Retete de ingrasaminte naturale pentru florile si legumele noastre


In ultimii ani am fost bombardati de ingrasaminte sintetice si periculoase atat pentru mediul inconjurator cat si pentru sanatatea noastra. Nu suntem obligati sa le folosim, dar cu totii spun ca sunt cele mai bune ingrasaminte. Nu mai este nevoie sa utilizati ingrasaminte din comert, pentru ca, de acum puteti folosi alternative mult mai naturale si sanatoase.

#1 Zatul de cafea
Probabil aveti acces la el zi de zi daca sunteti consumatori de cafea, asa ca, data viitoare nu il mai aruncati la intamplare, ci folositi-l ca si ingrasamant. Amestecati zatul de cafea cu pamant apoi peunti-l la baza plantelor, rezultatele vor fi cu adevarat uimitoare.

#2 Cenusa
Banala cenusa care pentru multi ar parea nesanatoasa, iata ca, este foarte buna ca si ingrasamant natural. Contine fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc si sulf. De asemenea, ajuta si la dezinfectarea solului, asa ca, data viitoare, amestecati cenusa cu pamantul plantelor.


#3 Cojile de oua
Strangeti cojile de oua, spalatile bine, si sfaramati-le cu un servetel sau prosop. Avand in vedere ca acestea contil peste 93% carbonat de calciu, acestea ajuta solul.

#4 Drojdia
Solul are nevoie de microorganisme benefice, asa ca, pentru a ajuta la cresterea lor, folositi drojdia.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile