plante pentru balcon anti tantari

Plante respingătoare de țânțari pentru balconul tău


Câteva plante respingătoare de țânțari de plasat pe balcon, care alungă aceste insecte enervante.
Aceste insecte pot transforma spațiile în aer liber precum balconul tău în locuri nelocuibile, mai ales la orele de seară, iată plantele împotriva țânțarilor.

Plante respingătoare de țânțari

Nimic mai bun decât să petreci o seară acasă, pe balcon sau cu ferestrele deschise. În timp ce apusul este unul dintre cele mai bune momente pentru a fi în aer liber, este și cel mai bun moment pentru țânțari să se strecoare.
Tantarii pot transforma spatiile in aer liber precum balconul in locuri de nelocuit, mai ales seara. Difuzoarele pe bază de substanțe chimice cumpărate din magazine pot funcționa bine în interior, dar nu sunt eficiente în aer liber.

Din fericire, există o mulțime de repelenți naturali care pot ține aceste insecte la distanță. Plasarea de plante respingătoare care resping țânțarii este o modalitate naturală (și sigură) de a le ține departe. Iată câteva dintre cele mai bune plante care îți vor înfrumuseța spațiul verde și vor respinge țânțarii în același timp.

Plante respingătoare care resping țânțarii

Busuioc.

Busuiocul este o plantă antibacteriană folosită pentru a respinge țânțarii. Această plantă stufoasă din familia mentei este cunoscută că respinge în mod natural țânțarii atunci când este cultivată în zone deschise din jurul casei. În plus, uleiul de busuioc poate fi extras și folosit cu bețișoare de difuzor sau bile de bumbac pentru un efect pe tot parcursul zilei.

Flori de ata

Florile de ata conțin cumarină, o substanță chimică cunoscută pentru a respinge țânțarii și muștele. Sunt plante rezistente și ușor de îngrijit, atâta timp cât solul lor este bine drenat. În plus, dacă îi ții afară pe balcon, parfumul lor va atrage fluturii și păsările colibri!

Planta de citronella

Pe lângă utilizarea în gătit, uleiul de lemongrass se găsește și în conservanți, medicamente și parfumuri. Această plantă cu multiple fațete este un ingredient în multe creme comerciale împotriva țânțarilor. Extractul de ulei de lemongrass poate fi pulverizat pe orice zonă; Mirosul său de citrice respinge eficient țânțarii și mulți alți dăunători.
Această plantă cu întreținere redusă se descurcă bine în plină lumina soarelui și în sol ușor umed.

Lavandă.

Toată lumea iubește mirosul dulce și liniștitor al lavandei – cu excepția țânțarilor, muștelor, păianjenilor și puricilor. Păstrează aceste flori violete în jurul apartamentului tău pentru o casă fără insecte.

Gălbenele

Florile de gălbenele înfrumusețează, iar mirosul descurajează țânțarii, gândacii și alte insecte, făcându-l o plantă excelentă pentru a crește în grădini, balcoane și puncte de intrare în casă. Gălbenelele sunt, de asemenea, ușor de cultivat. Au nevoie de expunere completă la soare și de sol moderat fertil, bine drenat. De asemenea, pot rezista la climat foarte cald.

Rozmarin.

Rozmarinul funcționează cel mai bine ca repelent atunci când este ars. Aruncă câteva în șemineu sau ia o lumânare cu parfum de rozmarin. Locul tău va mirosi grozav și va rămâne fără insecte.

Salvie.

Salvie este adesea folosită pentru a curăța spiritual o casă, dar aroma ei va ține și țânțarii la distanță. Ardeți frunzele uscate de salvie și lăsați-le să fumeze în mediul înconjurător


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile