5 copaci și arbuști de plantat în grădină: nu au nevoie de lumina soarelui pentru a crește


Când te gândești la grădină, îți imaginezi că este plină de viață, culoare, flori și arbuști parfumate. Cu toate acestea, se întâmplă adesea să ai colțuri întunecate în grădină și să nu știi ce să crești. Din fericire, există copaci care se dezvoltă foarte bine chiar și la umbră. Vorbim de conifere. Astăzi vă vom dezvălui 5 care vor aduce viață chiar și în cele mai întunecate colțuri din grădină.

Copacii ideali pentru a ii planta intr-o gradina umbrita

Bradul alb este cunoscut pentru toleranța sa la umbră și poate prospera chiar și în locuri cu puțină lumină directă a soarelui. Are frunziș albastru-verde asemănător unui ac, moale la atingere și parfumat. Crește încet și poate ajunge chiar și la înălțimi înalte.

Molidul este un alt conifer care prosperă și la umbră. Are frunziș verde închis. Crește lent, dar este capabil să adauge o notă de eleganță și frumusețe spațiilor verzi, datorită formei piramidale și frunzișului moale.

Chiparoșii sunt copaci veșnic verzi, cu o formă zveltă și o culoare verde închis. Deși chiparoșii apreciază o cantitate bună de lumină solară, ei pot supraviețui în condiții umbrite. Aceste plante pot fi folosite pentru a crea intimitate naturală în grădină sau ca punct central.

Cedrii sunt copaci maiestuosi originari din regiunile muntoase. Aceste conifere se adaptează zonelor umbrite, pot crește până la 40 de metri înălțime și se disting prin frunzișul lor verde închis și conurile de pin maro. Este important să vă asigurați că solul în care sunt plantați este bine drenat, astfel încât să nu rămână prea multă apă stătătoare.

Pinul negru este un conifer rezistent, prietenos cu umbra. Frunzele sale, lungi și subțiri, sunt de culoare verde închis și strălucitoare pe tot parcursul anului. Trunchiul pinului negru este robust și de culoare maro închis. Acest copac este foarte durabil și poate rezista la temperaturi dure și condiții dure de mediu. Rădăcinile sale adânci îl ajută să supraviețuiască chiar și în soluri sărace sau uscate.

Atunci când cultivați conifere, este esențial să le oferiți îngrijirea și condițiile potrivite, astfel încât să poată prospera. În general, aceste plante necesită sol bine drenat, udare regulată, îngrășăminte bogate în azot și tăiere adecvată primăvara.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile