mucegai roz in baie

Mucegai roz în baie, cum să scapi de el folosind ingredinete naturale


Ați întâlnit vreodată prezența mucegaiului roz în baie? Să aflăm împreună ce este și cum să-l eliminăm.

Viața este alcătuită din angajamente, muncă și responsabilități, dar și din distracție și relaxare. Și apoi sunt ele, treburile casnice pentru care, între un lucru și altul, este întotdeauna foarte puțin timp. De fapt, zilele noastre trec foarte repede, iar când plecăm obosiți acasă seara, cu greu mai avem chef sau perseverență să ne dedicăm curățeniei. Și știm cu toții că același lucru se întâmplă când vine weekendul.

De altfel, sambata si duminica sunt singurele doua zile in care te poti bucura de timp de calitate alaturi de cei dragi si, in acelasi timp, fiecare se poate dedica ceea ce ii place cel mai mult. Făcând acest lucru, totuși, multe lucruri la fel de importante sunt trecute cu vederea.

De fapt, punerea mereu pe plan secundar a curățeniei menajere poate duce la consecințe neplăcute precum acumularea excesivă de praf, de exemplu, formarea de incrustații și, în medii deosebit de umede, chiar și apariția mucegaiului. Acestea din urmă pot fi găsite în special în baie, mai ales lângă duș și/sau cadă.

Când vorbim despre mucegai, în imaginația colectivă avem tendința să ne gândim la acele pete gri-verzui enervante cu care suntem cu toții obișnuiți. În realitate, există și un alt tip și se distinge prin culoarea sa roz. Despre ce e vorba? Cum să scapi de el? Soluția este mai simplă decât crezi.

Mucegai roz în baie: ce este și cum să scapi de el

Definirea tipului de peliculă roz care se poate forma uneori în jurul dușurilor și căzilor de baie cu termenul „mucegai” nu este în întregime corectă. În realitate, de fapt, în aceste cazuri avem de-a face cu o bacterie numită „Serratia marcescens”, un microorganism care are nevoie de un mediu umed și cald pentru a supraviețui.

Igiena precară în zona menționată mai sus a casei, prin urmare, favorizează proliferarea acesteia. Din acest motiv, cu toții ar trebui să avem bunul obicei de a clăti dușul după fiecare utilizare, pentru a îndepărta toate reziduurile atât de pe pielea noastră, cât și de la produsele folosite pentru a ne spăla.

În plus, pentru oameni, contactul cu „Serratia marcescens” poate fi potențial periculos. În cazul expunerii directe, de fapt, pot apărea cazuri de conjunctivită și alte probleme legate de ochi și inflamații ale sistemelor respirator și urinar. La copii, însă, poate provoca probleme gastro-intestinale. Din fericire, există o modalitate de a eradica această bacterie din baia noastră. Tot ce ne trebuie sunt trei ingrediente utilizate în mod obișnuit.

Ingredientul miracol

Ei bine, da, poate unii dintre voi ați înțeles deja: tocmai bicarbonatul este cel care ne va ajuta să facem să dispară din baie bacteria care provoacă așa-numitul „mucegai roz”. În aceste cazuri, în primul rând, trebuie să creăm o soluție pe bază de peroxid de hidrogen, o lingură de lichid de spălat vase și cincizeci de grame de bicarbonat.

După aceea, nu rămâne decât să freci compusul obținut pe zona dușului (sau a căzii) afectată de „Serratia marcescens” cu un burete. După aceea, putem continua cu o clătire temeinică. De asemenea, trebuie subliniat că pentru a efectua această procedură este indicat să purtați mănuși și mască, pentru a nu intra în niciun fel în contact cu bacteria.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile