starstone

Bolțarii finisați Traverstone® Block STAR STONE – instrucțiuni pentru un montaj perfect


Bolțarii finisați Traverstone® Block STAR STONE sunt printre cele mai durabile și estetice opțiuni disponibile. Aceștia sunt recunoscuți pentru calitatea lor superioară și pentru ușurința în instalare. Citește acest articol pentru a afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru montajul corect al acestor bolțari.

Planificarea și pregătirea

Lucrarea de montaj pavele pe beton este una dintre cele mai populare și durabile metode. Este esențial să verifici integritatea plăcii înainte de a începe. Dacă există denivelări mai mari de 5 mm, acestea trebuie reparate fie cu adeziv, fie prin turnarea unei șape de egalizare. Suprafețele curate și fără impurități de grăsimi sau vopsea vor asigura aderența perfectă a dalelor de pavaj.

Fundamentele și armătura

Realizează armătura fundației și a stâlpilor conform proiectului tehnic. Alege o platformă de beton armat de, minim, 12 cm pentru zonele cu trafic auto de până la 3,5 tone și de cel puțin 6 cm pentru traficul pietonal redus. Platformele din beton armat vor prelungi durata de viață a montajului și vor preveni fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor.

In cazul lucrării de montaj pavele cu adeziv, prepararea adezivului se face conform instrucțiunilor producătorului și trebuie aplicat atât pe substrat, cât și pe partea inferioară a dalelor de pavaj. Lipirea plăcilor se va face cu grijă pentru a evita deformările, iar un rost de minim 3 mm este esențial pentru a permite expansiunea.

Montajul bolțarilor de zidărie

Odată ce fundația și armătura sunt pregătite, trecem la montajul efectiv al bolțarilor Traverstone® Block. Asigură-te că suprafața este perfect pregătită și amorsată pentru a facilita aderența. Începe montajul de jos în sus, verificând constant alinierea și nivelul fiecărui bloc.

Montarea pe beton cu șapă semiuscată este o metodă care îmbină utilitatea cu costurile reduse. Este deosebit de populară pentru traficul pietonal intens. În această situație, folosește o șapă de ciment nouă, complet uscată, și respectă toate normele de curățare și degresare a suprafeței.

Hidroizolația și accesoriile

Montarea unei membrane hidroizolatoare previne infiltrarea apei și, implicit, deteriorarea structurilor. Se recomandă montare pavaj pe beton cu fixare adezivă atât pentru traficul pietonal, cât și pentru cel auto. Este important să te asiguri că suprafața de beton este uscată și pregătită corespunzător. Adezivul aplicat uniform va permite o fixare durabilă, minimizând riscurile de deplasare și crăpare ale pavajelor.

Urmând aceste etape și recomandări tehnice, montajul bolțarilor finisați Traverstone® Block STAR STONE poate fi realizat cu succes, rezultând o structură durabilă și estetică. Respectă toate indicațiile producătorului și vei face o lucrare care nu doar că va îndeplini, ci va depăși așteptările!


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile