cat de des trebuie schimbata lenjeria de pat

Lenjeria de pat: cât de des trebuie să o schimbați


Dacă în contextul curățeniei tale casei te întrebi ce trebuie făcut cu lenjeria, există o întrebare foarte importantă la care este bine să știi răspunsul: cât de des o schimbi? Să aflăm împreună.

A avea o casă curată, parfumată și strălucitoare este un vis comun. Cu toate acestea, este adesea văzută ca un miraj: se crede că sunt necesare ore și ore de muncă grea pentru a obține un astfel de rezultat. Ore pe care poate nu le ai în viața ta de zi cu zi agitată: între muncă, familie și prieteni, să găsești timp pentru a face curățenie în cel mai bun mod posibil poate fi o provocare dificilă pentru tine.

Dar în realitate această sarcină văzută ca o povară poate fi ușurată datorită strategiilor de curățare care îți vor oferi super puteri atunci când trebuie să ai grijă de camerele tale.

De exemplu, in dormitor este important sa implementezi trucuri in ceea ce priveste managementul patului. Astfel ne vom asigura o camera perfecta, fara prea mult efort. În special, este esențial să cunoști răspunsul la o întrebare simplă, dar care poate schimba cu adevărat soarta camerei tale. Această întrebare se referă la lenjerie și clarifică cât de des să o schimbi. Să aflăm în detaliu.

Cât de des să schimbi lenjeria: sfaturi utile

Pentru a garanta un dormitor nu doar ordonat, ci și parfumat, schimbarea lenjeriei nu trebuie subestimată. Într-adevăr, este important să știm cum acest loc este un catalizator pentru germeni și ciuperci. Pe de altă parte, în timpul nopții corpul nostru transpiră, producând și secreții, și se întâmplă să strănutăm sau să tușim nocturn.

Ca să nu mai vorbim de praful care tinde să se acumuleze pe pat: tocmai din acest motiv, schimbarea cearșafurilor sporadic ne pune în pericol sănătatea, mai ales pentru cei care suferă de alergii și astm.

Dar cât de des ar trebui făcut acest lucru? Îmedie, lenjeria de pat ar trebui schimbată o dată pe săptămână, absolut. Mai ales vara, perioada din an in care transpiri mai mult din cauza temperaturilor ridicate.

De asemenea, este important să nu uităm de elemente precum husa de saltea: aceasta trebuie schimbată o dată pe lună sau cel puțin la două. În plus, la fiecare șase luni este necesar să se facă o curățare profundă a saltelei.

De asemenea, este important, odată cu schimbarea patului, să ne asigurăm o igienă maximă să avem obiceiuri bune precum să nu mănânci în pat, să facem mereu duș după o zi lungă înainte de a ne culca și să nu punem cearșafurile peste hainele folosite.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile