smochin 2

Totul despre cum să crești un smochin care să dea roade


De obicei, un smochin începe să dea o recoltă abundentă la aproximativ 8/10 ani; chiar dacă este posibil să începi să te bucuri de fructele sale după aproximativ 4 ani de la naștere.

Când să udăm smochul?

Udarea smochinuluiUdați smochinul când cei 2-3 cm de sus de sol este uscat. Rădăcinile smochinilor cresc foarte aproape de suprafață, așa că este important să îi udați ori de câte ori solul se simte uscatVerificați cel puțin o dată pe săptămână dacă smochinul dvs. are nevoie de mai multă apă. 

De ce nu înflorește smochinul? Spațiul din interiorul recipientului, înainte de mărire, este foarte limitat. Fără ajutor extern, florile masculine cu siguranță nu le-ar putea poleniza pe cele feminine. 

Ținând cont de acest lucru, cum dă roade smochinul?

Pe ramurile smochinului găsim de-a lungul ramurilor pietre prețioase de lemn, care vor da viață ramurilor, în timp ce pietrele amestecate sunt mereu la vârf. Aceasta ne spune că smochinul dă roade prin mugurii apicali ai ramurilor. 

Cât durează ca un smochin să crească? 
Timp de 4-5 ani de la plantare se dezvoltă doar organele vegetative: frunze, tulpini, rădăcini. Odată începută, în al doilea sau al treilea an de la plantare, producția de fructe crește până când atinge cotele maxime când planta are aproximativ 10-12 ani.

Cât produce un smochin

O livadă de smochin produce în jur de 1000 de kg/hectar, având în vedere că dimensiunea medie a smochinului ar trebui să fie în jur de 70 de grame.

Ce îngrășământ să utilizez pentru smochin? Este indicat să folosiți gunoi de grajd matur sau compost de producție proprie pentru a fertiliza smochinul în mod adecvat, ținând cont că cu aceste produse veți aduce în sol și micronutrienți prețioși esențiali pentru creștere. Această fertilizare ar trebui să aibă loc la fiecare doi ani.

După cât timp apar smochinele

Luați în considerare că de obicei un smochin trebuie să aibă cel puțin 4-5 ani pentru a începe să producă smochine și că durează ceva timp pentru a se stabili bine în pământ, începând să încolțească și să se dezvolte viguros și plin de frunze

De ce nu se coc smochinele? Cel mai frecvent stres responsabil atunci când smochinele nu se coc este lipsa apei, mai ales în condiții de căldură mare. Dacă un smochin nu primește suficientă apă, smochinele nu se vor coace, deoarece copacul încearcă să se conserve și semințele sale.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile