Un truc pe baza de placi ceramice care te ajuta sa ai rosii frumoase si sanatoase


Cultivarea unor roșii gustoase și consistente este visul multor grădinari. La urma urmei, este un aliment foarte popular în bucătărie, atât pentru preparatele reci, cât și pentru cele calde. Cu toate acestea, chiar dacă cultivarea roșiilor nu este știință exactă, se poate întâmpla ca plantațiile să se dezvolte puțin cu încetinitorul. Roșiile pot avea mici probleme în creștere și dezvoltare, în ciuda condițiilor meteorologice favorabile. Dacă ai urmat deja toți pașii pentru a reuși cu plantele tale și folosești îngrășăminte bune, nu există niciun motiv pentru care să nu funcționeze. Pentru a stimula creșterea roșiilor, totuși, există un truc neobișnuit care funcționează. Astfel vei obtine mai multe fructe mai mari fara sa obosesti.

De asemenea, știi că poți folosi acest truc pentru a-ți face vinetele sau ardeii să crească mai bine. Aceste legume iubesc.

Trucul pentru a-ți stimula plantele de roșii: instalați plăci ceramice

Acest truc de grădinărit constă în așezarea plăcilor la poalele plantațiilor de tomate. Totuși, fii atent: nu procedăm oricum! Iată pașii:

1) Colectați plăci ceramice semi-rotunde (țigle). Puteți găsi cu ușurință la mâna a doua. Și dacă sunt puțin rupte sau crăpate pe alocuri, nu este mare lucru.

2) Apoi, găsiți în ce direcție este nordul.

3) Așezați placa astfel încât spatele (partea curbată) să fie orientată spre nord. Pentru a face acest lucru, nu așezați țigla direct pe tulpina roșiilor. Riști să le distrugi pe cele mai fragile.

4) Repetați cu toate plantele de roșii și va trebui doar să așteptați!

Cu acest truc foarte economic, nu este nevoie să folosiți îngrășământ chimic pentru a îmbogăți solul și a obține mai multe roșii.

De ce funcționează atât de bine acest truc?

În mod ocazional, aceste plăci mici oferă o protecție bună pentru plantele de roșii. Acest lucru protejează de vânturile nordice, de îngheț și de ploile abundente care le pot dăuna dezvoltării corespunzătoare. La aceasta se adaugă faptul că partea goală face posibilă crearea unui fel de microclimat prin acumularea căldurii legate de expunerea la sud. În cele din urmă, acționează ca o seră improvizată și este perfectă pentru aceste culturi care sunt fragile în fața hazardelor climatice. Destul de uimitor, nu?


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile