Unde ar trebui să pui oțetul în mașina ta de spălat?


Nu încetăm niciodată să lăudăm numeroasele beneficii ale folosirii oțetului alb în mașina de spălat.. Acest produs de curățare, detartrare și dezodorizare face posibilă detartrarea acestui aparat de uz casnic în timp ce aveți grijă de haine și lenjerie de menaj. Folosit în timpul spălării, va face astfel posibilă igienizarea și dezinfectarea blândă a rufelor, să le înmoaie fără a folosi balsam, să redea strălucirea albului și să păstreze culorile, dar și să deodorizeze țesăturile ( mirosuri neplăcute de transpirație, benzină etc.). În cele din urmă, acționează ca un agent de îndepărtare a petelor care completează acțiunea detergentului lichid sau pudră pe care îl folosești. Cu toate acestea, pentru a profita de toate aceste beneficii, mai trebuie să știți cum să folosiți oțetul alb și în ce compartiment să-l turnați.

Unde să puneți oțetul pentru a înmuia rufele?

E foarte simplu aici! Doar turnați paharul cu oțet în compartimentul dedicat de obicei balsamului de rufe. De asemenea, puteți adăuga un pahar direct în tambur, în rufe pentru un efect și mai eficient. Apoi tot ce trebuie să faceți este să începeți spălarea. Vei gasi haine suple, dezinfectate si perfect curate datorita nenumaratelor sale proprietati.

Unde să puneți oțet pentru a vă curăța mașina de spălat?

O mașină de spălat murdară și înfundată consumă mult mai multă energie decât un aparat curat și bine întreținut, deoarece necesită mai multă apă și curent electric pentru a funcționa corect. Întreținerea regulată asigură, de asemenea, durabilitatea echipamentului dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, nu uitați să curățați filtrele urmând instrucțiunile și să treceți oțet alb pe îmbinări pentru a îndepărta petele și a preveni apariția mucegaiului. Apoi clătiți cu apă curată. 

Pentru o curățare mai minuțioasă (aproximativ o dată pe lună în cazul apei dure până la o dată la trei sau patru luni pentru apă mai puțin dură), turnați un pahar de oțet în compartimentul dedurizatorului.. Puteți rula apoi cel mai tare program (aproximativ 90°C), in gol.

Oțetul alb deteriorează mașina de spălat?

Știm: oțetul este bogat în acid acetic. Ca atare, nu poate fi folosit pe toate materialele, incepand cu marmura, granit si pietre naturale pe care risca sa le stricăm. Prin urmare, este legitim să ne întrebăm dacă prezintă cel mai mic risc pentru aparatele noastre de uz casnic! Cu toate acestea, fiți siguri: oțetul este diluat în apă și nu stă suficient de mult pe componentele sale pentru a le altera. Prin urmare, aceasta înseamnă că va elimina calcarul și tartrul acumulate în dispozitiv fără a-l dăuna.


4.8 4 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ovidiu
Ovidiu
11 luni in urma

Fara suparare dar este o aberatie.

primul lucru pe care o masina de spalat rufe il face este sa faca evacuare.deci otetul va fi trimis pe scurgere.un pahar de otel la cantitatea de apa din cuva este fix albina.
Daca vrei sa faci o curatare eficienta ai doua optiuni

pui in compartimentul de detergent sare de lamaie (este un acid mai puternic decat otetul) si ii dai o spalare la temperatura ridicata.pornesti masina pe un program de temperatura ridicata si cand incepe sa bage apa deschizi sertarul de detergent jumatate si pui acolo otet (minim 1l) pana cand masina nu mai baga apa (daca bagi mai mult s-ar putea sa intre in evacuare pt ca presostatul considera ca ai depasit nivelul)
Curatarea profesionala se face cu acid muriatic diluat. Dar pentru asta trebuie sa stii cum sa procedezi. In Italia acidul muriatric se gaseste la magazin.

Ultima editare 11 luni in urma de Ovidiu
Noname
Noname
10 luni in urma

Ovidiu, cita sare de lamiie se pune ?