Connect with us

Ghid Practic Gradina

Ingrijirea trandafirilor vara

Published

on

De regula trandafirii sunt tunsi si toaletati toamna tarziu si primavara, dar exista si o etapa intermediara care inseamna ingrijirea trandafirilor vara. Etapa aceasta nu este obligatorie, dar este mai mult decat binevenita pentru ca va da un avant nou trandafirilor si te vei putea bucura de o noua explozie de flori, dupa cea din mai.

Trandafirii infloresc in 3-4 valuri in cursul verii, dar aceasta se intampla numai daca beneficiaza de putina atentie si nu se rateaza etapa de ingrijire a trandafirilor din timpul verii.

Ce inseamna ingrijirea trandafirilor vara

♥ Trandafirii trebuie fertilizati undeva dupa prima inflorire si a adoua. Este Bine sa sapi putin solul la radacina si sa scoti toate buruienile care i-ar putea sufoca.

♥ Daca au daunatori acestia trebuie indepartati si tufele tratate. Ploile multe din aceasta primavara au scapat trandafirii de afide. Plantele sunt insa destul de deranjati de melci si mai ales de limaxi.

♥ Tunderea este esentiala in procesul de ingrijire a trandafirilor vara. Daca ai tufe batrane, bolnave sau carora nu le mai merge bine iunie este luna perfecta pentru un demers radical. Taie complet toate ramurile. sapa bine solul, fertilizeaza ciotul și uda-l abundent. In circa doua saptaman va da lastari noi, care sunt punctul de plecare pentru o noua tufa de trandafiri, complet regenerata.

♥ O data pe saptaman taie lastarii cu flori trecute. Verificati-i daca sunt sanatosi si puternici. si aereaza tufa pentru ca trandafirii sa aiba ”un imbold” pentru regenerare. Regenerarea inseamna flori!

♥ Pe tulpina florala, in treimea de sus, veti gasi la plantele puternice cinci frunze, iar la cele mai slabe trei frunze. Evident, tufele cu lastari puternici vor produce mai multe flori. Scurteaza varful lastarilor cu flori trecute, in asa fel incat sa ramana cinci noduri de frunze. In urmatoarele cateva saptamani vor aparea noi lastari de la axila frunzelor. In conditii ideale de crestere care implica temperatura, amplasament insorit si umiditate, tufa va produce un nou val de flori.

♥ O grija anume trebuie sa dai si tufelor de trandafiri urcatori. Cea mai importanta operatiune din planul d eingrijire a trandafirilor vara este raierea florilor trecute, udarea – daca este necesara – si fertilizarea.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

Cum să plantezi praz pentru a obţine o recoltă bogată

Published

on

Prazul are o proprietate unică de acumulare a acidului ascorbic în timpul depozitării, dar în zona noastră temperată poate fi cultivat numai prin răsaduri pe paturi bine ilumite cu soluri un pic alcaline (pH aproximativ 7,5). În cazul în care aciditatea solului este ridicată, înainte de plantare, trebuie aplicate amendamente pe bază de var stins, pentru a creşte PH-ul soluului.

Creșterea și îngrijirea prazului
Cu două până la trei luni înainte de a planta răsadurile în pământ, se începe pregătirea seminţelor: sunt înmuiate timp de douăzeci de minute în apă fierbinte (la peste 50 ° C), apoi sunt spălate și plasate timp de o săptămână într-o cârpă umedă la temperatura camerei. După acest procedeu, semințele sunt semănate în vase mici (de exemplu, pahare de iaurt).

În primăvară, o cantitate mare de îngrășăminte organice, în general gunoi de grajd bine fermentat (până la 15 kg / m²) este introdus în solul unde urmează a fi plantat prazul. La jumătatea lunii mai, prazul aflat în răsaduri trebuie tăiat aşa încât să rămână doar o treime de tulpină, apoi prazul este plantat în sol la o adâncime de 12cm.

Prazul are nevoie de udare regulată (o dată la 5 zile), şi curaţarea spatiului dintre rânduri. Alimentați planta după cum urmează: azotat de amoniu (20 g) și sare de potasiu (15 g). Dizolvați într-o găleată cu apă și udați. Se mai pot aplica şi îngrăşăminte pe bază de gunoi de pasare sa ulei de mullein. 

Pe la mijlocul verii, se toarnă cenușă lângă tulpinile prazului. Prazul este rezistent la frig, deci poate fi lăsată pe rânduri până în noiembrie. Creșterea și îngrijirea prazului nu este deosebit de dificilă și, ca rezultat, veți obține bulbi aromaţi şi gustoşi, care toamna și iarna pot deveni principala sursă de vitamina C pentru organism și îl pot proteja de bolile infecțioase.

Beneficiile prazului

Prazul sau ceapa este cea mai obisnuita si indispensabila leguma din lume. Beneficiile prazului au fost testate și dovedite de sute de ori, prin urmare, în acest articol am decis să rezumăm proprietățile sale utile.

Ca regulă, în gătit, prazul este folosit ca un condiment care poate da un gust deosebit felului de mâncare. În unele țări, prazul este indispensabil în multe tipuri de mâncare.

În praz există o cantitate imensă de sulf organic (datorită acestui fapt are miros!), Datorită căruia posedă proprietatea principală de vindecare – luptă împotriva virușilor, chiar și Salmonella și E-coli.

Iată câteva motive pentru a mânca praz:

– este necesară îndepărtarea toxinelor din corp;

– reducerea nivelului de colesterol din sânge;

– prevenirea formării cheagurilor de sânge;

– ajuta la tratarea infecțiilor şi reduce efectele astmului, diabetului.

Prazul este folosit din ce în ce mai mult pentru scăderea în greutate. Acesta este inclus în dietă datorita conținutului său scăzut de calorii (pentru 100g numai 30 kcal), și în același timp conține o mulțime de vitamine.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x