pastrare alimente in frigider

Păstrați alimentele corect în frigider: iată cum se păstrează alimentele pe rafturile frigiderului


Rezervele alimentare supraabundente cu riscul de a nu depozita corect toate alimentele: pentru a evita acest lucru, cheltuirea judicioasă și conservarea corectă pot ajuta, mulțumită mai ales frigiderelor super-specializate.

Cum să mergi la cumpărături?

Înainte de a merge la supermarket trebuie să verificați alimentele pe care le aveți deja. În cazul ofertelor, întotdeauna este mai bine să citiți datele de expirare pentru a nu cumpăra pachete care expiră prea devreme. Pentru alimente precum fructele și legumele, este indicat să se diversifice, luând unele bine coapte, potrivite pentru consum imediat, iar altele încă puțin necoapte pentru a rezista mai mult.

Ce avantaje au frigiderele de ultimă generație?

cum se pastreaza alimentele in frigider

1- Sertare specializate: frigiderele sunt dotate cu sertare speciale in care au fost recreate conditiile ideale din punct de vedere al grade centigrade si al gradului de umiditate pentru a incetini procesul de descompunere a anumitor alimente precum pestele, fructele si legumele. Unele au sertare versatile care pot fi personalizate prin reglarea temperaturii sau variind diferit umiditatea în funcție de alimentele pe care doriți să le depozitați acolo.

2- Frig uniform: este important ca frigul sa fie cat mai constant in interiorul compartimentului. Frigiderele sunt toate dotate cu tehnologie care distribuie continuu aerul menținând în același timp o temperatură omogenă, evitând părțile mai fierbinți cauzate de deschiderea continuă a ușii.

3- Senzori inteligenți: optimizează în mod autonom performanța aparatelor prin monitorizarea constantă a temperaturii și umidității, restabilind rapid condițiile ideale de depozitare. Tehnologia este total automată și nu necesită niciun tip de intervenție externă pentru activarea ei.

4- No Frost: este sistemul care evită formarea înghețului, și deci a mucegaiului și a bacteriilor, garantând aer cu umiditate controlată pentru o extindere a conservării alimentelor. Pe langa evitarea dezghetarii congelatorului, economisesti din punct de vedere al energiei electrice.

5- Afișaj digital: pe ușă, vă permite să gestionați toate funcțiile. În unele cazuri este chiar posibilă, pe lângă memorarea setărilor, și înregistrarea mesajelor ca memorandumuri.

Cum se organizează frigiderul?

1- Este bine să ții cont de principiul FIFO (First In First Out: „first in, first out”) : așadar pune alimentele care expiră mai târziu în partea de jos: astfel ai la îndemână ce trebuie să folosești pentru primul.

2- Separați întotdeauna alimentele, nu le îngrămădiți și nu le puneți deoparte când sunt încă foarte fierbinți: astfel se evită contaminarea dintre diferitele alimente și temperatura nu suferă creșteri nedorite.

3- Depozitați alimentele în recipientele corespunzătoare resigillabile sau în orice caz bine protejate de folii: își vor menține prospețimea mai mult timp. Aluminiul trebuie folosit pentru carne și pește deoarece acționează ca un scut pentru lumină și oxigen, plasticul este bun pentru mezeluri, brânzeturi proaspete și puțin mature deoarece protejează parțial de oxigen și evită schimbul și dezvoltarea bacteriilor, hârtia este ideală pentru fructe și legume pentru că le permite să respire corect.

Raft de sus: este partea cea mai puțin rece, cu o temperatură în jur de 8°C, potrivită pentru iaurt, produse lactate, sosuri sau gemuri.

Raft central: temperatura este in jur de 4 – 5° C, motiv pentru care este potrivita pentru pastrarea tuturor acelor alimente care trebuie pastrate in frigider dupa deschidere, dar si pentru mezeluri, sosuri, legume fierte, lactate si branzeturi.

Raft de jos: temperatura scade la aproximativ 2°C și aici sunt depozitate alimente perisabile, cum ar fi peștele și carnea, care trebuie păstrate pentru o perioadă scurtă de timp.

Ușa: este cea mai caldă zonă a frigiderului, motiv pentru care este necesar să plasați toate acele alimente care trebuie să rămână răcoroase și care nu trebuie păstrate, precum ouăle, untul și băuturile.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile