Connect with us

Diverse

A amestecat aceste 2 ingrediente și vesela ei arăta ca nouă. Cea mai bună soluție de curățat pentru bucătărie!

Published

on

Fiecare gospodină știe cât de greu este să cureți ustensilele din bucătărie de grăsime și arsură. Desigur, în magazine putem găsi o mulțime de detergenți, dar aceștia de regulă sunt scumpi. În plus, mulți se tem de excesul de componente chimice din compoziția acestor produse.

Astăzi veți învăța cum să faceți o pastă de curățare universală, care, în doar câteva clipe poate fi preparată din produse ușor disponibile. Eu o folosesc tot timpul și sunt foarte mulțumită de ea! Cratițele arată ca noi…

Soluție de curățare pentru bucătărie
Veți avea nevoie de următoarele

 • 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu
 • 1/4 de pahar de apă oxigenată

 • Mod de aplicare:

  1. Amestecați aceste două ingrediente. Aplicați soluția obținută pe suprafața cu arsură și lăsați să acționeze timp de 5 minute. Apoi spălați bine vasele cu un burete moale. Veți fi surprinsă de rezultatul obținut! Soluția de curățat universală dă rezultate imediat.
  2. Această soluție naturală este ideală pentru curățarea ustensilelor de bucătărie. Ea poate fi folosită pentru curățarea vaselor emailate și a ustensilelor din oțel inoxidabil, de asemenea, ea curăță bine aragazul, cuptorul, dulapurile de bucătărie și mânerele. Reiese că este o soluție de curățare multifuncțională!

  De reținut că această soluție eficientă de curățare trebuie să fie preparată înainte de fiecare utilizare, deoarece apa oxigenată se descompune rapid și își pierde proprietățile.

  Nu uitați să spuneți prietenelor despre această soluție magnifică! Sunt sigură că ele vor fi bucuroase să încerce efectul magic al acestui produs natural de curățare și vor fi mulțumite de rezultat.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Diverse

Cheia longevității: să nu te doară oasele (!) Rețeta secretă a românului care a trăit 138 de ani

Published

on

By

A fost un adevărat monument al longevității… hrănindu-se cu legume și dragavei, cu brânză și lapte și carne din an în Paște (ori nici chiar atât). În vremea revoluţiei din 1848 era flăcău în toată firea, avea douăzeci de ani. 49 de ani la 1877. 86 la izbucnirea primului război mondial. Şi 135 de ani la intrarea Ştiinţei Craiova în categoria A. Olteanul verde ca bradul (era cât pe ce să spun/scriu verde ca prazul) ar fi murit în 1966, la vârsta de 138 de ani. Călare pe două veacuri, se pare că a fost unul dintre cei mai longevivi români (despre care să se fi auzit până la noi).

De la el ne-au rămas legende de tot felul, care trec din gură-n gură și din generație în generație, în comuna mehedințeană Firiz (azi în comuna Ilovăț) dar și o rețetă care e folosită de localnici pentru a alunga durerile de oase și de încheieturi. Oamenii sunt astfel mai sprinteni, mai puțin încrâncenați de durere și, zice-se, de aceea au și ei șansa de a trăi mai mult. Poate nu chiar atât de mult precum consăteanul lor, ciobanul Ilie Stamate, zis Mandău, cel mai vârstnic bărbat din România tuturor timpurilor (ori măcar unul dintre cei mai bătrâni, că din când în când mai apar vești și povești despre câte unul, prin câte un capăt de țară). British Pathe detine in arhiva sa un fragment dintr-un Jurnal TV care il prezinta vioi la 138 de ani.

Referindu-se la secretul longevității sale, moș Mandău spunea: „Omul trebuie să se păstreze ca să trăiască mult, să nu bea, să nu fumeze, să muncească. Am fost cioban toată viața, am trăit printre brazi și stejari, nu am cunoscut beteșugul”.

Leacul de care vă spuneam e de pregătit acum, în acest sezon, căci planta minune din care se face e liliacul mov, inflorescent în aprilie-mai. Unii spun că leacul ar fi în putere dacă-l faci cu liliac mehedințean, din vreunul dintre locurile binecuvântate de Sfântul Nicodim de la Tismana, care a trecut pe-acolo ca să înalțe mănăstiri. Făcu una la Vodița și alta la Coșuștea-Crivelnic și trecu cu pasul și pe la Ponoare, unde-i celebra pădure de liliac monument al naturii (dar din aceea nu ai voie să rupi vreun rap, așa că pigulește doar cu grijă suta de grame de flori proaspete de care ai nevoie).

Cum se pregătește alifia lui Ilie Stamate zis Măndău?

Culegi 100 de grame de floarea frumoasă, cu petalele bine deschise, dar care nu a început a se tumefia. E important ca floarea să fie în momentul cel mai puternic și sănătos al inflorescenței. Ai grijă să nu pui frunze sau crenguțe, numai floare curată. O așezi într-un vas de pământ și torni peste ea un litru de oloi curat de floarea soarelui (nu din cel de la magazin, ci obținut prin presare la rece, în moara de ulei). Ei, și vasul acesta îl pui la macerat, într-un loc întunecat, dar vezi să nu fie în beci, unde-i rece și timpul de macerare ar fi prea crescut. Unii zic că-i bine să îngropi vasul în pământ, sub 20 de cm, că acolo temperatura e mereu aceeași. După două săptămâni, când florile se vor fi macerat, scoți vasul la lumină și-nvârți în el cu o spatulă de lemn, ca să se omogenizeze alifia.

Cum se folosește? Se vor unge încheieturile cu această alifie și se vor masa ușor, până va intra în piele. Apoi se va acoperi locul cu o pânză moale și curată, din materiale naturale (in, bumbac, lână) ori chiar cu o blăniță bine curățată de iepure (se așază cu pielea tăbăcită spre mână, picior etc. și blănița spre exterior).

Articol relatat de portalul antenasatelor.ro

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x