haine spalate miros

Te-ai întrebat vreodată de ce hainele proaspăt spălate încă miros urât? Iată de ce


Te-ai întrebat vreodată de ce hainele proaspăt spălate încă miros urât? Întotdeauna există un motiv și acum îl vom vedea împreună.
Spălatul rufelor este o activitate zilnică pe care o facem cu toții și mai ales aproape în fiecare zi, dar uneori, în ciuda faptului că mașina de spălat a fost folosită corect, rufele spălate mai au un miros neplăcut, un amestec dezgustător între mirosul de detergent de rufe, cel a transpirației și nu numai. Pe scurt, toate arată, cu excepția hainelor proaspăt spălate!

Acest lucru poate fi foarte frustrant, mai ales dacă printre hainele proaspăt spălate se află o rochie preferată sau puloverul pe care trebuia să-l purtăm a doua zi la serviciu. Ca să nu mai vorbim de risipa de detergent, timp și energie electrică.

De ce rufele proaspăt spălate încă miros urât? Iată ce trebuie să știți

Te-ai așteptat să scoți haine perfect curate și parfumate din mașina de spălat, dar asta nu s-a întâmplat? Din păcate, această problemă este obișnuită și de multe ori nici nu ne dăm seama. Să știți că de multe ori mașina noastră de spălat nu își îndeplinește sarcina perfect și acest lucru se datorează diverselor motive:

 1. Prea puțin detergent folosit

Unul dintre principalele motive pentru care hainele spălate la mașină pot încă miros urât este dacă nu ați folosit suficient detergent. Dacă nu folosiți suficient detergent, hainele nu vor fi curățate temeinic și mirosurile nu vor fi eliminate. În plus, dacă folosești un detergent de proastă calitate sau unul care nu este potrivit tipului de țesătură, riști să nu elimini mirosurile persistente.

 1. Mașina de spălat nu este curată

O mașină de spălat care nu este curățată regulat sau corespunzător și în acest caz poate acumula mucegai, bacterii și alte microorganisme care pot provoca mirosuri neplăcute atât în ​​interiorul aparatului, dar mai ales pe haine. Această problemă poate fi rezolvată cu ușurință prin curățarea regulată a mașinii de spălat cu produse de curățare.
De multe ori mașina de spălat este atât de murdară încât nu este suficient să o faci o dată.

 1. Prea multe haine într-un singur ciclu de spălare

Supraîncărcarea mașinii de spălat vă poate împiedica curățarea temeinică a hainelor și primirea cantității corecte de detergent și/sau apă. Acest lucru poate provoca acumularea de mirosuri persistente pe țesăturile care evident vor apărea și prost spălate (uneori chiar uscate). Este important să respectați capacitatea maximă a mașinii dvs. de spălat și să împărțiți hainele în încărcături mai mici.

 1. Timp de spălare prea scurt

Dacă folosiți un ciclu de spălare prea scurt, nu veți acorda suficient timp detergentului să treacă prin țesături și să elimine mirosurile sau să dizolve petele. În plus, un ciclu prea scurt ar putea împiedica clătirea adecvată a țesăturilor, lăsând în urmă reziduuri de detergent care pot cauza probleme dermatologice suplimentare.

 1. Apă dură

Apa dură (adică foarte bogată în calcar) poate cauza probleme de miros pe țesături, deoarece conține o cantitate semnificativă de minerale care se pot depune pe țesături și creează un mediu propice creșterii bacteriilor și mucegaiurilor. În acest caz, poate fi util să folosiți un balsam de rufe sau un aditiv de apă dură pentru a preveni această problemă.
Alternativ, se poate instala un dedurizator de apa care cu siguranta va prelungi durata de viata a tevilor si a aparatelor care necesita folosirea apei.

 1. Țesături nu sunt potrivite pentru mașina de spălat

Nu toate țesăturile sunt potrivite pentru spălarea la mașină, unele țesături delicate pot necesita spălarea manuală sau curățarea uscată. Spălarea acestor țesături în mașina de spălat poate provoca daune și mirosuri neplăcute. Este important să citiți etichetele din material înainte de a le pune în mașina de spălat și să urmați instrucțiunile de spălare.

În rezumat, există mai multe motive pentru care hainele spălate la mașină mai pot mirosi. Cu toate acestea, majoritatea acestor probleme pot fi rezolvate urmând câteva instrucțiuni simple. Utilizați cantitatea potrivită de detergent.
Dacă doriți să aveți hainele întotdeauna perfect parfumate după fiecare spălare, pe lângă măsurile de precauție pe care le-am enumerat mai sus, puteți urma și aceste alte sfaturi:

 • Utilizați un detergent de calitate: alegeți un detergent de bună calitate potrivit tipului de material pe care îl spălați. Asigurați-vă că urmați recomandările de dozare de pe ambalaj și folosiți întotdeauna cantitatea adecvată de detergent pentru cantitatea de haine pe care o spălați
 • Adăugați un balsam de rufe: utilizarea balsamului de rufe ajută la ca țesăturile să fie moi și parfumate. Adăugați balsamvul de rufe în vasul special al mașinii dvs. de spălat rufe sau diluați-l în apa de clătire
 • Spălați la temperaturi ridicate: dacă este posibil, încercați să spălați țesăturile la temperaturi ridicate, cum ar fi 60°C sau 90°C. Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosurilor persistente și a bacteriilor.
 • Uscarea la aer: După spălare, atârnă hainele pentru a se usca la aer la soare. Soarele și aerul proaspăt ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și lasă țesăturile parfumate
 • Adăugați uleiuri esențiale: adăugați câteva picături de ulei esențial în mașina dvs. de spălat pentru a adăuga un miros plăcut hainelor. Puteți folosi uleiuri esențiale precum lavandă, lămâie, eucalipt, portocală sau mentă
 • Curățarea regulată a mașinii de spălat: Pentru a preveni acumularea de mucegai, bacterii și mirosuri neplăcute în mașina de spălat, curățați mașina de spălat în mod regulat cu produse specifice.

Urmând aceste sfaturi, vei putea avea mereu haine proaspete, cu mirosuri proaspete după fiecare spălare. Totuși, nu uitați să citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalajul detergentului și al balsamului de rufe, pentru a evita folosirea unor cantități excesive care ar putea deteriora țesăturile.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile