Mirosuri neplăcute sau insecte în bucătărie? – folosiți niște frunze de dafin pentru a rezolva această problemă


Astăzi vorbim despre dafin, o plantă cu multe proprietăți care poate fi folosită și pentru curățarea casei.

Să vedem împreună 4 trucuri cu foi de dafin de încercat în bucătărie!

Împotriva mirosurilor neplăcute din bucătărie

În primul rând, frunzele de dafin sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a împrospăta și purifica aerul, eliminând astfel mirosurile neplăcute din mediu. De aceea le putem folosi în bucătărie, pentru că acolo găsim de obicei mirosurile de gătit.

Este deci suficient să folositi 4/5 foi de dafin și să le puneți într-o cratiță care conține apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Apoi aduceți totul la fiert, opriți focul și lăsați să stea 5 minute. În cele din urmă, închideți tigaia și lăsați-o pe plită pentru ca aburul să se răspândească în toată bucătăria și să elimine mirosurile neplăcute!

Frunzele de dafin pot fi folosite si in aspirator pentru a raspandi mirosul bun in timp ce curatati podelele! Doar tăiați 4 sau 5 foi de dafin și puneți-le în punga de vid.

În dulapuri și sertare

Mobilierul de bucătărie și sertarele tind adesea să degaje mirosuri neplăcute din cauza excesului de umiditate din aceste încăperi închise. Dar vei fi fericit să știi că și de aceasta data, frunzele de dafin te pot ajuta!

Așa că umpleți un castron mic cu 2 linguri de sare și 3 foi de dafin mărunțite și puneți-l în dulap sau sertar pentru câteva zile. De asemenea, puteți pune frunzele de dafin într-o pungă mare din plasă respirabilă: veți observa că nu va mai fi umiditate sau mirosuri neplăcute, iar frunzele de dafin vor respinge și moliile!

Împotriva insectelor

În anumite perioade ale anului, este ușor să găsești insecte în bucătărie, mai ales lângă fructe sau alte alimente. Fie că este vorba de muște, țânțari sau gândaci, nu contează, pentru că frunza de dafin este eficientă în a le ține departe! Mirosul său, pe care îl iubim atât de mult, nu este tolerat de aceste insecte.

Pentru a încerca acest truc, este deci necesar să împrăștiem câteva frunze pe punctele de intrare ale casei, cum ar fi pervazurile balconului sau ferestrelor, sau în anumite locuri strategice în care suntem obișnuiți să observăm prezența acestor insecte.

In cuptor

În sfârșit, să vedem cum să folosiți frunzele de dafin la cuptor pentru a elimina mirosurile neplăcute.

După ce ai curățat bine cuptorul, tapetăm ​​foaia de copt cu hârtie de copt și adaugă o mână de foi de dafin. Se pune apoi la cuptorul preîncălzit la 180°C și se lasă să se odihnească cel puțin 15 până la 20 de minute, pentru ca foile de dafin să-și elibereze mirosul fantastic.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile