atragere licurici in gradina

Metode de a atrage licuricii în grădină pentru un spectacol luminos pe timp de noapte


Aici vă dezvăluim cum să atrageți licuricii în grădina dvs. Soluția este la îndemână, dar doar câțiva o știau.

Cum să atragi licuricii în grădină

Pentru a atrage licuricii, trebuie să creați un mediu potrivit. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să creați umiditate.

Licuricii caută de obicei locuri în care umiditatea abundă (râuri, mlaștini, lagune…). De aceea, dacă te interesează cum să atragi licuricii în grădina ta, ar trebui să te gândești să așezi o zonă umedă în interiorul acesteia, cum ar fi o fântână sau un iaz natural. Încercați să lăsați noroi în acest iaz, deoarece acesta este ceva ce le place acestor mici animale.

Pune lemne și bușteni. Lângă fântână sau iaz, ar trebui să așezați o grămadă mică de lemne sau bușteni, deoarece acestea sunt locurile pe care licuricii le vor folosi pentru a-și depune ouăle.

Nu aruncați pesticide. Aceste substanțe chimice nu numai că țin licuricii departe, ci îi ucid. De asemenea, plantele tale pot muri. Evită cu orice preț prezența oricăror substanțe chimice dăunătoare naturii de care ar trebui să ai grijă.

licurici

Lasă-ți iarba să crească. Este adevărat că pentru cei dintre noi cărora le place grădinăritul, tunderea gazonului este foarte important pentru ca grădina să arate îngrijită. Dar dacă vrem că licuricii să se simtă atrași, atunci ar trebui să lăsăm o zonă de iarbă.

Acest lucru se datorează faptului că în timpul zilei se odihnesc în zonele în care vegetația abundă înainte de a pleca noaptea. De asemenea, veți dori să aveți plante în grădina dvs. care oferă umbră pentru a acționa ca o casă pentru licurici.

licurici 2

Evitați sursele de lumină foarte puternice. Ceea ce ne dorim este să ne bucurăm de luminozitatea naturală a licuricilor și nu de sursele noastre de lumină. Prin urmare, ar fi o idee bună să evitați să aveți prea multe lumini aprinse noaptea. Amintiți-vă că și lumina de la aceste creaturi se estompează sau nu este la fel de vizibilă atunci când există prea multe surse de lumină.

Dar să aflăm care este metoda definitivă de a-i atrage.

Iată trucul grădinarilor

Luminozitatea lor este frumoasa, dar si relaxanta, pentru a fi vazuta mai ales noaptea in linistea naturii: din fericire putem beneficia de aceasta metoda.

Nu toată lumea știe acest lucru, dar licuricii sunt pasionați de anumite tipuri de plante. Tocmai din acest motiv, ar trebui să le plantezi pe cele care le plac cel mai mult.

Lista este lungă și doar puțini știu despre ea. Printre principalele tipuri de plante preferate de aceste insecte se numără iasomia, păpădia, lavanda, margaretele și clopoțeii.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile