Plante care resping țânțarii și muștele


Sosirea verii aduce cu ea și apariția țânțarilor, acele mici insecte care se strecoară peste tot și par să nu dispară niciodată. Mulți oameni folosesc diverse soluții pentru a ține departe aceste insecte enervante, dar ar fi indicat să nu facă acest lucru și să caute alte metode naturale pentru a îi ține departe. 

Cea mai cunoscută și mai folosită modalitate de a lupta împotriva țânțarilor în locuințe este utilizarea pastilelor cu fum. Fără îndoială este una dintre cele mai eficiente metode de a ține țânțarii la distanță, dar nu se poate nega că fumul devine uneori enervant și lasă un miros puternic impregnat în încăperi. Studiile efectuate în unele țări au arătat că a avea astfel de soluții într-un mediu închis depășește limitele stabilite de standardele de calitate a aerului. Fumul care se emană dintr-o pastilă conține un număr mare de compuși organici care pot cauza probleme de sănătate.

Cantitatea de fum pe care o emit este echivalentă cu 75 sau 137 de țigări, în funcție de marca. Efectul susținut al două dintre componentele sale, transflutrină și delta-aletrină.

Se ajunge la concluzia că expunerea moderată la fumul din spirală nu este periculoasă. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți cu utilizarea excesivă a acestuia și să luăm măsuri pentru ca acesta să nu ne facă rău, cum ar fi să fim într-o încăpere bine ventilată. Dar dacă nu vrei să-ți asumi niciun risc cu utilizarea acestor produse, există plante care sunt un adevărat respingătoare natural pentru țânțari, mult mai sigure și nu fac rău. Să vedem care sunt cele mai eficiente de păstrat acasă în această perioadă!

Garoafa chinezeasca (cea cu floarea de portocal), lavanda (cea cu floarea de liliac), muscata pelargonium mirositoare (muscata cu aroma de lamaie) si iarba lemongrass, va vor permite sa va bucurati de gradina si in aer liber, fara a avea aceste insecte enervante. în jurul.

Garoafa chinezeasca

plantă foarte puternică este, fără îndoială, garoafa chinezească, deoarece reușește să alunge muștele și țânțarii în mod eficient, iar înflorirea ei durează toată vara. Mirosul său este cu adevărat insuportabil pentru aceste insecte. Poate fi plantat în paturi de flori și are nevoie de soare moderat și de udare.

Lavandă

Mirosul acestei plante, tipic Mediteranei, respinge muștele și țânțarii. Este o planta care creste bine in ghivece si jardiniere, ceea ce o face ideala pentru asezarea in gradina sau chiar pe balcoane. Poate fi amplasată și în interior într-o zonă foarte luminoasă. Nu are nevoie de multă udare.

Muscata cu aroma de lamaie

Această plantă respingătoare de țânțari, Pelargonium geranium are frunze verzi strălucitoare cu o textură catifelată, precum și flori roz sau albe care înfloresc de la sfârșitul iernii până la începutul verii. Este un excelent respingător pentru țânțari, deoarece aroma sa intensă de lămâie reușește să-i alunge cu ușurință. În plus, uleiul său esențial, amestecat cu ulei de migdale, poate fi aplicat pe piele pentru a preveni mâncărimea de la aceste insecte. Este o plantă foarte recomandată pentru exterior și în plin soare, deoarece tolerează temperaturile ridicate și necesită puțină apă.

Lemongrass

Lemongrass este o plantă foarte populară împotriva țânțarilor pentru aroma sa inconfundabilă de lămâie și proprietățile sale excelente care resping muștele și țânțarii foarte eficient. În plus, uleiul său, ideal pentru îngrijirea pielii, este foarte util și ca repelent împotriva țânțarilor. Este ideal pentru amplasarea în aer liber, deoarece nu necesită multă întreținere.

Plante aromatice anti-tantari de tinut si acasa

Există și plante de apartament care sunt perfecte pentru a ține insectele departe. Este posibil să le așezi lângă uși și ferestre: aroma lor va împiedica pătrunderea acestor insecte și au un miros plăcut. Cele care funcționează sunt plante aromatice precum salvie, busuioc, mentă sau rudă, care alungă principalele insecte de vară: muștele și țânțarii.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile