Trucul unei mame de a reda strălucirea gresiei murdare


Când se instalează în noul ei apartament din sud-estul Queenslandului (Australia), Carey Barling își dă repede seama de o problemă majoră. În baia ei, ea observă imediat plăcile de ceramică foarte murdare. Cu toate acestea, este exclus să folosiți produse de uz casnic scumpe, care nu sunt întotdeauna foarte eficiente!

Cum să curățați gresia foarte murdară? 

Deși nu a împărtășit proporțiile exacte, ea a explicat pas cu pas cum a obținut acest rezultat uimitor. Începuse prin a amesteca într-o găleată apă fierbinte cu un simplu lichid de spălat. Apoi, ea a adăugat la această apă cu săpun o notă de leșie de sodă (cristale de sifon precum rufele St Marc). Acesta este secretul pentru a stimula spălarea și pentru a îndepărta murdăria și mucegaiul. Acest ingredient a sporit puterea de curățare și degresare a produsului de spălat vase. Astfel doar cu lesie de soda si apa cu sapun poti reda stralucirea gresiei tale!

Ultimul pas al planului ei: lasa clasicul mop in dulap! Inlocuiește cu o perie de curățare. Ceva de răzuit și de îndepărtat murdăria fără a fi nevoie să freci prea mult. În câteva minute, reușește să cureți toată podeaua și nu trebuie decât să se clătească și să se usuce.

Alți detergenți care pot fi utili?

Nu este nevoie de înălbitor! Pentru mai multa curatenie si pentru a degresa toate petele permitand in acelasi timp detartrarea eventualelor urme de calcar din bucatarie sau baie, poti folosi si alte produse naturale de la bunica pe care le folosesti deja in interioarele tale. Pentru a curăța bine, există oțet alb sau suc de lămâie (ambele de evitat pe învelișurile poroase de tip ciment).

Bicarbonatul de sodiu sau piatra de argilă pot îndepărta petele. Iar uleiul de in este produsul ideal pentru a aduce stralucire. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile