Pete de vin roșu? Iată cum să le eliminați cu ușurință


Multora le place sa bea ceva din cand in cand. Dar unele băuturi necesită mare prudență. În special vinul roșu poate lăsa pete persistente pe haine sau alte țesături. Dar, din fericire, există o modalitate de a remedia aceste pete rapid și ușor. Gata cu frica de a vărsa vin! 

Trebuie să acționăm rapid

Deoarece petele de vin roșu sunt atât de persistente, este important să acționați rapid.

Sare

O modalitate de a îndepărta petele de vin de pe haine este să folosești sare de masă. Dacă aveți o pată de vin, pur și simplu puneți sare de masă pe pată. Așteptați cinci minute pentru ca sarea să-și facă magia și apoi îndepărtați-o. În acest moment, puteți pune hainele în mașina de spălat și le puteți spăla la temperatura recomandată. 

Lapte

O altă metodă uimitoare de a curăța petele de vin este folosirea laptelui! Dacă aveți o pată pe cămașa albă preferată, o puteți înmuia în lapte pentru un timp. După o oră, poți pune cămașa în mașina de spălat să se înmoaie și pata ta de vin va dispărea.

Alte metode

Alte modalități de curățare a unei pete de vin roșu includ spuma de ras sau așternutul pentru pisici. Ambele pot fi aplicate pe pată, la fel ca metodele anterioare. După ce o lăsați să stea puțin, spălați cămașa. Vei observa că pata a dispărut și odată cu ea toate grijile tale legate de vinul vărsat!

Pastă de dinți, cu excepția articolelor delicate

Este necesar să întindeți pe pată un strat generos de pastă de dinți și să o lăsați să acționeze câteva ore. După aceea, spălați haina în mod normal. Mic sfat: evitați să folosiți pastă de dinți pentru a îndepărta petele de vin roșu de pe cele mai delicate articole și acordați atenție pastelor de dinți pentru albire!

Apă gazoasă, remediu de urgență

Ești afară la cină și haina ta preferată se murdărește în timp ce te bucuri de un pahar? Pentru un tratament de urgență, foloseste apă carbogazoasa care cu siguranță nu va elimina complet pata, dar – dacă este turnată prompt – poate ajuta cu siguranță.

Vin alb și bicarbonat de sodiu

Pare incredibil, dar vinul alb poate fi util pentru îndepărtarea petelor de vin roșu. Turnând puțin vin alb pe pată și acoperind-o cu bicarbonat de sodiu, trucul este garantat. După ce s-a odihnit câteva ore, este necesar să îndepărtați cu grijă excesul de bicarbonat și să vă spălați normal.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile