pete negre pe perete

Urme negre pe pereți: ce trebuie să faci ca să le îndepărtezi


Pereții casei au nevoie de un strat de vopsea când au trecut câțiva ani, precum și de întreținere regulată de curățare. Chiar dacă de multe ori nu observăm, praful se acumulează și pe suprafețele verticale și în alte cazuri mai grave, murdărie care provoacă apariția unor pete neplăcute.

Deoarece nu este fezabil să vopsiți pereții casei dvs. de fiecare dată când apare această problemă, există câteva sfaturi pe care le puteți pune în practică  pentru a face ca zona afectată să strălucească. Trebuie avut în vedere că nu toate remediile sunt potrivite pentru toate suprafețele, dar trebuie acordată atenție tipului de perete și tipului de pată.

Înainte de a începe procesul propriu-zis de curățare a petelor, este foarte important să îndepărtați praful de pe perete. Deși aceste particule minuscule nu pot fi văzute cu ochiul liber, ele sunt prezente la suprafață și trebuie îndepărtate pentru a evita pătarea ulterioară. Pentru a face acest lucru puteți folosi o cârpă umezită cu apă și amoniac, o mătură cu păr moale sau direct aspiratorul.

Este foarte important să ne amintim că petele de pe perete nu pot fi niciodată curățate puternic, deoarece aceasta duce la răspândirea mai multor murdărie pe perete. Este de preferat sa aplicati produsul in cauza cu mici atingeri pentru a nu tulbura zonele din jur. De asemenea, pentru a evita consecințele grave, ar trebui mai întâi testat într-o zonă mică și îndepărtată a peretelui, de preferință ascunsă.

Dâre negre și pete pe pereții casei, folosește aceste ingrediente și vor dispărea

  • Săpun și apă caldă: Aceasta este una dintre cele mai eficiente moduri de a curăța un perete vopsit.
  • Otet alb si apa fierbinte: otetul este un detergent puternic si de aceea poate fi folosit si pentru indepartarea petelor de pe pereti, tinand cont ca este un amestec mai puternic decat in cazul precedent.
  • Bicarbonat de sodiu și apă fierbinte:  cu aceste două ingrediente poți face un detergent de casă pentru a îndepărta orice pată, atât pe pereții albi, cât și pe cei colorați. Trebuie doar să ștergeți cu o cârpă și apoi să clătiți cu apă curată și să uscați. Pentru a obține un rezultat mai bun, este indicat să faceți o pastă cu cele două componente și să o aplicați pe zonele afectate astfel încât să acționeze câteva minute.
  • Peroxid de hidrogen –  acest produs este o opțiune grozavă pentru a dezinfecta și a evita petele umede de pe perete, trebuie doar să pui lichidul într-un difuzor și să-l distribui uniform pe suprafață.

Alte remedii utile pentru a elimina petele de pe perete

  • Pasta de dinti: Acest produs este unul dintre cele mai versatile pe care le putem avea acasa. Înainte de a aplica pe un perete, rețineți însă că poate deteriora vopseaua. Spălarea simplă cu o periuță de dinți și o pastă de dinți poate îndepărta o cantitate mare de murdărie. Odata trecute petele este necesara curatarea cu o carpa curata umezita cu apa.
  • Pudră de talc:  acest produs este potrivit în special pentru îndepărtarea murdăriei grase acumulate. Este un remediu utilizat pe scară largă datorită puterii sale mari de absorbție, deși pentru aceasta trebuie aplicat și lăsat să acționeze câteva minute. La final se indeparteaza cu o perie moale.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile