mineola tangelo fruct

Mineola sau tangelo: fruct, proprietăți și calorii


Mineola sau Tangelo, calea de mijloc dintre grapefruit și mandarină, este un fruct rar, dar bogat în proprietăți care sunt excelente pentru sănătatea organismului nostru. Are un gust deosebit, care se potrivește atât în ​​rețetele dulci, cât și în cele sărate, nu conține multe calorii și îl găsim pe o anumită piață sau în fructele bine aprovizionate. 

Mineola: origine

Mineola vine la noi de peste mări, primele pământuri unde a fost cultivat sunt cele ale Statelor Unite. Este produs astăzi în principal în California și Florida chiar dacă are origini oficial italiene, deoarece hibridul a fost obținut de la ACM (Centrul de Cercetare pentru Culturi Citrice și Mediteraneene) din Acireale în 1950. Nu a intrat imediat pe piață și deci nici măcar pe câmp, abia în 1972 a fost eliberat în cultură și am început să-l considerăm un citric cu drepturi depline. Numele sugerează că s-a născut din încrucișarea dintre mandarina Avana și grapefruitul Duncan.

Mineola: încrucișare între grapefruit și mandarină

mineola tangelo fruct

Nu poate fi confundat cu niciun alt fruct citric, deoarece acest hibrid are proprietăți proprii pe care le-a atras pe plac atât din grapefruit, cât și din mandarin. Îl găsim ocazional numit și Tangelo deoarece numele său științific este „citrus tangelo”, aparține familiei rutaceelor. 

Mineola: proprietati

Să descoperim în sfârșit numeroasele proprietăți ale mineolei, cel puțin pe cele principale. Este un fruct antiinflamator care poate fi un bun remediu pentru inflamațiile majore întărind în același timp sistemul imunitar, mai ales când se apropie iarna cu afecțiunile pe care le aduce cu ea. Este un fruct antioxidant, astfel că combate îmbătrânirea celulară și previne formarea radicalilor liberi datorită prezenței flavonoidelor.

Are un efect relaxant ceea ce îl face un fruct împotriva tulburărilor de somn. Nu numai că ne poate vindeca de insomnie, dar poate și îmbunătăți calitatea nopților noastre.

Scade colesterolul și acest lucru este bun pentru cei care suferă de probleme cardiovasculare, deoarece reduce cantitatea de trigliceride și scade tensiunea arterială.

De asemenea, are efect anticelulitic datorită prezenței vitaminei C care ajută la drenarea lichidelor și favorizează producerea de colagen. In acest fel putem avea o piele elastica si tonifiata si evitam problemele de retentie de apa.

Calorii mineola

Mineola are foarte puține calorii, aproximativ 32 de calorii la 100 de grame. De asemenea, este perfect pentru cei care urmează o dietă de slăbire deoarece conține multe vitamine și minerale. Cele mai abundente vitamine sunt vitamina C, vitamina A si cele din grupa B. Printre sarurile minerale gasim mai ales potasiu, fier, iod, magneziu si acid folic. De asemenea, conține iod, care este foarte util pentru combaterea problemelor legate de glanda tiroidă. În fine, are foarte puțin zahăr, așa că nu creează probleme diabeticilor

În 100 de grame mai găsim: 7,99 g carbohidrați, inclusiv 1,6 g fibre. 0,08 g de lipide, inclusiv 0,01 g de grăsimi saturate, 0,017 g de grăsimi polinesaturate și 0,1 g de grăsimi mononesaturate.

Mapo: contraindicații

Contraindicațiile pe care le oferă un fruct precum mineola sunt foarte asemănătoare cu cele referitoare la alte citrice. Este un fruct cu proprietăți antiseptice și antidiareice, prin urmare poate interacționa cu numeroase medicamente perturbându-le acțiunea. De exemplu, poate compromite activitatea enzimatică prin transformarea medicamentelor în sine și ducând la o creștere inevitabilă a efectelor secundare ale medicamentului în sine, inclusiv dureri de cap, tulburări gastrointestinale, nefropatii, tulburări cardiace și un sentiment de oboseală.

Printre medicamentele care nu se inteleg prea bine cu mineola regasim antibiotice, chimioterapie, antihistaminice, neurologice, antivirale, anxiolitice, antagonisti de calciu, imunosupresoare, metadona, anti-impotenta, anticoagulante, corticosteroizi. Având în vedere lungimea listei, cel mai bine este să vă consultați medicul, dacă luați vreun medicament, înainte de a mânca mineola și să nu exagerați niciodată cu dozele.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile