mobilier din lemn masiv

Transformă-ți Spațiul într-o Oază Personalizată: Descoperă Mobilierul din Lemn Masiv, Configurat Ideal pentru Tine!


Lemnul masiv este un material natural, atemporal, cu un mare impact estetic. Iată despre ce este vorba în mod specific și cum poate fi folosit pentru mobilier de lungă durată, de calitate.

Lemnul masiv: ce este și cum diferă de alte materiale

Lemnul este un material atât de variat și versatil încât trebuie făcute distincții. Iată care sunt caracteristicile lemnului masiv, cum este clasificat și cum diferă de alte materiale cu care este adesea confundat.

Principala caracteristică a mobilierului din lemn masiv este cu siguranță capacitatea de a rezista în timp: o caracteristică datorată calității lemnului folosit și tipului de manoperă efectuat.

Mobilierul din lemn masiv, spre deosebire de mobilierul furniruit, este construit din lemn masiv, din partea cea mai interioară a trunchiului copacului, numit duramen. Piesa de mobilier este așadar construită în întregime din lemn nobil. În schimb, mobilierul furniruit este realizat cu un panou care poate fi din șipci de lemn, PAL, placaj sau MDF, o fibră de lemn; panoul este apoi acoperit cu un strat de lemn masiv de grosimea a câțiva milimetri.

Mobilierul din lemn masiv este, prin urmare, mult mai valoros, deoarece este realizat în întregime din lemn nobil. Diferența este vizibilă și cu ochiul liber: mobilierul din lemn masiv poate fi recunoscut după nodurile caracteristice ale lemnului, care trebuie să fie prezente în același punct pe ambele „fețe” ale mobilierului.

Acest tip de lemn este, pentru toată lumea, sinonim cu calitate și durabilitate în timp. Este un material care conține între 16 și 20% umiditate și care poate avea fisuri create în timpul uscării care îl fac unic.

Unul dintre avantajele acestui lemn este că nu sunt necesare tratamente chimice pentru conservarea lui, ceea ce îl face un material mult mai natural decât alte produse.

Câte tipuri de lemn masiv există?

Tipurile de lemn masiv se disting în funcție de tipul de arbore din care este obținut, precum:

 • Molid: de culoare deschisă, este un lemn moale, bogat în noduri.
 • Pin: mai rezistent și mai dur decât bradul.
 • Plop: fibra moale, culoare deschisa
 • Teiul: moale și compact, se remarcă prin culoare
 • Fag: culoare roz deschis
 • Arțar: Un lemn dur, cu granulație fină, care se pretează la lustruire
 • Zada: duritatea, elasticitatea si rezistenta sunt caracteristicile acestui lemn de culoare rosiatica
 • Cireș: un lemn tare, greu de lucrat, dar de mare valoare
 • Nuc: tare si compact, este cel mai nobil lemn care exista iar culoarea sa inchisa il face potrivit pentru mobilier de calitate superioara.

Mobilier din lemn masiv: idei, sugestii și sfaturi

Iată cum să faci din lemnul masiv vedeta unui proiect de mobilier. În primul rând, însă, este bine să luăm în considerare punctele sale forte, punctele slabe și declinațiile în diferitele stiluri și încăperi ale casei.

De ce să alegeți mobilierul din lemn masiv

Lemnul masiv este întotdeauna o alegere excelentă pentru a vă mobila casa, datorită numeroaselor sale avantaje. Iată cele mai populare:

 • Este durabil: după cum am văzut, lemnul masiv este robust și acest lucru îl face aproape fără uzură, făcându-l o investiție care durează în timp.
 • Este sustenabil: este un produs total natural și, prin urmare, perfect eco-compatibil și ușor de reciclat
 • Este personalizabil: lemnul masiv poate fi adaptat tuturor nevoilor de gust și stil. Primul pas este alegerea tipului de lemn, apoi alegerea tipurilor de baițuri sau lacuri cu care urmează a fi finisat. Așadar, acest tip de lemn este perfect versatil și nu întâmplător este adesea ales pentru a realiza mobilier la comandă.
 • Este funcțional: lemnul masiv este antiseptic, adică nu se pretează la cuibărirea bacteriilor, ceea ce îl face ușor de întreținut. De asemenea, este antistatic, ceea ce înseamnă că nu atrage praful, ceea ce face curățarea mai puțin o problemă.
 • Este sănătos: lemnul masiv, după cum am văzut, este lipsit de cleiuri care, adăugate la toate celelalte produse chimice prezente în casă, ar putea crește poluarea interioară.
 • Nu se demodează niciodată.

Mici dezavantaje ale lemnului masiv de luat în considerare

În fața marilor avantaje pe care le oferă lemnul masiv, există și mici dezavantaje de luat în considerare.
Iată pe cele principale:

 • Costul mare
 • Instabilitate: fisurile care fac lemnul masiv unic se pot lărgi în timp. Mai mult, culoarea tinde să se schimbe și acest lucru, deși este apreciat de mulți, este considerat o fragilitate de către alții
 • Sensibilitate la lumina soarelui
 • Capacitatea de absorbție a umidității devine un defect în cazul unor procente mari ale acesteia.

Între clasic, rustic și modern: farmecul mobilierului din lemn masiv

Lemnul masiv este veșnic la moda folosit ca mobilier. În ceea ce privește stilurile, va fi suficient să alegi lemnul potrivit pentru a menține și întări aspectul pe care vrei să-l dai casei, punând accent, de exemplu, pe brad sau plop pentru un stil rustic și nuc atemporal pentru o dispoziție clasică.

Mobila-ti casa cu mobilier din lemn masiv

A-ți amenaja locuința cu mobilier din lemn masiv înseamnă a da o notă de stil și personalitate oricărei încăperi, alegând certitudinea calității și frumuseții de durată, care să se transmită din generație în generație.

Fie că este un scaun pentru sufragerie sau un taburet pentru o gustare în bucătărie, fie că este un bufet sau o vitrină în care să depozitezi ceramică prețioasă sau mărunțișuri mobilierul din lemn masiv este întotdeauna cea mai bună alegere pentru amenajarea casei. Te poți inspira cu privire la unele modele de mobilier din lemn masiv pe https://www.doravi.ro

Alege-ți stilul de decor cu mobilier din lemn masiv

mobilier din lemn masiv

Protagonist absolut ale unui stil atemporal, mobilierul din lemn masiv este capabil să se adapteze oricărui mediu, respectând și integrându-se perfect în orice stil de mobilier, indiferent de personalitatea locuinței tale.

Mobilierul din lemn masiv este capabil să creeze o atmosferă caldă și primitoare, care vă va face să vă simțiți ca acasă. Îți place decorul clasic și tradițional? Alege mobilier din lemn de nuc, cu nuante invaluitoare: lemnul inchis se potriveste perfect cu mobilierul in stil clasic sau rustic, ideal pentru o casa la tara dar si pentru o casa de oras inspirata din stilul country chic.

Dacă, în schimb, adori mobilierul contemporan, poți alege mobilierul din lemn masiv în nuanțe mai deschise precum alb.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile