scapa de porumbei

Metode de a scăpa de porumbeii de pe balcon sau acoperiș


Să vedem cum să trimitem porumbeii departe de balcon, evitând evenimentele neplăcute, precum și alungarea riscului de îmbolnăvire.

Există multe modalități de a ține porumbeii departe de balconul tău. Este important să le reiterăm, din când în când, pentru că porumbeii sunt animale fascinante, dar și murdare, și pot fi vehicul de boală. Printre acestea, de fapt, se numara salmonella, chlamydia sau candida, si de aceea este important sa te protejezi si sa eviti orice risc.

Transmiterea agenților patogeni are loc și pe calea aerului, ca să nu mai vorbim că porumbeii pot purta și purici, căpușe, acarieni și ploșnițe. În sfârșit, dar poate cea mai mare problemă, sau cel puțin cea mai evidentă, porumbeii își lasă excrementele pe balustrade și podele, de aceea reprezintă un inconvenient, deoarece forțează o curățare constantă. Cum să-i scapi de porumbeii de pe balcon sau de pe acoperis?

Cum să scapi de porumbei de pe balcon, câteva metode eficiente și rapide

porumbei pe balcon

Desigur, nu trebuie să rănești animalele, ci doar să le alungi. Porumbeii își construiesc adesea cuibul chiar deasupra capetelor noastre, în pod, și atunci devine mai dificil să scăpăm. În special, dacă depun ouă și cresc pui. În acest caz, este foarte rău să-i deranjezi, așa că este mai bine să nu distrugi cuibul, ci să aștepți ca puii să crească și să zboare.

Totuși, dacă nu există cuib, putem profita de câteva trucuri pentru a ține păsările la distanță, de exemplu folosind condimente. Condimentele sunt un ajutor valid, doar crește plante aromatice pe balcon, care răspândesc un miros puternic. Porumbeii îl consideră neplăcut și stau departe de el, la fel ca și insectele. De exemplu, plantele respingătoare acționează asupra păsărilor și țânțarilor sau muschilor.

ierburi aromatice

Prin urmare, putem cultiva ierburi aromatice, utile și pentru aromatizarea mâncărurilor, sau stropim puțin piper și scorțișoară. O altă metodă eficientă este folosirea uleiurilor esențiale sau pur și simplu puneți suprafețe reflectorizante atârnate pe balustrade, cum ar fi benzi de folie de aluminiu sau CD-uri de calculator.

cd impotriva porumbeilor

CD-urile dezorientează și sperie păsările, ca să nu mai vorbim că, odată cu vântul, se mișcă, sperie animalele. În schimb, în ​​ceea ce privește excrementele, cum să le eliminați? În acest caz, avem nevoie de apă fierbinte, înălbitor sau soluție pentru curățarea podelei. Trebuie să curățăm bine, eliminând orice reziduu, care poate fi vehicul de boală, mai ales dacă avem copii mici sau animale de companie acasă.

Mirosuri intense

Porumbeilor nu le plac mirosurile intense: din acest motiv, putem aseza pe pervaz un vas cu condimente precum ardeiul, scortisoara si chilli. In acest sens pot fi eficiente si difuzoarele de uleiuri esentiale.

Obiecte disuasive

Porumbeii se tem de păsările răpitoare, cum ar fi vulturii, și se tem de bufnițe din cauza strălucirii ochilor lor. Putem apoi să cumpărăm câteva siluete de bufnițe și să le punem afară.

Dispozitive ultrasunete pentru porumbei: cum funcționează?

Dispozitivele cu ultrasunete sunt perfecte atunci când sunt combinate cu descurajante vizuale și olfactive, aparatele cu ultrasunete generează unde sonore care variază în lungime și intensitate. Sunt inofensive pentru oameni sau alte animale și vă permit să „țineți la distanță” porumbeii și alte păsări fără a le face rău în vreun fel.

Cum se facilitează îndepărtarea porumbeilor?

Eliminarea surselor de hrană este cea mai bună modalitate de a preveni sau de a sprijini operațiunile de control al porumbeilor.

Porumbeii sunt ușor atrași de prezența hranei, chiar și firimiturile simple pot reprezenta o „sursă de pericol”. Prin urmare, este indicat să nu lăsați urme de mâncare pe balcoane sau pervazuri. Aceeași grijă trebuie avută și cu bolurile cu hrană pentru animalele de companie.

Unele remedii de casă prevedeau și utilizarea sării grunjoase pe pervazuri, astfel încât porumbeii, mâncând-o, să se simtă rău și, prin urmare, să evite să se întoarcă. În realitate acest remediu nu funcționează întotdeauna, deoarece unele specii de păsări, inclusiv porumbei, au nevoie de un aport de sare pentru corpul lor și într-adevăr, ar putea avea efectul opus, atrăgându-le.

Cum să țineți porumbeii departe permanent?

Toate aceste metode la domiciliu se dovedesc a fi utile mai ales in faza de prevenire, dar si in cazul in care trebuie indepartate cateva exemplare. Dispozitivele cu ultrasunete, de exemplu, sunt deosebit de eficiente atunci când sunt combinate cu alte instrumente, în timp ce elementele de descurajare vizuale, în special cele ascuțite sau spiralate, se dovedesc a fi un remediu eficient și imediat pentru îndepărtarea imediată a porumbeilor, atât de pe balcoane, cât și de pe pervazuri.


4.5 2 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile