fertilizare lamai in ghiveci

Lămâi în ghiveci: cum să-l fertilizați pentru a produce fructe


Cum să fertilizezi lămâiul? Iată sfaturile bune de la experții în grădinărit care vă permit să umpleți pomul cu fructe luxuriante și abundente. Iată secretele.

Printre toate citricele considerate pretioase se numara si lamaia, fruct care este folosit ca ingredient pentru aromatizare sau condiment. Cu lamaie poti pregati preparate delicioase, serbete, inghetate, dulciuri, deserturi si limonade. Din acest motiv, mulți preferă să le cultive într-un ghiveci sau în propria grădină. Cum să fertilizezi lămâiul? Cum să-l umpleți cu fructe luxuriante și abundente? Iată secretul pepinierelor pe care nu-l cunoaște toată lumea.

Lămâi: proprietăți nutritive

Lămâile sunt un citrice acru, aparțin grupei a VII-a de alimente, deoarece sunt abundente în vitamina C. Lămâile conțin concentrații mari de săruri minerale, apă și antioxidanți.

Lămâile au cantități neglijabile de grăsimi, zaharuri simple și proteine.

Planta de lamaie: caracteristici botanice

În botanică, planta de lămâie este o încrucișare între pomelo și citron. Este o plantă de mărime medie care poate depăși cinci metri înălțime, florile sunt albe, frunzele sunt de culoare verde închis și fructele sunt galben-verzui. Lămâiul are două înfloriri: una în sezonul de primăvară care vă permite să colectați fructele pe tot parcursul iernii și a doua înflorire între lunile august și septembrie.

Lămâi: fertilizare

Pentru a crește sănătoși și luxurianți, lămâii au nevoie de nutrienți, inclusiv azot, potasiu, calciu, fier, zinc, magneziu și fosfor.

Fertilizarea trebuie făcută până la sfârșitul lunii februarie cu un îngrășământ organic pe bază de azot, calciu, fosfor, magneziu și potasiuMagneziul trebuie administrat la începutul sezonului de primăvară iar azotul trebuie administrat cu sulfat de amoniu.

Lămâile în ghivece au tendința de a suferi de deficit de fier, care se manifestă prin cloroză, sau lipsa de formare a clorofilei cu îngălbenirea frunzelor. Cele mai bune îngrășăminte pentru plante de lămâi sunt compuse din azot, potasiu și fosfor.

Îngrășământul ideal trebuie să fie format din 5 cantități de fosfor și 10 cantități de potasiu și azot 10-5-10NPK. De asemenea, este posibil să se utilizeze îngrășăminte cu microelemente adăugate precum zinc, bor și fier.

Lămâile în ghivece pot fi fertilizate prin adăugarea de lupini măcinați. Lupinii sunt bogati in aminoacizi utili pentru nutritia plantelor.

Cu aceste mici trucuri și secrete de la pepinierele experți, este posibil să umpleți pomul cu multe fructe suculente.


4.5 2 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile