7 lucruri pe care le poți face dacă ai salvie acasă


Importanța  salviei  trece cu mult dincolo de bucătărie. Această plantă aromatică, foarte apreciată în bucătărie, este de fapt un element foarte valoros în  cosmetică și medicina tradițională, iar din acest motiv nu trebuie să lipsească niciodată din casele noastre.

Această plantă de origine mediteraneană are proprietăți astringente, antiseptice și antiinflamatorii  și este foarte utilă într-o multitudine de situații diferite. Iată 7 lucruri pe care le poți face cu salvie despre care probabil nu știai.

Împotriva ridurilor

Salvia este folosită pe scară largă în lumea cosmeticelor naturale și este prezentă în multe creme anti-îmbătrânire. Are proprietăți care ajută la reducerea aspectului ridurilor și la tonifierea pielii.

Faceți un ceai de salvie noaptea și folosiți-l pentru a vă curăța fața. Doar aplicați câteva picături pe un tampon de bumbac și aplicați-l pe piele.

Promovați vindecarea

Utilizarea uleiului esențial de salvie poate trata tăieturile și rănile de pe piele, poate accelera vindecarea și poate preveni infecțiile. Uleiul de salvie este, de asemenea, foarte util în ameliorarea acneei.

Amestecă-l cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de cocos sau de migdale) și aplică-l direct pe zona afectată.

Apa de gura naturala

Pregătiți un ceai de plante prin fierbere 2,5 grame de frunze de salvie în 100 ml apă. Se lasa la racit si se foloseste pentru a va clati gura si a face gargara de doua sau trei ori pe zi.

Proprietățile antiseptice ale salviei vor ajuta la dezinfectarea gurii și la prevenirea respirației urât mirositoare.

Insecticid

Salvia este un repelent perfect pentru a respinge muștele, țânțarii, fluturii și melcii. Este suficient sa asezi o planta pe balcon sau in gradina pentru a tine departe acest tip de insecte.

Ameliorează durerile musculare

Salvia este cunoscută pentru proprietățile sale capabile să amelioreze durerile musculare și reumatismul. O baie cu salvie poate ameliora acest tip de durere, poate îmbunătăți circulația și poate ameliora stresul.

Se fierb câteva frunze de salvie în apă, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se toarnă soluția în cadă.

Împotriva tenului gras

Gatiti doua linguri de frunze de salvie tocate in 250 ml apa, apoi lasati la racit. Amestecă două linguri din acest ceai cu două linguri de iaurt și apoi aplică pe față timp de aproximativ 30 de minute înainte de a te spăla.

Aceasta masca ajuta la reducerea productiei de sebum si imbunatateste aspectul si sanatatea pielii grase.

Relaxare

Aroma salviei are proprietati relaxante si calmante, motiv pentru care este una dintre cele mai folosite plante in aromaterapie.

Arde niste frunze de salvie si difuzeaza aroma in toata casa: ne va ajuta sa ne simtim mai relaxati si sa dormim mai bine.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile