Covorașe de baie pline de praf și murdărie: iată cât de des trebuie să le spălați


Cât de des ar trebui să vă spălați covoarele de baie, mai ales dacă sunt pline de murdărie și murdărie? Iată sfaturile experților.

Covorașele de baie sunt renumite pentru absorbția multă murdărie și praf. Covoarele de lângă toaletă conțin particule de fecale și urină, în timp ce covoarele de lângă duș sunt terenuri de reproducere pentru creșterea mucegaiului.

Baia ta este locul in care sa ai grija de igiena personala si, prin urmare, nu vrei ca murdaria si bacteriile ascunse sa iti compromita sanatatea. Pentru a o menține curată și igienizată, este esențial să curățați covorașele în mod regulat.

Când să spăl covoarele din baie

Cât de des spălați covoarele de baie depinde de câte persoane le folosesc și cât de des.

Cu cât covorașul rămâne umed mai mult, cu atât mai des trebuie spălat. Mediul cald si umed al baii favorizeaza proliferarea mucegaiurilor si ciupercilor.

Umiditatea de la duș provoacă apariția mucegaiului negru în colțurile cabinei de duș și poate provoca descuamarea chitului dintre plăci.

În plus, aburul produs de duș pătrunde în covorașul din baie, acumulându-se fără ca acesta să se usuce corespunzător. Acest lucru promovează acumularea de umiditate și creșterea bacteriilor care iubesc mediul umed.

Atenție! Covorașul de baie este fixat pe podea, astfel încât nu se poate usca corespunzător din cauza lipsei de circulație a aerului.

Acest lucru poate duce la creșterea rapidă a mucegaiului și a bacteriilor nedorite. Este și locul unde mergi cu picioarele ude și unde se adună apa.

Covorașele de baie sunt concepute pentru a reține apa și a menține umiditatea, ceea ce poate promova creșterea bacteriilor până când sunt curățate.

Cu cât folosești mai des dușul, cu atât este mai probabil ca umezeala să se adună în covoraș. Aceasta înseamnă că utilizarea și curățarea sunt direct legate.

Important! Dacă covorașul are o bază de cauciuc anti-alunecare, este posibil să nu reziste spălării frecvente. Se recomandă curățarea acestuia la fiecare 3-4 săptămâni cu apă rece.

Alternativ, le puteți pulveriza cu oțet alb în fiecare săptămână pentru a ucide bacteriile fără a afecta integritatea covorașului.

Dacă covorașul nu are o bază de cauciuc, de obicei ar trebui să fie spălat la fiecare săptămână sau la două săptămâni. Din fericire, curățarea unui covor de baie sau de toaletă este ușoară.

Cum să curățați covoarele de baie

  • Examinați etichetele: verificați cu atenție etichetele de pe covorașele de baie înainte de a continua. Acestea indică compoziția țesăturii și instrucțiunile de îngrijire și spălare. Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului.
  • Scuturați covorașele: Înainte de spălare, scuturați covorașele puternic pentru a îndepărta excesul de murdărie și praf. Veți fi surprins de cât de multe resturi se vor ridica din țesătură. Agitați bine pentru a evita înfundarea mașinii de spălat. Dacă covorașul are o bază de cauciuc, ștergeți-l cu o cârpă uscată din microfibră pentru a îndepărta murdăria și praful. Purtați mănuși dacă covorașele sunt mucegăite, miros urât sau nu au fost spălate de ceva timp.
  • Pune-le în mașina de spălat: Aproape toate covoarele pot fi spălate la mașină atât în ​​apă caldă, cât și în apă rece. În general, apa rece este de preferat, deoarece previne decolorarea. Cu toate acestea, apa caldă poate fi utilă pentru a ucide mai bine particulele bacteriene. Evitați utilizarea apei fierbinți dacă covorașul are un suport de cauciuc. Apa fierbinte poate topi plasticul. Utilizați un produs de curățare blând, ecologic. De asemenea, adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosurilor, la reducerea bacteriilor și la deschiderea culorilor. Adaugă și 5 picături de ulei esențial de lavandă, întrucât este un agent antimicrobian care îndepărtează mucegaiul, precum și adaugă prospețime și o aromă foarte ușoară. Nu supraîncărcați prea mult mașina de spălat. Ar fi bine să spălați fiecare covor separat, chiar și din alte țesături sau din prosoape.
  • Puneți în uscător sau agățați să se usuce: Dacă covorașul este din cauciuc, nu îl puneți în uscător. Căldura de la uscător poate topi plasticul. Pentru a usca la aer, agățați covorul cu cea mai lată parte expusă la aer. Uscați-l la soare pe o funie de rufe. Lumina soarelui poate ajuta la eliminarea oricăror particule, dar și a mirosurilor neplăcute. Dacă nu poți usca covorul afară, atârnă-l peste marginea dușului sau a căzii pentru a se usuca. Dacă nu are bază de cauciuc, îl poți pune în mașina de uscare. De obicei, covoarele de baie au nevoie de două cicluri de spălare, deoarece sunt groase și durează mult să se usuce.

Cum să păstrezi baia și covorașul curate

  • Cumpărați mai mult de un covor: după spălare, covoarele de baie au nevoie de timp pentru a se usuca la aer, deoarece sunt de obicei groase și pufoase. Pentru a nu lăsa podeaua goală, este recomandabil să achiziționați un covoraș de schimb. Acest lucru este deosebit de util dacă în casă sunt multe persoane sau dacă aveți oaspeți și datorită utilizării frecvente a dușului sau a toaletei, covorașul durează să se usuce.
  • Alegerea covorașului de baie potrivit: Unele covoare sunt mai ușor de curățat decât altele. Cele din spumă cu memorie arată bine, dar sunt greu de curățat. Vă recomandăm să optați pentru bumbac de modă veche bună, deoarece aceste covoare sunt ușor de întreținut, pot fi spălate cu alte haine și se usucă ușor. De asemenea, bumbacul este hipoalergenic. Bambusul este o altă opțiune grozavă. Aceste covorașe din lemn sunt atât naturale, cât și antimicrobiene și se usucă rapid, făcându-le ușor de curățat. În loc să le spălați în mașina de spălat, pur și simplu ștergeți-le cu o soluție antimicrobiană. Dacă covoarele din bambus sunt fabricate din țesătură de bambus, unele dintre ele pot fi spălate. În plus, sunt plăcute din punct de vedere estetic și sigure de utilizat.
  • Evitați depozitarea prosoapelor și a diferitelor șervețele în baie: deoarece băile sunt foarte umede, este indicat să păstrați prosoapele într-o altă cameră pentru a preveni apariția mucegaiului pe cele neutilizate. In baie este de preferat sa ai doar covoare de dus si toaleta, care trebuie curatate frecvent! De asemenea, păstrează doar prosoapele pe care le folosești și spală-le prompt. Unii experți sugerează să nu depozitați medicamentele în baie din același motiv. Evitați depozitarea articolelor sensibile la temperatură în baie.
  • Acordați atenție ventilației: asigurați-vă că baia este bine ventilată, fie folosind un ventilator separat, fie un sistem încorporat. De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui dezumidificator pentru a îndepărta excesul de umiditate din cameră. Ventilatia asigura ca aburul sa nu se acumuleze pe covorasul de baie sau in alte zone, evitand proliferarea bacteriilor si mucegaiului.

In concluzie, dupa dus, este important sa iesi in haine curate, mai ales ca picioarele sunt expuse la multe bacterii in timpul zilei.

Pentru a vă menține casa curată și sănătatea familiei dvs., trebuie să spălați frecvent covorașul din baie. Acest tip de lenjerie necesită o atenție și îngrijire deosebită, deoarece tinde să atragă și să adăpostească bacterii.


1 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile