Cum să parfumezi hainele fără a folosi chimicale: remediu natural


Produsele chimice precum detergenții și balsamurile de rufe ne pun sănătatea în pericol, acest amestec parfumează rufele în mod natural.

Hainele pe care le spălăm în mașina de spălat, de fapt, sunt în permanență în contact cu pielea noastră. Iar substanțele chimice pe care le alegem pentru a le spăla lasă inevitabil reziduuri pe ele, reziduuri care vin în contact cu pielea noastră. Mulți nu știu, dar aceste substanțe sunt cu adevărat dăunătoare sănătății tale. Acesta este motivul pentru care remediile naturale sunt întotdeauna cele mai bune, precum acest truc care vă permite să vă parfumați rufele într-un mod total natural.

Mulți oameni au obiceiul de a citi etichetele detergenților și dedurizatorilor chimici înainte de a le cumpăra, pentru a se asigura că nu conțin substanțe periculoase. Dar câte dintre substanțele menționate pe etichete știm cu adevărat? Raspunsul este foarte putine. Majoritatea substanțelor conținute în produsele chimice de spălat, de fapt, sunt dăunătoare sănătății.

Care sunt aceste substante? De exemplu, agenții tensioactivi, conținuți în mare parte în detergenți, deoarece sunt utili pentru eliminarea murdăriei. Agenții tensioactivi se leagă de grăsimi, scăzând tensiunea superficială a apei și în acest fel slăbesc murdăria de pe țesături.

Există surfactanți vegetali, utilizați în detergenții organici, care sunt biodegradabili și nepericuloși. Problema constă însă în cele chimice, care sunt poluante și dăunătoare.

O altă substanță folosită în cantități mari în detergenții chimici și balsamurile de rufe este înălbitorul, care prezintă riscuri pentru sănătate. Această substanță, de fapt, deși foarte utilă dacă este aplicată pe pete, este periculoasă pentru piele și ochi. Aceeași poveste este valabilă și pentru dezinfectanții, care elimină bacteriile, dar lasă reziduuri chimice capabile să declanșeze alergii, la fel ca și balsamurile de rufe.

De Ce Limitați Utilizarea Detergenților Chimici

Mulți vor crede că problema substanțelor chimice capabile să declanșeze alergii îi privește doar pe cei care suferă de alergii. Totuși, nu este cazul. Expunerea continuă la un alergen, de fapt, sensibilizează sistemul imunitar.

Procedând astfel, chiar dacă nu sunteți alergic , dar vă expuneți continuu la acești alergeni, mai devreme sau mai târziu o reacție alergică va fi declanșată în noi. Acesta este motivul pentru care este atât de important să evitați pe cât posibil să folosiți balsamuri și detergenți chimici pentru țesături.

Parfumează-Ți Rufele Cu Acest Remediu Natural

Acum că am înțeles riscurile asociate folosirii produselor chimice pentru a ne spăla hainele, haideți să aflăm care este o alternativă naturală valabilă pentru a evita folosirea lor. Pe web puteți găsi diverse idei pentru fabricarea detergenților naturali și a balsamurilor de rufe. Ceea ce vom descoperi astăzi, în special, se referă la un amestec natural care parfumează rufele în mod natural.

Pentru a-l pregăti, turnăm 200 ml de apă într-o sticlă cu pulverizator, apoi adăugăm 20 de picături din uleiul nostru esențial preferat. Adăugăm și două linguri de alcool denaturat și agităm totul. În acest moment, există două moduri în care putem folosi amestecul parfumat pe rufele noastre.

Daca folosim uscatorul, pulverizam amestecul parfumat pe o bucata de hartie si introducem in interiorul aparatului. În acest fel, amestecul va parfuma aerul din interiorul uscătorului și, în consecință, hainele vor fi parfumate. Alternativ, dacă nu avem uscător, putem pulveriza amestecul direct pe haine înainte de a le pune în mașina de spălat.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile