Vrei să crești căpșuni în grădina ta? Iată tehnica simplă


De îndată ce apare primavara, oamenii se îngrămădesc la frumoasele căpșuni care apar pe tarabele din piață. Dar trebuie sa stiti ca frumoasele capsuni pot fi plantate si acasa, cu usurinta, doar avand la indemana o capsuna, iata cum: momentul perfect pentru a le planta în grădina sau pe balcon este între aprilie și septembrie! Iată o tehnică foarte economică și nu ar putea fi mai simplă pentru cultivarea căpșunilor. Această metodă este cu adevărat la îndemâna tuturor!

Ce este necesar:

  • Cel puțin o căpșună
  • Rulouri de hârtie igienică (pot fi folosite și vase de iaurt curate, goale, dar rolele de hârtie igienică au avantajul că sunt biodegradabile)
  • O scobitoare
  • Foarfece
  • Un coș de plastic
  • O pungă de plastic sau folie alimentară
  • Pamant (compost)

Cum să crești căpșuni?

1) Strângeți semințele prezente pe căpșuni folosind scobitoarea.

2) Pregătiți rulourile de hârtie igienică tăindu-le în jumătate, făcând benzi la intervale regulate în jurul unui capăt și îndoind aceste benzi pe ele însele pentru a forma un fund pentru „ghiveciul” dumneavoastră. Puneți „borcanele” în coșul de plastic.

3) Umpleți-le până la vârf cu pământ, udați totul astfel încât să fie umed (nu prea umed sau înecat) și aruncați două semințe în fiecare „ghiveci”. Nu trebuie îngropate, deoarece au nevoie de lumină pentru a germina.

3) Acoperiți totul cu o pungă de plastic sigilată ca o seră pentru a oferi căldură și umiditate. Puneți „sera” într-un loc luminos, precum o fereastră. Veți îndepărta plasticul când germenii au apărut pentru a preveni arderea frunzelor. Nu ezita sa-l deschizi din cand in cand pentru ca aerul sa circule si sa verifici umiditatea serei (adaugi putina apa daca solul este prea uscat la atingere).

Dupa ce capsunile dvs au incoltit si sunt suficient de viguroase, pot fi plantate in gradina sau in ghivece pe balcon.

Câteva informații despre cultivarea și îngrijirea căpșunilor:

Odată ce sunt mai mari, le poți planta afară, cu mare grijă. Pentru ca aceasta schimbare sa mearga bine, cu o saptamana sau zece zile inainte de a le planta, le poti expune la inceput recipientul afara, apoi din ce in ce mai mult. Primele tale căpșuni le vei avea în anul al 2-lea după plantare. 

Un sfat de stiut: rupeti florile in primul an pentru ca plantele sa fie mai viguroase si mai consistente in anul urmator. Acest lucru va ajuta sa aveti si mai multe căpșuni. 


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile