ziar in dulap pentru a scapa de mucegai

Cum să îndepărtați mucegaiul din dulapuri folosind foi de ziar simple


Pentru a ține departe formarea mucegaiului și a mirosurilor neplăcute, soluția se află în foile de ziar. Iată cum și de ce să le folosiți.

Adesea problema constă în lipsa ventilației, alteori din cauza pereților umezi și expuși în zonele slab umbrite ale casei.
Evident, mucegaiul este un dușman care trebuie luptat nu numai pentru sănătatea garderobei, ci și pentru hainele noastre, care ar putea să se îngălbenească și să se păteze iremediabil.

De ce se formează mucegaiul?

Există mai multe motive pentru care în dulapuri se poate forma un miros de mucegai.

  • Una dintre cele mai frecvente cauze este umiditatea. Atunci când aerul este foarte umed, mai ales în medii închise precum dulapuri, se poate condensa pe țesături, pereți sau podele, creând un mediu propice creșterii mucegaiului și ciupercilor.
  • În plus, dulapurile pot deveni un loc ideal pentru creșterea mucegaiului dacă nu sunt curățate și aerisite în mod regulat. Praful și murdăria care se acumulează pe țesături pot oferi un mediu favorabil pentru creșterea microorganismelor, ceea ce poate provoca un miros de mucegai.
  • În sfârșit, o altă posibilă cauză a unui miros de mucegai în dulapuri este acumularea de umezeală din hainele sau obiectele care se află în interior. De exemplu, dacă un articol de îmbrăcăminte este plasat în dulap în timp ce este încă ud sau umed, umiditatea se poate răspândi prin aerul dulapului și poate cauza creșterea mucegaiului.

Pentru a evita mirosul de mucegai din dulapurile tale, este important să ții sub control umiditatea. Puteți folosi dezumidificatoare speciale sau puteți deschide ferestrele camerei pentru a circula aerul. Mai mult, este important să curățați în mod regulat dulapurile cu detergenți specifici și să îndepărtați obiectele care pot acumula umiditate, precum hainele care sunt încă umede. Cu toate acestea, există o tehnică foarte practică care ar putea ajuta la reducerea problemei mucegaiului și anume Foile de ziar.

Cum să îndepărtați mucegaiul folosind foi de ziar simple

Inainte de a introduce foile noastre de ziar in dulap ar fi o idee buna sa il curatam astfel incat sa curatam peretii care ar fi putut fi impregnati sau patati anterior cu mucegai. Puteți folosi un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a freca o cârpă din microfibră.
Un alt aspect necesar este spălarea hainelor pătate de mucegai sau înmuiate excesiv.

Odată ce am acordat atenție acestor pași simpli putem trece la introducerea foilor de ziar; atentie la material: nu trebuie sa fie coli netede (cum ar fi reviste), vorbim in mod special despre aceeasi hartie folosita pentru ziarele a caror hartie este mai aspra si mai poroasa.
Foile de ziar trebuie mototolite și apoi așezate în dulap la cele 4 colțuri. Daca preferi le poti pune si pe fund astfel incat sa acopere toata suprafata. Ghemurile mototolite de ziar trebuie schimbate la fiecare 7-10 zile pentru a avea o absorbție eficientă.

Foile de ziar, fiind caracterizate printr-un material poros, sunt capabile să absoarbă umiditatea prezentă în aer. Când ziarul este plasat într-un mediu umed, cum ar fi un dulap care miroase a mucegai, acesta absoarbe umiditatea din aer și, ca urmare, mucegaiul nu se poate dezvolta.
În plus, hârtia de ziar conține celuloză, un material care nu este plăcut pentru microorganismele care provoacă mucegai. Ca urmare, prezența ziarului poate face ca mediul să fie mai puțin propice creșterii mucegaiului.

Cu toate acestea, este important de menționat că ziarul nu este o soluție permanentă pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului. Daca mediul este deosebit de umed sau daca exista obiecte care acumuleaza umiditate in interiorul dulapului, mucegaiul se poate dezvolta in continuare. Prin urmare, hârtia de ziar poate fi folosită ca măsură preventivă și de tamponare, dar nu ca un substitut pentru curățarea regulată și gestionarea bună a umidității în cameră.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile