adinabuzatu

Cum alegi costumul de mire potrivit după culoare și stil


Este greșit să credem că în ziua nunții atenția celorlalți se concentrează exclusiv asupra miresei. Desigur, o rochie superbă și o coafură spectaculoasă fascinează și încântă, dar mirele nu trebuie să arate mai puțin elegant.

Lucrul principal de reținut: costumul trebuie să se potrivească perfect pe tine. De aceea, nu merită să-l cumperi în ultimul moment. Poate că va trebui ajustat sau scurtat, iar pentru asta ai nevoie de timp.

Culoarea costumului – cât de importantă e?

Alege culoarea costumului în funcție de următoarele momente:

  • paleta de culori a evenimentului

Un costum mire ar trebui să se potrivească cu paleta principală, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie exact aceeași culoare cu șervețelele de pe mesele invitaților;

  • tipul de aspect

Vei fi surprins, dar și bărbaților ar trebui să le pese ce nuanțe le vin bine;

  • cât de des porți costume

Dacă sacourile și pantalonii nu sunt ceva rar în garderoba ta, alege tinute miri clasice sau elegante, pentru a te diferenția de aspectul cotidian.

Ce stil să alegi? Clasic sau urban?

Croiala costumului este o chestiune strict individuală. Pornește de la concept și preferințele personale. În ultimii ani, mirele chiar renunță la moda costume barbati în sensul clasic. Dacă conceptul nunții permite, de ce nu? Lucrul principal este să nu exagerezi cu creativitatea.

Costumul clasic

Clasicul este o opțiune sigură pentru o nuntă luxoasă. Dacă mireasa arată ca o prințesă din povești, atunci mirele trebuie să îi corespundă în întregime.

Clasicul în ținuta de nuntă a mirelui în 2024 presupune unele experimente interesante, fără a părea plictisitor. Culoarea clasică tradițională este negrul. Dar se admit (și chiar se încurajează) și alte nuanțe:

  • gri elegant;
  • maro închis;
  • albastru închis etc.

În general, se recomandă alegerea unei nuanțe care să completeze în mod spectaculos paleta de culori a nunții.

Modelele de costume miri clasice pot fi completate cu detalii interesante – cum ar fi o batistă sau un papion contrastant.

O opțiune bună este o floare vie pe reverul sacoului mirelui, dar pentru a nu se ofili prematur, trebuie să se aibă grijă de ea pe tot parcursul evenimentului.

Aceste detalii interesante pot face ca ținuta să fie unică. În același timp, ținuta mirelui nu va ieși în evidență în stilul general al nunții.

Costumul urban

Principalele trăsături caracteristice ale acestui stil sunt:

  • monocromie;
  • linii stricte;
  • laconism maxim;
  • prezența accesoriilor luminoase.

Mirele poate avea un costum din 2 sau 3 piese. Ambele elemente de vestimentație în stil urban trebuie să fie monocrome. Ele pot fi completate cu o jachetă de piele, ghete sau șosete imprimate. Cu acest stil trebuie să fii atent: necesită un gust foarte subtil. Câteva detalii inutile – și imaginea se va destrăma.

Se recomandă să optezi pentru un minimalism strict. Paleta poate fi clasică – alb, negru, sau bleumarin. Experimentele în stilul total-look sunt, de asemenea, permise.

Așadar, alegerea costumului de mire potrivit în funcție de culoare și stil este crucială pentru a completa aspectul general al nunții. Culorile și stilul costumului ar trebui să se încadreze în tematica și paleta cromatică a evenimentului, contribuind astfel la crearea unei atmosfere armonioase și elegante. Prin selectarea atentă a costumului, mirele poate evidenția personalitatea sa și poate sublinia stilul și eleganța întregii ceremonii. Astăzi, poți cere consiliere stilistei nr. 1 în România, Adina Buzatu pentru a lua o decizie înțeleaptă în privința costumului tău de mire.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile