racirea casei vara

Sfaturi pentru a vă răci casa în mod natural, mai ales dacă nu există aer condiționat


Răcirea casei fără aparat de aer condiționat este posibila: haideți să aflăm cum să răcorim casa fără aer condiționat, pentru bucuria finanțelor noastre, de dragul mediului înconjurător și, de asemenea, de dragul sănătății noastre, de multe ori puse în pericol tocmai de folosirea excesivă a aerului condiționat. .

Când vine vara,  un subiect de conversație atemporal iese în prim-plan: căldura. Ce sa fac? Pentru a racori casa, multi apeleaza la aer conditionat, dar… Daca constiinta ecologica iti interzice, daca nu ai aparat de aer conditionat, sau daca il ai dar vrei sa il folosesti putin sau deloc, pt. atat din motive ecologice, cat si economice, nu inseamna ca trebuie sa te resemnezi cu gafatul.

Iata cateva  sfaturi pentru a  trai (si bine!) Fara aparat de aer conditionat, plecand de la remediile simple de pus in practica imediat, pentru a ajunge la precautiile care iti vor face casa mai proaspata in viitor.

Răcirea unei case fără aer condiționat: regulile de bază

Acestea sunt sfaturi care uneori par evidente, dar toate sunt importante pentru a menține răcoarea fără aer condiționat.

Închide geamurile

Ai citit bine: închide geamurile, nu doar cele expuse la soare. Poate părea contraintuitiv, dar când afară este foarte cald, o fereastră deschisă riscă să crească temperatura în interior. In schimb, tine ferestrele larg deschise noaptea pentru a circula aer proaspat, inchizand-le dimineata impreuna cu obloanele, pentru a le redeschide dupa apusul soarelui. De asemenea, puteți plasa plante de  balcon pe ferestre: acestea vor absorbi o parte din căldura produsă de soare. Protejarea interioarelor de lumina directă a soarelui este cea mai importantă regulă: umbra este principalul nostru aliat în această întreprindere.

Folosiți ventilatoarele într-un mod rational

Dacă într-adevăr nu te poți descurca fără ventilatoare, folosește-le strategic: plasează-le relativ aproape de tine pentru a le putea menține la minimum, opreste-le când ieși din cameră.

Regulile în bucătărie

Acest lucru, pe de altă parte, este intuitiv: evitați utilizarea cuptorului și gătirea alimentelor care necesită timpi lungi de gătire. În schimb, dacă ai unul, profită de cuptorul cu microunde. O să pară un discurs prostesc pentru că atunci când este cald ultimul dintre lucrurile pe care vrei să le faci este să începi „sa frigaluiesti”, dar sfatul este să nu folosești cuptorul la pregătirea meselor și să limitezi folosirea aragazului la un minim. Așadar, mai bine o salată, atemporalul șuncă și pepene galben sau clasica salată caprese pentru a potoli pofta familiei.

De asemenea, amintiți-vă că consumul de alimente reci ajută la menținerea temperaturii corpului scăzute, la fel ca și consumul de lichide reci (dar nu prea multe). Undă verde, așadar, la salate, supe reci, pepeni și pepeni galbeni bine răciți.

Ai grijă la lumini

Opriți luminile, în special becurile tradiționale cu incandescență, care produc multă căldură . Toate instrumentele electronice, chiar dacă sunt lăsate în stand-by, produc o cantitate minimă de căldură: un motiv în plus, pe lângă economisirea energiei, pentru a opri și deconecta toate aparatele pe care nu le folosiți.

Și dacă chiar e prea cald…

Fă un duș rece. Ar fi mai eficient și mai plăcut să faci o baie în mare sau în piscină. Daca nu ai sansa, un dus scurt si racoros va avea efectul dorit. Alternativ, scufundați încheieturile și mâinile în apă rece, deoarece vasele de sânge din aceste părți ale corpului sunt foarte puțin adânci. Senzația de împrospătare se va comunica rapid cu restul corpului.

Cum să acționați asupra clădirii pentru a răci casa

Izolează-ți casa, astfel încât să limitezi pătrunderea căldurii de la suprafața pe care bate soarele. Dacă aveți o mulțime de canale de ventilație, închideți-le pe cele inutile, mai ales dacă se deschid pe pereții exteriori însorați.

Gândiți-vă la un „ acoperiș verde”. Utilizarea unei acoperiri vegetale pe acoperis, dar si pe peretii verticali, permit economii de energie. De fapt îmbunătățește izolația termică a acoperișului, iar vara limitează căldura care pătrunde prin suprafețele clădirii. Noile sisteme depășesc problemele de infiltrație și umiditate. Solicitați o estimare de fezabilitate unei companii specializate în acoperișuri verzi.

Dacă aveți o grădină, plantați copaci strategic. Lăsați natura să vă ajute să faceți față căldurii și să vă reduceți facturile. Copacii și plantele de lemn de lemn plasate de-a lungul pereților de est și vest ai casei tale vor produce umbra dorită vara , în timp ce iarna vor lăsa să treacă razele soarelui. În general, a avea plante pe terase și balcoane ajută la absorbția căldurii externe.

Instalați jaluzele exterioare peste ferestre și uși de terasă.

O alternativă ieftină? Așezați o umbrelă pe terasă, cu fața la cea mai însorită fereastră.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile