Ingrijirea trandafirilor vara


De regula trandafirii sunt tunsi si toaletati toamna tarziu si primavara, dar exista si o etapa intermediara care inseamna ingrijirea trandafirilor vara. Etapa aceasta nu este obligatorie, dar este mai mult decat binevenita pentru ca va da un avant nou trandafirilor si te vei putea bucura de o noua explozie de flori, dupa cea din mai.

Trandafirii infloresc in 3-4 valuri in cursul verii, dar aceasta se intampla numai daca beneficiaza de putina atentie si nu se rateaza etapa de ingrijire a trandafirilor din timpul verii.

Ce inseamna ingrijirea trandafirilor vara

♥ Trandafirii trebuie fertilizati undeva dupa prima inflorire si a adoua. Este Bine sa sapi putin solul la radacina si sa scoti toate buruienile care i-ar putea sufoca.

♥ Daca au daunatori acestia trebuie indepartati si tufele tratate. Ploile multe din aceasta primavara au scapat trandafirii de afide. Plantele sunt insa destul de deranjati de melci si mai ales de limaxi.

♥ Tunderea este esentiala in procesul de ingrijire a trandafirilor vara. Daca ai tufe batrane, bolnave sau carora nu le mai merge bine iunie este luna perfecta pentru un demers radical. Taie complet toate ramurile. sapa bine solul, fertilizeaza ciotul și uda-l abundent. In circa doua saptaman va da lastari noi, care sunt punctul de plecare pentru o noua tufa de trandafiri, complet regenerata.

♥ O data pe saptaman taie lastarii cu flori trecute. Verificati-i daca sunt sanatosi si puternici. si aereaza tufa pentru ca trandafirii sa aiba ”un imbold” pentru regenerare. Regenerarea inseamna flori!

♥ Pe tulpina florala, in treimea de sus, veti gasi la plantele puternice cinci frunze, iar la cele mai slabe trei frunze. Evident, tufele cu lastari puternici vor produce mai multe flori. Scurteaza varful lastarilor cu flori trecute, in asa fel incat sa ramana cinci noduri de frunze. In urmatoarele cateva saptamani vor aparea noi lastari de la axila frunzelor. In conditii ideale de crestere care implica temperatura, amplasament insorit si umiditate, tufa va produce un nou val de flori.

♥ O grija anume trebuie sa dai si tufelor de trandafiri urcatori. Cea mai importanta operatiune din planul d eingrijire a trandafirilor vara este raierea florilor trecute, udarea – daca este necesara – si fertilizarea.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile