10 alimente pe care nu ar trebui să le pui niciodată în cuptorul cu microunde


Cuptorul cu microunde este un aparat foarte convenabil pentru a reîncălzi resturile sau pentru a găti ceva foarte repede. 

Există, de fapt, unele alimente care nu ar trebui să fie niciodată folosite la cuptorul cu microunde, deoarece ar putea elibera substanțe periculoase pentru sănătatea ta sau pot modifica valorile lor nutritive.

Așa că haideți să vedem care sunt cele 10 alimente pe care nu trebuie să le încălziți sau să nu le gătiți în cuptorul cu microunde și de ce!

1 – Cartofi

Mai aveți niște cartofi și doriți să-i reîncălziți rapid? Cuptorul cu microunde nu este o idee bună.

De fapt, dacă din întâmplare cartofii au fost răciți la temperatura camerei și apoi nu au fost păstrați la frigider, acest lucru creează condițiile ideale pentru dezvoltarea unei bacterii periculoase, Clostridium botulinum.

Din păcate, cuptorul cu microunde nu ajută la eradicarea acestuia: pentru a nu vă pune sănătatea în pericol, este mai bine să scoateți tava sau să folosiți cuptorul tradițional.

2 – Ciuperci

Ciupercile trebuie consumate rapid după recoltare și trebuie păstrate cu grijă. Dacă nu se face acest lucru, acestea se pot deteriora foarte repede și pot provoca dureri de stomac atunci când sunt încălzite în cuptorul cu microunde.

Din nou, este mai bine să folosiți tigaia.

3 – Pui

Carnea de pui este ușor supusă contaminării bacteriene, cum ar fi Salmonella sau Campylobacter, microbi care sunt făcuți inofensivi doar prin temperaturi ridicate și gătirea uniformă.

Ceea ce cuptorul cu microunde nu face, punându-vă în pericol de a ingera microorganisme dăunătoare.

În plus, unele studii susțin că încălzirea puiului în acest cuptor își descompune proteinele în așa fel încât să provoace tulburări de stomac și disconfort.

4 – Ouă

Ouăle întregi nu trebuie niciodată gătite în cuptorul cu microunde, deoarece vor exploda.

Pentru a fi în siguranță, trebuie să le scufundați complet în apă sau să spargeți oul și să străpungeți gălbenușul.

Procedând astfel, se creează un aerisire care permite aburului care este creat în interiorul carcasei să scape, fără a crea o presiune periculoasă.

5 – Orez

Orezul trebuie consumat imediat după gătit sau păstrat la frigider .

În caz contrar, este supusă înmulțirii bacteriilor, care eliberează substanțe toxice și provoacă tulburări gastro-intestinale.

Gătitul la microunde nu este suficient pentru a le neutraliza, cu riscul de diaree și vărsături.

6 – Țelină, sparanghel, spanac și alte legume cu frunze verzi

Aceste legume pot conține concentrații mari de molecule de nitrat, substanțe care sunt inofensive în sine, dar care pot deveni cancerigene atunci când sunt expuse la razele ultraviolete.

Astfel, folosind cuptorul cu microunde pentru a găti sau a încălzi aceste legume, există posibilitatea ca nitrații să se transforme în nitrozamine, care sunt considerate cancerigene.

7 – Laptele matern și alimentele pentru copii

Încălzirea laptelui pentru bebelușul în cuptorul cu microunde ar părea a fi cea mai rapidă și mai confortabilă soluție.

În realitate, riscați să ardeți limba și gâtul bebelușului, deoarece chiar dacă biberonul se simte rece la atingere, ar putea fi fierbinte în interior. În plus, încălzirea laptelui în acest fel distruge factorii antiinfecțioși conținuti în lapte.

Același lucru este valabil și pentru mâncarea pentru copii: dacă doriți cu adevărat să folosiți cuptorul cu microunde, este mai bine să goliți borcanul pe o farfurie.

8 – Fructe congelate

Dezghețarea fructelor în cuptorul cu microunde ar putea elibera substanțe nociv , chiar cancerigene. În plus, căldura intensă face ca fructul să-și piardă aroma și textura, transformându-l într-un fel de tern.

9 – Paella

Acest fel de mâncare tipic spaniol conține fructe de mare, bogate în iod.

Acest element natural, sub undele electromagnetice, eliberează numeroase bacterii, cu risc de intoxicație alimentară.

10 – Ardei iute

Ardeiul iute, cu pielea sa dura, nu este potrivit pentru gătit la cuptorul cu microunde.

Undele electromagnetice declanșează o reacție cu capsaicina, substanța care il face foarte picant, făcând-o mai agresivă la nivelul gurii și totodată dăunătoare.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile