silicagel

La ce pot fi utilizate plicurile de silicagel


Plicurile de silicagel pot fi găsite însoțind tot felul de articole, de la dispozitive electronice la pantofi. Toți au un avertisment scris de a nu le mânca și de a le arunca. Primul avertisment este foarte valabil. Al doilea nu este. Pungile cu silicagel sunt mult mai utile decât crezi.

Dacă ați avut vreodată curiozitatea să deschideți unul dintre acele pungi de hârtie sau pânză, ați găsit o mână de bile cu aspect cristalin.

Acele bile sunt literalmente silicagel, o substanță cunoscută încă din anii 1640.

Bilele de silicagel sunt puternic absorbante de umiditate. De fapt, reduce umiditatea ambientală cu până la 40%, motiv pentru care îl găsești însoțind atât de multe produse.

Se întâmplă ca silicagelul să fie inert. Cu alte cuvinte, este non-toxic, nereactiv la alte substanțe chimice și neinflamabil.

Deci, de ce poartă atâtea avertismente că nu ar trebui să-l mâncăm atunci? Motivul este că multe preparate din această substanță conțin și clorură de cobalt, care este de fapt toxică.

Clorura de cobalt conferă o nuanță albăstruie care devine roz când este saturată cu umiditate.

Reutilizați plicurile
Pliculețele care sunt saturate cu umiditate pot fi reutilizate. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să le supui căldurii, astfel încât să evapore umiditatea pe care o conțin (desigur daca contin umiditate).

Păstrați-vă geanta de sport (sau încălțămintea) fără mirosuri cu ajutorul silicagelului
Prin absorbția umidității, pungile cu silicagel ajută la prevenirea creșterii bacteriilor care cauzează mirosuri sau întârzie apariția acestora.

Nu vor împiedica hainele tale să miroasă urât dacă le lași în geantă timp de o săptămână.

Prelungesc durata de viață a lamelor de ras, dacă nu uscați lama de ras după ce o utilizați, aceasta va rugini. Chiar dacă o faci, cea mai mică picătură de apă va face ca lamele să înceapă să ruginească.

Păstrați aparatul de ras langa o pungă de silicagel și va rămâne în formă maximă pentru mult mai mult timp.

Ele ajută plantele când suntem în vacanță
Cu pliculețele cu silicagel, plecarea în vacanță pentru plante nu va mai fi o problemă. În realitate, nu toată lumea este conștientă de cât de mult aceste pliculețe reprezintă un panaceu pentru plantele noastre și le protejează mai ales în perioadele de vacanță. Să aflăm împreună motivele și metodele de utilizare.

Silicagelul este un produs desicant sintetic fabricat din dioxid de siliciu. Este o substanță care nu are efecte nocive și are atât caracteristici absorbante, cât și deshidratante.

Flori în grădină
Daca ai o gradina mica de legume sau iti place gradinaritul, gelul prezent in pliculete este capabil sa mentina umede radacinile plantelor noastre.

În special în perioadele de vacanță, pentru a face acest lucru va fi suficient să așezi bilele pe pământ, care să fie împrăștiate peste tot în jurul plantelor.

Va ține atât mucegaiul, cât și bacteriile departe si de asemenea se va elibera încet umiditate la rădăcini.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile