vinete mai mari

Sfaturi despre cum să obții vinete mai mari


Pentru a avea vinete mai mari, va trebui să faceți o alegere buna atunci când le expuneți la soare și desigur, sa le udați punctual. Chiar și un îngrășământ poate face diferența, mai ales dacă terenul nu a mai fost lucrat de ceva timp.

Având în vedere acest lucru, câtă apă să dai vinetelor?

La inceput udarea trebuie sa fie făcută destul de des, de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Evita insa umezirea frunzelor pentru a evita proliferarea parazitilor. Ulterior, va fi suficient să udați planta când solul este uscat.

Ce îngrășământ să utilizez pentru vinete? Compostul și gunoiul de grajd. Prin urmare, distribuirea a 3-4 kg/m2 de compost matur, autoprodus sau găsit din surse sigure, sau gunoi de grajd de la diverse animale, care este de asemenea foarte matur, sunt surse excelente de hrană.

De ce vinetele devin maro?

Dacă sunt maroniivinetele pot fi prea coapte pentru a fi mâncate, deoarece vor fi amare. Atingeți vinetele pentru a verifica dacă există puncte slabe. O vânătă proaspătă este fermă la atingere. Punctele slabe sunt un indiciu de supramaturare sau mucegai. 

De ce vinetele au coaja galbenă? se intampla ca din motive de stres al plantei – probabil termic (frig-cald).

De ce nu cresc vinetele?

Dacă legumele nu cresc, cauza este cu siguranță una dintre aceste nereguli, care include și irigarea incorectă a plantei. Udarea legumelor prea mult sau prea puțin este un factor determinant pentru creșterea plantelor și a fructelor.

Cât durează cultivarea vinetelor? Ciclul biologic al vinetei: poate dura si foarte mult timp, dar în conditii normale se recoltează dupa 150-180 de zile si chiar mai mult; se imparte in doua faze: Faza vegetativa: trece de la transplant pana la aparitia primei flori (durata variabila de la 50 la 80 de zile).

La ce distanță se plantează vinetele?

Distanța recomandată de plantare este de 70 de centimetri între o plantă și alta și de un metru între rânduri: pentru a ajunge la o dimensiune bună necesită spațiu suficient.

Cum udați vinetele? Aveți grijă când udați vinetele: nu udați niciodată frunzele, pentru a nu favoriza dezvoltarea bolilor criptogame. Pe scurt: udați-vă plantele în fiecare zi, încercând să mențineți umiditatea constantă a solului.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile