduce în prim plan baia, transformată într-o oază de liniște și relaxare.

Dorința oamenilor de a avea un spațiu, în confortul casei, în care să își încarce bateriile după o zi lungă, a devenit unul dintre motivele pentru care specialiștii în design interior propun o varietate de produse cu ajutorul cărora să îți poți regândi baia clasică într-una de tip spa.

Pe site-ul CeraMall găsești diverse modele de gresie si faianța care să te ajute să iei cele mai bune decizii în transformarea băii, dar și a casei tale, în general. Totodată, ai posibilitatea să vezi toate produsele și în showroom-ul din București, situat pe Bulevardul Timișoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei). De asemenea, aici beneficiezi și de sfaturile reprezentanților care îți pot oferi detalii despre caracteristicile plăcilor de gresie și faianță, astfel încât să te asiguri că ele se pot integra cu ușurință alături de celelalte elemente din încăpere. Ei te vor îndruma spre tipul potrivit de placă, în funcție de zona pe care o amenajezi, dar și de felul în care vrei ca aceasta să creeze armonie cu întreaga locuință.

Baia, de la stilul clasic, la statut de Spa

Sanctuar pentru multă lume, baia a devenit unul dintre locurile din casă unde te poți retrage pentru câteva minute sau chiar pentru ore bune. Poate te gândești că e suficient să stai în cadă pentru a îți da un refresh după o zi obositoare, însă, pentru a avea o experiență de care să te bucuri de fiecare dată când ai nevoie, este nevoie să faci câteva modificări. Alege accesorii moderne, culori calde și elemente șic pentru a personaliza această zonă din casă. De exemplu, pentru pardoseală, poți opta pentru plăci de gresie albă sau gresie gri pentru un plus de lumină. Acestea trebuie să fie de dimensiuni mari ca să creeze ideea de spațiu. Totodată, pe lângă partea vizuală, care te introduce într-o atmosferă liniștită, vei beneficia și de o altă caracteristică a lor, și anume, faptul că sunt ușor de întreținut.

Pentru un aspect sofisticat, gresia neagră este alegerea cea mai bună. Fie că alegi varianta mată sau lucioasă, cu siguranță va fi piesa de rezistență din baie. Aceasta dă o notă elegantă zonei și poate fi montată atât pe pereți, cât și pe podea. Totuși, este de preferat să existe un contrast subtil între corpurile din încăpere. De asemenea, poți combina, fără probleme, plăcile de gresie și faianță texturate sau modelele geometrice, astfel încât să obții rezultatul mult dorit. Dacă spațiul îți permite, poți monta o cadă cu susținere pe picioare, pentru a te introduce și mai mult în această zonă de spa.

Încearcă să păstrezi ordinea și să îți aranjezi lucrurile într-un stil minimalist, pentru a păstra camera cât mai aerisită. Nu neglija nici zonele de depozitare, care ar trebui să fie la vedere de această dată. Montează câteva rafturi pe unul dintre pereți, pe care să îți pui prosoapele, săpunurile și obiectele de îngrijire personală, ideal în zona cea mai ferită de apă, pentru a-ți proteja lucrurile de umezeală. În cazul în care structura pereților sau a încăperii nu îți permite o astfel de amenajare, atunci poți apela cu încredere la o scară din lemn, cu bare tradiționale pentru prosoape, pe care să o sprijini în zona căzii.

Indiferent că alegi un model de gresie gri, gresie albă sau gresie neagră, nu uita că, pentru a crea acea ambianță îmbietoare, este nevoie să adaugi câteva elemente naturale și efecte luminoase. Optează pentru despărțitoare din lemn rezistent la umiditate pentru a crea o senzație de căldură în spațiu, dar și pentru a atenua sunetul, ceea ce va ajuta și mai mult la stimularea sentimentului de calm și liniște. O altă variantă ar fi să îți achiziționezi câteva plante pe care să le plasezi în zonele cele mai luminoase, cum ar fi pervazul ferestrei. În cazul în care lumina naturală este obstrucționată, atunci ai posibilitatea de a-ți amenaja un colț în care să pui câteva lumânări cu miros parfumat. Alege arome cu efecte calmante, precum lavanda, pentru a-ți îmbunătăți imediat starea de spirit.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile