Soluții naturale pentru a tine muștele la distanță


A fost suficient un indiciu de vară și casa ta plină de muște? Cu aceste două trucuri simple vor dispărea imediat!

Din păcate, vara nu este doar o perioadă de soare, râsete și petreceri în grădină, dar există o pacoste care poate ascunde această atmosferă veselă și este reprezentată de prezența insistentă și enervantă a muștelor.

Din fericire, însă, există două remedii foarte eficiente, ieftine și la îndemână care pot rezolva problema într-o clipă. Pentru unii, ar putea fi destul de bizare, dar, după cum se dovedește, chiar funcționează, iată ce va trebui să faceți.

Lămâie și cuișoare

Prezența muștelor în casă este cu adevărat unul dintre cele mai rele aspecte ale verii, pentru unii chiar mai enervant decât cel al țânțarilor. Există, totuși, metode străvechi de a combate acești intruși și una în special este capabilă să trezească simțurile cu parfumul său proaspăt și de vară. Să vorbim despre amestecul de lămâie și cuișoare, un remediu simplu pentru care tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate și să introduci o mână de cuișoare.

Acest amestec are un efect respingător asupra muștelor, dar nu numai atât, poate funcționa și ca odorizant, adăugând o notă strălucitoare aerului. Așezați lămâia acolo unde aveți cea mai mare nevoie și veți vedea, muștele vor începe să dispară!

Al doilea truc, pe de altă parte, este puțin mai neobișnuit, dar nu te lăsa descurajat de singularitatea sa. Ați auzit vreodată despre puterea numărului 58? Poate vi se pare ciudat, dar acest număr are un efect descurajant asupra muștelor, nu aveți nevoie de altceva decât de o coală A4 și de un marker pe care va trebui să scrieți numărul 58 într-un mod mare și vizibil. Așezați hârtia lângă o fereastră și, în mod surprinzător, acest truc simplu va ține muștele departe fără a cheltui bani.

Așadar, iată două trucuri puțin cunoscute, dar surprinzător de eficiente pentru a ține muștele departe.

Este adesea surprinzător că astfel de soluții simple pot avea un impact atât de mare, dar frumusețea acestor metode este că nu sunt doar economice, ci și ecologice.

Nu este nevoie să folosiți insecticide sau alte substanțe chimice potențial dăunătoare, ci doar elemente naturale sau o bucată de hârtie.

Acum te poți bucura de zile lungi de vară, grătare în grădină, lectură în aer liber, fără prezența enervantă a muștelor.

Cu aceste două sisteme simple, vara va deveni și mai plăcută, iar muștele vor fi o amintire îndepărtată.

Alte soluții naturale pentru a scăpa de muște

Ulei de eucalipt

Esențial în timpul sezonului rece pentru tratarea răcelilor și a inflamațiilor nazale, uleiul de eucalipt este un remediu excelent pentru a ține muștele și țânțarii departe de casă. Aroma tipică puternică și intensă nu este binevenită insectelor. Tot ce trebuie să facem este să turnăm câteva picături în difuzor, să-l diluăm cu câteva linguri de apă și vom avea o casă fără insecte!

Menta si otet

Mirosurile puternice sunt o modalitate excelentă de a ține muștele departe, iar combinația de oțet și mentă nu poate fi mai prejos. Insecticid natural atunci când este pulverizat în locurile potrivite va ține insectele departe. Pur și simplu se prepară un amestec cu o jumătate de litru de oțet și o grămadă de mentă proaspătă, se pun pe ambele într-un borcan cu capac și se lasă la macerat timp de o săptămână. Odată trecut timpul, nu mai rămâne decât să filtrezi amestecul pentru a elimina reziduurile de mentă și să pulverizezi insecticidul în bucătărie, în baie și în toate acele încăperi în care prezența muștelor este mai intensă.

Busuioc

Condimentul perfect pentru asezonarea mâncărurilor este un repelent natural pentru muște. 

Citrice

Citricele conferă  mediului ambiant un miros curat și proaspăt, în timp ce cuișoarele, precum și aromatizarea cărnii fierte, sunt perfecte împotriva muștelor. Cea mai buna solutie este sa pui cuisoare in interiorul lamaii sau portocale, sa le tai felii, sa le aranjezi in boluri si sa le asezi in incaperile cele mai frecventate. Pe langa faptul ca parfumeaza mediul inconjurator, vor tine insectele departe.

Insecticid DIY

Pentru a ține muștele departe fără a recurge la insecticide pe bază de chimicale, putem alege cele făcute în casă. Soluția formată dintr-o jumătate de litru de apă și o lingură de săpun lichid sau detergent poate fi pulverizată pe pragul ferestrelor sau al ușii și le va ține departe de casă.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile