Tot ce trebuie să ştii despre încălzirea în pardoseala


Pe oricine preocupa modul in care incalzeste locuinta si cu totii am observat cate modalitati de incalzire a locuintei sunt. Deseori e greu sa gasim modul de incalzire potrivit, pentru ca oferte sunt la tot pasul. In acest articol vom discuta despre sistemele de incalzire in pardoseala, care sunt avantajele lor, dar si dezavantajele.

Cum functioneaza incalzirea in pardoseala
Majoritatea cred ca stiu principiuul de baza. Pardoseala devinde un element radiant si astfel caldura se propaga de jos in sus pe toata suprafata camerei. Randamentul termic al incalzirii in pardoseala este influentat de calitatile termice ale cladirii unde este amplasata.

Avantajele incalzirii in pardoseala
In priml rand caldura se distribuie eficient in incapere si duce la o incalzire uniforma, sporind confortul. Pe langa acest fapt, scapam de radioatoarele de la geam si tevile de pe langa perete. Si incalzirea in pardoseala are tevi conexe, dar sunt deseori ascunse.

Incalzirea in pardoseala pare a fi cu pana 30% mai eficienta decat incalzirea clasica prin radiatoare. Fiind mai eficienta, putem vorbi de un cost mai scazut.

Poate fi montata sb orice tip de material, de la parchet pana la gresie, marmura sau beton.

Are o durabilitate mare, de pana la 30 de ani, astfel nu nveti avea niciodata grija odata ce ati montat sistemul.

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic sau curent electric
Daca se va opta pentru incalzirea pe baza de agent termic (apa calda) atunci solutia este excelenta. In cazul incalzirii prin pardoseala, agentul termic care trece prin conducte are in general in jur de 50°C si nu 60°C ca la sistemele clasice de incalzire. Asta arata randamentul si eficienta incalzirii prin pardoseala.

Incalzirea pe baza de covor electric, este mai rapida decat cea cu apa, se monteaza mai repede, este mai ieftina, dar vorbim de costuri la facturi. Este o varianta viabila pentru cei care nu dispun de agent termic (apa calda). La incalzirea prin pardoseala pe baza de curent se va avea in vedere daca reteaua rezista la un consum mare de electricitate.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile