Planta cu flori, foarte frumoasă, dar incredibil de otrăvitoare – o ai în grădina ta


Există o specie de planta frumoasă care este incredibil de otrăvitoare. Aveți grijă să o păstrați într-o zonă adăpostită. Mai mult ca sigur se găsește și în grădina ta.

Îngrijirea grădinii tale cu plante și flori necesită multă răbdare și dăruire. Există multe specii de plante care sunt frumoase și apreciate din punct de vedere estetic, dar nu toată lumea este conștientă că sunt plante cu flori otrăvitoare.

Trebuie să fii foarte atent când le plantezi în grădina ta. Există o plantă bulboasă frumoasă, foarte răspândită, căreia trebuie acordată o atenție deosebită. Ce plantă este? Să aflăm în acest ghid.

Plante frumoase și rezistente pentru grădina noastră

Nu este suficient să semănați sau să cumpărați vreo plantă ornamentală, dar este bine să cunoașteți caracteristicile speciei de plante. Printre plantele frumoase de crescut se numără echinacea, o plantă erbacee care produce multe flori colorate și parfumate. Această plantă florală are proprietăți antivirale și imunostimulante.

Catalpa este o plantă originară din America de Nord. Este ideală pentru grădină, deoarece este un excelent respingător pentru țânțari.

Petuniile sunt plante florale care necesită foarte puțină îngrijire: doar udați-le în fiecare zi, mai ales odată cu sosirea căldurii verii.

Astilbe sunt o plantă veșnic verde care seamănă cu o ferigă și ale cărei flori seamănă cu pene. Este o plantă tipică țărilor nordice și, prin urmare, preferă zonele umbrite.

Pentru cei cu spațiu redus și pentru cei cu puțin timp de dedicat grădinăritului, hellebores poate fi cultivat, cu florile sale albe și violete. Este un sfat bun să-l crești într-o zonă adăpostită, deoarece florile sale sunt otrăvitoare pentru oameni și animale. Există o altă plantă frumoasă care este periculoasă pentru oameni și animale. Este vorba despre narcisa.

Planta frumoasa, dar otravitoare: ai grija sa o pui in gradina ta

Există o plantă cu flori frumoase care este otrăvitoare pentru animale și pentru oameni: vorbim despre narcisă. Este o plantă bulboasă, elegantă, delicată și parfumată originară din Marea Mediterană. Floarea narcisei este formată din petale de aceeași culoare cu o coroană pronunțată în centru.

Narcisa aparține genului Narcissus din familia Amaryllidaceae. Narcisele ar trebui să fie cultivate cu succes atât în ​​ghivece, cât și în boluri adânci. Această specie florală preferă temperaturile blânde și rezistă la frig. Narcisa trebuie cultivată în timpul sezonului de iarnă, dar pentru a obține o înflorire deplină este necesar să așteptați lunile mai și iunie.

Expunerea ideală a narcisei este la soare. In ceea ce priveste solul, se poate opta atat pentru un sol nisipos, cat si pentru un sol argilos. În timpul verii, narcisa are nevoie de udare zilnică, în timp ce toamna și iarna narcisa urmează ciclul ploii.

Narcisa – o plantă otrăvitoare frumoasă

Narcisa este o planta frumoasa ai carei bulbi si frunze contin narcisina, un alcaloid otravitor. Este o substanță care, dacă este ingerată accidental, poate provoca tulburări ale sistemului gastric și neuronal. Din acest motiv, este bine să păstrați planta departe de animale și copii.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile