Nu pune niciodată aceste 5 întrebări, doar oamenii neinteligenti o fac


Iată câteva întrebări pe care în mod normal nu ar trebui să le adresați oamenilor și modalități alternative de a le pune fără a jigni persoana respectivă.

Cu toții știm întrebările pe care ni le pun familia, prietenii și, uneori, cunoștințele. Sunt comentarii nepoliticoase, jenante și contondente, care se fac de obicei atunci când li se adaugă alcool. Aceste întrebări sunt adesea complet inadecvate și uneori se pot limita la insulte.

Mai rău, persoanele care pun în mod obișnuit aceste întrebări pot avea o inteligență emoțională scăzută și, ca urmare, să rateze indicii sociale importante. Le lipsește conștientizarea despre ei înșiși și despre modul în care îi afectează pe alții.

Persoanele cu inteligență emoțională scăzută pot pune întrebări curioase, intruzive și inutile. În loc să pună întrebări pentru construirea relațiilor, ei pun întrebări care îi fac pe oameni să se simtă inconfortabil. Iată cinci întrebări de evitat și ce să întrebați în schimb.

1. Când îți vei găsi un loc de muncă potrivit?

În această întrebare, cealaltă persoană te judecă de obicei. Implică faptul că nu ai un loc de muncă bun sau că nu ar trebui să fii mulțumit de jobul tău. Munca nu trebuie să fie efectuată doar de dragul veniturilor sau al statutului. O astfel de întrebare poate dezactiva oamenii.

Încearcă să întrebi:

„La ce proiecte lucrezi zilele astea?”

„Ce ai vrea să realizezi în cariera ta?”

„Aș dori să știu mai multe despre munca ta și despre cum îți place.”

Exprimă interes real. Arată-le oamenilor că este în regulă să fie acolo unde sunt acum, arătând în același timp interes pentru dorințele, visele și pasiunile lor.

2. Când vor fi copii?

Oamenii lipsiți de inteligență emoțional nu au idee că alți oameni au circumstanțe de viață diferite. Ei pun întrebări presupunând că toată lumea are aceleași obiective și aspirații. Acest lucru este foarte problematic, mai ales când vorbim despre copii.

Unii oameni nu vor copii. Alții se luptă cu infertilitatea sau cu probleme de sănătate care complică perspectivele concepției. Alții pot decide dacă să aibă sau nu copii. Indiferent de motive, nimeni nu ar trebui să-și facă griji când sau dacă vei avea copii.

Nu pune niciodată acest tip de întrebare pentru că nu este treaba ta. Dacă cineva inițiază singur o conversație despre copii, acționează cu interes și pune întrebări ulterioare. Dar dacă nu vrei să vorbești despre copii, pur și simplu nu mai vorbi.

3. Te-ai îngrăşat/slăbit?

Majoritatea oamenilor care comentează despre greutate cred că este un compliment, dar comentariile despre aspect pot dăuna stimei de sine. Ca și în cazul întrebării despre copii, mulți factori contribuie la greutatea unei persoane.

Poate cineva chiar încearcă să se îngrașească sau să slăbească. Dar este mult mai probabil ca greutatea lui să se fi schimbat în mod natural, poate avea o afecțiune medicală, a început să-și placă exercițiile fizice, a câștigat masă musculară, se recuperează după o tulburare de alimentație sau este deprimat și suferă de anorexie. Nu ai idee despre aceste circumstanțe. Și a lăuda pe cineva pentru că a slăbit (sau a câștigat în greutate) atunci când trece prin circumstanțe dificile este incredibil de dureros.

De asemenea, sunt șanse ca greutatea lor să nu se fi schimbat cu adevărat de când le-ați văzut ultima dată. Greutatea noastră corporală poate fluctua cu până la 2,5 kg pe zi. Ne putem arăta sau ne simți diferit doar pe baza balonării, hidratarii sau a stării intestinelor noastre.

Există atât de multe alte întrebări, mai semnificative, pe care le puteți pune. Spune-le oamenilor pe care îi iubești că îi iubești nu pentru greutatea lor, ci pentru calitățile interioare care îi fac speciali.

4. De ce nu te întâlnești cu nimeni/Când va fi nunta?

Oamenii inteligenți din punct de vedere emoțional nu pun întrebări care încep cu „De ce nu ești tu…” Ori de câte ori întrebi asta, sugerezi că cineva nu este acolo unde „ar trebui” să fie, iar reacția imediată a oamenilor este să fie defensivă. . Oamenii au condiții de viață diferite, forme de viață și preferințe diferite. A presupune că toți oamenii vor să se căsătorească sau sunt gata să se căsătorească este egocentric.

Încearcă să întrebi:

„Spune-mi mai multe despre relațiile din viața ta”.

— Ți-ai făcut prieteni noi în ultima vreme?

Cheia este să le arăți oamenilor că îți pasă de bunăstarea lor și că vrei ca ei să aibă relații, astfel încât să se simtă sprijiniți. Sentimentul de sprijin nu depinde doar de o relație romantică.

5. Cât câștigi?

Banii sunt în general tabu. Desigur, diferiți oameni au opinii diferite despre bani. Ei bine, indiferent de părerile tale, nu are rost să vii cu întrebări jenante de genul acesta.

Încearcă să întrebi:

„Cum merge munca ta în zilele astea?”

„Ce alte poziții/proiecte vă interesează?”

Simțiți-vă liber să puneți întrebări ulterioare despre promovare sau creșterea carierei dacă simțiți că este potrivit. Dar nu-i întreba pe oameni câți bani câștigă. Din nou, nu e treaba ta.

Nu fi persoana care pune întrebări incomode. Creșteți-vă inteligența emoțională punând întrebări diferite, mai semnificative. Oamenii inteligenți din punct de vedere emoțional înțeleg modul în care comentariile și întrebările lor îi afectează pe ceilalți. Ei știu să se angajeze în conversații care construiesc relații mai degrabă decât să le rupă. Dacă vrei să fii mai inteligent emoțional, întreabă despre hobby-uri, relații generale, proiecte, pasiuni și aspirații. Complimentează calitățile interioare ale celorlalți. În acest fel, puteți construi relații mai puternice.


1 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile