tigaie arsa

Tigăi arse: moduri prin care pot fi curățate


Cu toții avem o tigaie arsă în casă pe care nu o putem curăța până la capăt. Cum știm că curățarea tigăilor arse este o sarcină foarte obositoare, îți oferim câteva sfaturi pentru a-și recupera strălucirea suprafeței. Mai mult, este important de știut că curățarea vaselor cu produse greșite poate accelera deteriorarea acestora. Acestea fiind spuse, să începem!

După cum am spus, folosirea produselor nepotrivite sau a bureților foarte abrazivi nu este cea mai bună opțiune pentru îndepărtarea reziduurilor lipite de oale sau tigăi. Prin urmare, faceți bine să cunoașteți aceste metode de casă care vă vor ajuta să le lăsați curate și fără cusur în câteva minute.

1. Oțet alb și bicarbonat de sodiu

otet alb si bicarbonat

Poate că nu știți, dar atât oțetul alb, cât și bicarbonatul de sodiu au multiple aplicații în curățarea gospodăriei. În acest caz particular, ele îndepărtează resturile de alimente din tigăi, lăsând suprafața lor curată și strălucitoare. Cantitățile pe care ar trebui să le folosiți din aceste ingrediente pentru a curăța o tigaie arsă sunt ½ cană de oțet alb (125 ml), o cană de apă (250 ml) și două linguri de bicarbonat de sodiu (30 g). Pentru cele mai bune rezultate, urmați acești pași:

 1. Mai întâi, turnați oțetul alb în tigaia arsă.
 2. Adăugați apa și fierbeți.
 3. Apoi ia tava de pe foc si adauga bicarbonatul de sodiu. Va incepe sa reactioneze cu un efect efervescent, care va face ca murdaria sa se desprinda usor.
 4. Apoi frecați cu buretele și îndepărtați resturile arse.
 5. În cele din urmă, dacă rămâne vreun reziduu,  spălați cu bicarbonat de sodiu uscat.

2. Cartofi și sare grunjoasă

Vi se poate părea ciudat, dar este posibil să curățați o tigaie arsă cu un cartof și sare grunjoasă. Este o combinație de ingrediente exfoliante 100% naturale care, datorită texturii lor, îndepărtează reziduurile fără a deteriora suprafața tigăilor.

Ingredientele necesare pentru a te bucura de acest truc sunt un cartof crud, o lingura de sare grunjoasa (10 g) si o lingurita de ulei de masline (5 g). Când aveți totul pregătit, trebuie doar să urmați aceste instrucțiuni:

 1. Pentru început, tăiați cartoful în jumătate .
 2. Apoi, clătiți tigaia și îndepărtați cât mai multe resturi lipite.
 3. Apoi, este timpul să presari sare grunjoasă pe suprafața tigaii.
 4. Acum, în loc să spălați cu un tampon de curățat, faceți-o folosind cartoful tăiat. Frecați suprafața timp de câteva minute cu mișcări circulare.
 5. Apoi îndepărtați reziduurile alimentare și ars cu apă.
 6. Pentru a termina, turnați o linguriță de ulei de măsline și întindeți-o pe toată suprafața pentru a vă proteja tigăile.

3. Sare grunjoasă și folie de aluminiu

Acest truc este recomandat pentru curățarea unei tigaie arse, în special a uneia din fier. Folosirea lui nu consumă suprafața și vă permite să îndepărtați resturile alimentare blocate. Este foarte simplu și nu ai nevoie decât de o lingură de sare grunjoasă (10 g) și folie de aluminiu.

 1. Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să stropiți suprafața tigaii cu o lingură de sare.
 2. Apoi, rulați folia de aluminiu într-o minge și folosiți-o pentru a freca zonele arse până când folia devine întunecată.
 3. La final, clătiți și curățați ca de obicei.

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile