Connect with us

Ghid Practic Gradina

Loropetalum chinense – un arbust decorativ vesnic verde

Published

on

loropetalum-expunere

Loropetalum este un arbust veșnic verde de mărime medie, originar din Asia, Loropetalum are un port mărit, cu tulpina dens ramificată, și ramuri cu dezvoltare preponderent orizontală; peste cativa ani pot ajunge la 2-3 metri inaltime. Frunzișul este de dimensiuni mici, de formă ovală, de culoare verde închis. La sfârșitul primăverii produc flori mici cu petale liniare, albe, asemănătoare cu florile de hamamelis. Pe piață există și soiuri pitice, care pot fi folosite ca plante de acoperire a solului. În general, nu au nevoie de tăiere, deși după înflorire poate fi necesară reducerea ramurilor care ies din copac.

Loropetalum chinense este un arbust foarte interesant, mai ales când avem în vedere cantitatea de soiuri diferite disponibile pe piață. Specia, de fapt, este în general neatrăgătoare, având în vedere frunzele sale de culoare verde mediu cu flori albe. Datorită cercetărilor, însă, astăzi putem cumpăra exemplare foarte decorative pentru contrastul cromatic creat între frunziș (în nuanțe interesante de roz, roșu și violet) și petale. Chiar și contrastul dintre cele două texturi nu poate decât să adauge o notă ornamentală spațiului nostru verde, fie că este vorba de o grădină, un balcon sau o terasă.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că atât emisia frunzelor, cât și înflorirea în această plantă au loc destul de devreme: acest lucru o face de două ori prețioasă, deoarece dă culoare și viață într-un moment în care celelalte plante sunt încă aproape goale.

loropetalum

Expunere

Plantati-le intr-un loc luminos dar insorit doar in cele mai racoroase ore ale zilei; nu se tem de frig, putand rezista fara probleme chiar si la temperaturi foarte dure. Dacă sunt așezate într-un loc excesiv de umbrit, au o dezvoltare armonioasă, dar tind să producă puține flori.

Detalii generale Loropetalum

Loropetalum chinenseeste un arbust veșnic verde aparținând familiei Hamamelidaceae. Este de fapt o rudă apropiată a hamamelisului și acest lucru este evident când sunt observate florile.

Genul include 4-5 specii din China, Coreea și Japonia. În mare parte, au tendința de a se extinde rapid în detrimentul creșterii în sus. In acest fel, plantele sunt foarte potrivite pentru primul etaj al bordurilor sau pentru realizarea gardurilor vii. 

În general, putem spune că un exemplar adult va avea aproximativ o jumătate de metru înălțime pe 80 cm lățime. Frunzele au formă ovală: culoarea poate varia de la verde strălucitor la roșu purpuriu. In general sunt persistente, chiar daca ingheturile consistente si de durata (sub -10°C) le pot determina caderea. Totuși, acest lucru nu ar trebui să ne sperie, deoarece planta se va îmbrăca rapid de îndată ce clima va reveni puțin mai blândă. Lăstarii noi sunt foarte decorativi deoarece culoarea lor este adesea în contrast puternic cu cea a ramurilor din anii precedenți.

Familia și genul
Culoarea frunzelor Verde, rosu, maro
Culoarea florilor Alb, roz, rosu
Frunziş Semi-persistent
Înălţime 1 până la 5 m
Lungime Până la 3 m
întreținere Ușoară
Necesarul de apă In medie
Creştere Încet
Rusticitate Până la -10 ° C (dar există soiuri mai delicate)
Expunere Pe jumătate la umbră
Utilizare Exemplar izolat in gradina, ghiveci
Sol Acid, de frunze, niciodată calcaros
Ph-ul solului Acid sau neutru
Umiditatea solului Întotdeauna umed, dar bine drenat
Propagare Tăiere

Udare

In general, arbuștii care au fost plantați de câțiva ani au tolerat fără probleme seceta; este totuși indicat să udați arbuștii tineri în perioadele cele mai călduroase ale anului, dar numai dacă solul este excesiv de uscat. Toamna și primăvara este indicat să adăugați în sol în conținutul plantei îngrășământ organic bine maturat. De asemenea, este indicat să acoperiți solul de la poalele loropetalumului cu material de mulcire, pentru a păstra piciorul plantei suficient de rece.

Loropetalum îi place un substrat care este întotdeauna proaspăt și ușor umed. Prin urmare, este important să vă dedicați udarii în mod regulat și să nu lăsați niciodată să se usuce complet zona în care este introdus. Pentru reducerea interventiilor putem evalua includerea unui sistem automat de irigare prin picurare. Un ajutor suplimentar poate veni de la un strat gros de mulci plasat la baza plantei. Va ajuta la menținerea rădăcinilor proaspete și va preveni evaporarea excesivă.

Plantele in ghiveci trebuie monitorizate si urmarite si mai atent, mai ales primavara si vara, intrucat radiatiile puternice provocate de pardoseala maresc foarte mult uscarea substratului. Cu toate acestea, este la fel de important să se evite irigarea excesivă, deoarece aceasta ar putea provoca apariția putregaiului rădăcinilor, care este greu de remediat.

Plantarea Loropetalum

Cele mai bune perioade sunt, fără îndoială, primăvara și toamna. Ca și în cazul tuturor arbuștilor, această ultimă opțiune este întotdeauna de preferat, mai ales dacă locuim în zone care nu sunt excesiv de friguroase. În timpul iernii, planta noastră va avea suficient timp pentru a crea un sistem de rădăcină bun la fața locului și ne va putea oferi satisfacții bune încă din martie.

Procedăm întotdeauna când solul este foarte afânat și uscat, evitând astfel zilele care urmează ploilor lungi sau înghețurilor.

Facem o gaură de două ori mai largă și mai adâncă decât pâinea de pământ și punem pe fund un strat gros de scurgere și apoi o doză de îngrășământ măcinat pentru plante acidofile. Acoperim si compactam bine. Pentru distanța dintre diversele exemplare, să ne reglăm informându-ne imediat asupra lățimii pe care o pot avea ca adulți. Să ne amintim că loropetalum chinense crește mai mult în lățime decât în ​​înălțime!

Sol preferat de Loropetalum

Preferă solurile ușor acide, bogate în humus și foarte bine drenate. La plantarea acestor arbuști, este indicat să se evite îngroparea excesivă a gulerului plantei, care trebuie așezat la nivelul solului, pentru a evita stagnarea apei.

Loropetalum chinense este un arbust care necesită sol acid. Creste asadar foarte bine in zonele alpine sau unde substratul nu este absolut calcaros, argilos sau compact. Cu toate acestea, este capabil să reziste solurilor cu un pH neutru fără a fi prea afectat nici de creștere, nici de culoarea frunzelor.

Daca solul din gradina noastra nu se dovedeste a fi potrivit, ne putem angaja extragandu-l si inlocuindu-l complet cu material achizitionat si irigandu-l doar cu apa de ploaie.

O soluție și mai bună este introducerea unui ghiveci mare în pământ, astfel încât noul substrat să fie complet separat de cel din jur și, prin urmare, să nu fie contaminat cu calciu.

Pentru ca planta să trăiască bine este important ca întotdeauna să existe un drenaj excelent. Prin urmare, este bine să creați un strat de bază gros cu pietriș, piatră ponce sau puzolană în momentul implantării.

Inmultire Loropetalum

Apare prin sămânță, primăvara, sau prin butași, la sfârșitul verii.

Paraziți și boli de Loropetalum

În general, nu sunt afectați de paraziți sau boli. În caz de udare excesivă sau de stagnare a apei, acestia sunt supuse putregaiului rădăcinilor.

Sunt arbuști destul de sănătoși și sunt rar atacați de insecte sau criptogame.

Se poate întâmpla ca cloroza foliară să apară din cauza unui pH necorespunzător al solului. In acest caz intervenim prin administrarea de fier chelat si, toamna, inlocuind pe cat posibil solul. Putregaiul rădăcinilor, pe de altă parte, este cauzat de un drenaj slab și de irigații prea abundente și/sau frecvente.

Formarea arbustului Loropetalum

În funcție de soi, înălțimea poate varia de la 1 la 5 metri. Poziția este stufoasă și, după cum am spus, tinde să se lărgească mai degrabă decât să crească în înălțime. Pe piață se găsesc însă soiuri pitice sau chiar mai compacte. Acest arbust isi gaseste numeroase intrebuintari: ca exemplar izolat, in interiorul gardurilor vii mixte, in borduri (mai ales soiuri compacte).

În ultimii ani, a devenit foarte la modă în grădinile mici ale orașului datorită persistenței și culorilor frumoase ale frunzelor sale. Poate fi cultivat cu ușurință în ghivece (prin adaptarea dimensiunii sale la dimensiunea finală pe care o va atinge planta). Este, de asemenea, unul dintre arbuștii preferați pentru a fi transformat într-un frumos bonsai.

Istoria Loropetalum

Loropetalum a fost introdus de curând în Europa și a devenit rapid o plantă foarte populară atât în ​​mediul urban, cât și în grădinile mai informale datorită creșterii sale lente și, în consecință, întreținerii reduse pe care o presupune. Originile sale pot fi găsite în China și în special în zona Himalaya.

Fertilizarea la Loropetalum

Ar trebui să se facă toamna folosind un îngrășământ acidofil în doze foarte ușoare. Atât formulările lichide, cât și cele granulare sunt bune, deși acestea din urmă sunt mult mai practice.

Protectie la frig

Un mulci gros (sau căptușirea recipientelor cu material izolator) este recomandat (mai ales în nord) în primii ani după plantare.

Dacă locuim într-o zonă caracterizată de vânturi înghețate, putem recurge și la o acoperire cu cearșafuri speciale pentru a evita deshidratarea excesivă și căderea în consecință a frunzelor.

Tunderea Loropetalum

Tăierea nu este în general necesară, deoarece creșterea este destul de lentă și planta își asumă în mod autonom forma naturală elegantă. Intervenim doar pentru a elimina ramurile moarte sau deteriorate, primavara sau toamna.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

Foisoare de vis – 50 idei de foisoare pe care le poti construi in gradina

Published

on

By

Foisor de gradina cu felinare

Cauți să adaugi puțină umbră în curtea ta? Sau poate vrei o zonă de relaxare în grădina ta pentru a petrece timp cu familia și prietenii? Dacă ești ca mine, cu siguranță ai nevoie de un foișor!

Foișoarele sunt o soluție minunată pentru a obține o intimitate în aer liber, pentru a căuta adăpost de soarele arzător sau pentru a vă condimenta scena din curtea din spate. Nu uitați, totuși, că este o clădire accesorie, așa că este posibil să aveți nevoie de o autorizație pentru a construi una.

Astăzi, vă voi împărtăși 50 de idei de foișoare din curte (cu imagini) pentru grădina dvs., astfel încât să puteți alege un design care să reflecte gustul dvs. unic!

Luminile orașului

foisoare de vis

Un foișor nu numai că te protejează de soare în timpul zilei, ci poate fi și un loc de relaxare pe timp de noapte! Nu vă faceți griji, veți putea vedea în continuare – doar aprindeți niște lumini!

Acest foișor special are o atmosferă romantică modernă, datorită strălucirii gălbui a luminilor. Puteți vedea în totalitate întâlnirea de noapte scrisă pe toată scena!

Tropical modern 

foisoare de vis 2

Uneori, tot ce ai nevoie este o evadare din rutina ta zilnică aglomerată. Ei bine, ce se întâmplă dacă ai putea avea o evadare tropicală chiar în curtea ta? Ar fi al naibii de dulce!

Fiecare detaliu despre acest foișor frumos țipă doar „vacanță”. Draperiile fluide sunt de culoare crem și te fac să te simți confortabil doar privindu-le, iar patul supradimensionat oferă relaxare instantanee.

Apreciez în mod special acoperișul texturat – chiar complimentează tema paradisului!

Bucătărie în mișcare!

foisoare de vis 3

Amenajarea unei bucătării de vara în curtea ta este întotdeauna o idee câștigătoare și cu atât mai mult atunci când are un aspect modern!

Foișoarele pot fi foarte versatile și pot include totul, de la zone de relaxare până la stații de gătit în aer liber, la fel ca acest design extins. Acest foișor are de toate – un bar, un grătar, un aragaz, câteva scaune și chiar un șemineu! 

Acoperișul negru accentuează stilul modern, iar detaliile din marmură adaugă o notă de eleganță.

1. Foisor în aer liber cu un foc de piatră

Acest foișor din lemn tăiat brut are un aspect tăiat manual. Plăcile și treptele din piatră naturală împreună cu bolovanii evocă o senzație naturală.

În plus, masa rotundă și scaunele negre creează o zonă de luat masa confortabilă. Acest loc vă permite dvs. și invitaților dvs. să aveți o masă delicioasă în aer liber. Între timp, iluminatul galben creează o ambianță super caldă.

Zona de relaxare în aer liber are scaune din răchită împletită. Datorită pernelor de corali, arată mai plin de viață. În cele din urmă, focarul de piatră stârnește o conversație bună.

2. Foisori de inspirație asiatică

foisor stil japonez

Căutați idei minunate de foisoare în curte? Oferă o șansă acestui design remarcabil. Aici, structura acoperită cu cedru dezvoltă o stare de spirit primitoare. Poartă un farmec rustic și spațiului exterior.

Pavajul nebun în tonuri de pământ se potrivește foarte bine cu foișorul din lemn. În plus, zona de luat masa are o zonă de grătar, scaune dreptunghiulare de masă și scaune cu spătar înalt.

3. Foisor din lemn masiv

Foisor din lemn masiv

Nu adori acest foisor modern? Sistemul de acoperiș din lemn în nuanțe de miere permite oaspeților tăi să se bucure de vremea caldă. În plus, generează o atmosferă aerisită și o aură primitoare.

Mai mult decat atat, piesele de mobilier gri se imbina cu gresia deschisa la culoare. Între timp, pernele albastre ale scaunului dezvoltă vibrații de primăvară. Pătura albă și pernele oferă o senzație confortabilă.

4. Foisor rustic tradițional

Foisor rustic tradițional

Îți place ceva tradițional? Aceasta este una dintre ideile de amenajare a pavilionului din spate pe care trebuie să le încercați. Se mândrește cu un stil de fronton deschis. În plus, acoperișul arcuit și grinzile expuse ale tavanului reflectă rezistența sa structurală.

Piatra robustă și stâlpii din lemn conferă instantaneu foișorului un farmec rustic. Între timp, pasarela și podeaua din beton lustruit emană o senzație urbană.

Mai mult decât atât, scaunele din lemn nefinisate îmbrățișează frumusețea naturii. Șemineul din piatră face curtea mai confortabilă. Între timp, pernele cu modele încântează scena.

5. Foisor circular

Foisor circular

Acest foisor rotund din curte are pavaj nebun. Plăcile de plăci conferă spațiului o senzație naturală. Între timp, acoperișurile din lemn oferă un fel de umbră în timpul lunilor de vară.

În plus, superba groapă de foc din piatră ține vizitatorii de cald în nopțile reci. 

Zona de relaxare vă permite să vă distrați prietenii în timp ce vă bucurați de priveliști întinse și pitorești. În plus, scaunele curbate folosesc perne de șezut de culoare verde. Se îmbină perfect cu natura înconjurătoare.

6. Foisor din lemn in aer liber

Foisor din lemn in aer liber

Apropo de ideile de foișoare din curte, nu ezitați să folosiți materii prime. Această zonă de relaxare are un șemineu vechi fermecător din cărămidă și un candelabru din metal. Ei injectează scenei cu un fler clasic.

În plus, aranjamente florale și dovleci portocalii împodobesc pavilionul. Între timp, podeaua din piatră naturală emite vibrații în aer liber fără efort.

Acoperișul gri deschis și pernele albe ale scaunului luminează pavilionul. În cele din urmă, pernele vibrante fac zona de relaxare mai captivantă și mai confortabilă.

7. Foisor din caramida

Foisorul din cărămidă aparentă folosește arcade. Ele oferă o ambianță prăjită și farmec rustic întregii curți din spate. În plus, aparatele metalice conferă zonei barului un fler industrial.

În plus, zona de luat masa acoperită are rafturi deschise, iluminat cald și televizor. Scaunele din ratan și pernele albe de scaun evocă o atmosferă casual.

Jardinierele de piatră dețin plante cu flori strălucitoare. Între timp, focarul pătrat acoperă spațiu. De asemenea, leagă pavilionul.

8. Foisor din lemn

Foisor din lemn 2

Găsim acest foisor atractiv. Aruncă o privire la stâlpii săi grațioși și la acoperișul înclinat.

Ele fac din structura exterioară un punct focal al curții. Între timp, podeaua și aleea de piatră oferă un aspect rustic.

În plus, pernele și scaunele tapițate oferă confortul suprem. Mesele negre infuzează pavilionul cu o oarecare profunzime.

Șemineul din piatră emană o căldură strălucitoare. Între timp, televizorul se montează chiar deasupra șemineului. Transformă pavilionul într-un spațiu de divertisment în aer liber.

9. Foisor concept deschis

Căutați idei minunate de foisor în curte? Dați o șansă acestui design modern. Structura conferă un aspect inedit spațiului exterior.

În plus, arcadele din lemn și pereții de cărămidă conferă o ambianță primitoare.

Mai mult, unitățile de mobilier negre se laudă cu un design raționalizat. Pernele de scaun alb pur sunt un contrast excelent cu ele.

Placile din beton au o aromă industrială în spațiu. Între timp, arbuștii în ghiveci ridică pavilionul din curte.

Dacă aveți o casă rustică, luați în considerare construirea acestui pavilion fermecător. Poartă piatră robustă și stâlpi de lemn cald. Ele fac ca întreaga curte să se simtă relaxantă și plăcută vizual.

Placile de beton de diferite forme și dimensiuni acoperă suprafața podelei. Ele conferă pavilionului din curte o senzație modernă.

În plus, banca balansoar din lemn adaugă locuri suplimentare. Transformă pavilionul într-o oază de curte. Pernele colorate creează un plus de confort.

10. Foisor deschis

Foisor deschis

Vorbind despre ideile de foisoare din curte, luați în considerare acest stil standard. Se potrivește frumos atât cu estetica modernă, cât și cu cea rustică.

Mai mult, foisorul are cărămizi de piatră brută și scânduri de lemn. Ele produc un aspect rustic, dar răpitor fără efort.

În plus, pernele moale galbene cu smocuri luminează pavilionul. Focarul îi ține pe toți confortabil în lunile mai reci. În cele din urmă, hamacul roz evocă bucurie și relaxare.

11. Foisor langa piscina

Acest pavilion modern din curte folosește o mulțime de materii prime. Are podea de marmură, grinzi din lemn de esență tare, o bancă din piatră naturală și o masă de sticlă.

În plus, piscina vă permite să aveți o baie răcoritoare în timpul lunilor de vară. Infuzează curtea cu o ambianță de lux, de asemenea.

În plus, acest pavilion are o zonă de relaxare, un spațiu de divertisment și o sală de mese în aer liber. Hortensiile și accentele portocalii împiedică curtea să devină lipsită de viață.

12. Foisor inchis

Foisor inchis cu ferestre

Vorbind despre ideile de pavilion din curte, acest design merită cu siguranță încercat. Acoperișul structurii oferă o mare protecție împotriva elementelor naturale.

Acest pavilion din curte este un loc ideal pentru meditație. Structura din lemn blond și copacii sculptează o atmosferă liniștită.

Mai mult, ferestrele aduc lumina soarelui în foisor. Două scaune albe vă permit dumneavoastră și soțului dumneavoastră să vă bucurați de priveliștile în aer liber confortabil.

13. Foisor de gradina cu felinare

Foisor de gradina cu felinare

Acest pavilion tradițional din curte este un spațiu multifuncțional confortabil. Scaunele negre și pernele vibrante generează o zonă de relaxare confortabilă.

Între timp, șemineul înalt din piatră oferă scenei dramă și farmec rustic.

În plus, televizorul în aer liber vă permite să vizionați serialele sau emisiunile preferate. Lămpile cu pandantiv și aplicele de perete evocă o atmosferă calmă.

Pavilionul are, de asemenea, o mică bucătărie și zonă de luat masa. Între timp, hamacul roz creează o atmosferă relaxată.

14. Foisor de gradina rustic

foisor de gradina 2

Căutați idei grozave de foisor în curte? Încearcă acest aspect. Șemineul din piatră, pavajul nebun și stâncile de râu conferă spațiului o senzație naturală. În plus, tavanul și grinzile din lemn în nuanțe închise încălzesc zona.

În plus, scaunele de sufragerie reglabile fac mesele mai plăcute și mai primitoare. Unele felinare de epocă adaugă eleganță și iluminare caldă pavilionului. Plantele în ghivece și ventilatoarele de tavan completează aspectul.

15. Foisor cu tematica tropicala

foisor cu tematica tropicala

Acest foisor de lângă piscină poartă un acoperiș din lemn. Nu numai că transmite măreție, ci și protejează vizitatorii de soarele de vară.

Gardurile de sârmă ajută la asigurarea siguranței. Între timp, podeaua robustă din piatră sculptează un aspect rustic.

Mai mult, pernele de scaun bej insufla o atmosfera linistitoare. Pernele cu nuanțe moi oferă fără efort confort maxim.

Piscina transformă pavilionul într-un refugiu din curte. În cele din urmă, palmierii și ventilatorul de tavan cu lumini emit vibrații tropicale.

16. Idei de pavilion mici din curte

foisoare pentru curti mici

După cum vedeți, acest mic foișor are faianță de teracotă și stâlpi de lemn. Acele materiale naturale injectează spațiului cu splendoare rustică. Acoperișul din metal galvanizat conferă curții o senzație industrială.

Proprietarul a adăugat o zonă elegantă de grătar la pavilionul din curte. Mai mult, ea a atârnat șirurile de lumină. Între timp, scaunele de sufragerie gri și lemn găzduiesc șase oaspeți. În cele din urmă, verdeața înfrumusețează curtea.

17. Foisor pentru piscina

Foisor pentru piscina

Această curte din spate are o piscină neobișnuită. Pavilionul din lemn este un plus minunat pentru acesta. Între timp, luminile industriale șir stau sub acoperiș. Ele oferă o iluminare adecvată.

Mai mult, pavilionul folosește un șemineu din piatră, zonă de grătar și locuri de conversație. Pernele albe ale scaunului și accentele albastre evocă o ambianță casual de plajă.

Sperăm că ideile noastre de pavilion din curte de mai sus v-au inspirat. Este timpul să creezi unul în spațiul tău exterior. Asigurați-vă că structura ridică frumusețea casei și a curții. De asemenea, unitatea ar trebui să se integreze cu designul existent.

1. Design simplu, dar elegant, foisor pentru locuri mici:

Nu aveți nevoie de un loc uriaș sau de bani uriași pentru a realiza acest design.

2. Foisor pe schelet metalic

foisor pe schelet metalic

Aceasta este o altă idee de design pentru foisorul din curte.

Aici, o mică variație în design, realizată cu scaune de grădină și design de podea.

Mai mult, corpul foișorului este realizat din beton plus fier oțel.

Adaugă câteva plante, un raft pentru cărți și bucură-te de seara.

3. Foisoare încântătoare din curte:

foisor luminat noaptea

Știm că găsești acest design la fel de fascinant ca și noi.

Probabil crezi că este cel mai luxos design și greu de permis?

Nu!!! Vă spunem noi, este o idee simplă de foișor în curte, realizată cu lemne și scaune obișnuite de grădină.

Ceea ce îl face fantastic este fulgerul din zonă și selecția de plante.

Așezați niște lumânări și puneți niște fire de iluminat  pe plante și pe acoperiș.

Tada, designul suprem este gata.

4. Foisorul din curte pentru discuții la amiază:

foisor umbrar simplu

5. Foisor de brad

foisor schelet brad

Pentru serile relaxate când doriți să petreceți ceva timp în aer liber, iată una dintre cele mai bune idei de pavilioane din curte.

Vine cu un foișor simplu din lemn, podea cu gresie și o prăjitor făcută cu gips pentru a aprinde focul ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, vine cu un focar unde puteți găti în aer liber și puteți face grătar.

6. Foisor patrat

foisor patrat

Cele mai multe dintre pavilioane vin cu structuri de acoperiș în formă de colibă.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de ceva nou, aruncați o privire la acest design.

Este un foisor portabil pe care îl puteți amplasa oriunde în gazon, acoperișuri și, bineînțeles, în curtea din spate.

Este un design simplu; tot ce aveți nevoie este să adăugați câteva scaune și decorațiuni.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x