haine arse de fierul de calcat

Hainele arse de fierul de călcat: soluții pentru recondiționarea lor


Când vine vorba de spălarea rufelor, există pete care sunt mai mult sau mai puțin greu de îndepărtat. Diferitele tipuri de substanțe care pot fi în pată, împreună cu combinația tipului de țesătură, ne înnebunesc adesea. Uneori, chiar ne gândim că nu există o soluție și alegem să aruncăm acea bucată de îmbrăcăminte. Ați lăsat vreodată fierul de călcat puțin mai mult decât este necesar, rezultând o arsur ?

Este ceva destul de comun, dar de obicei credem că acele pete de arsuri nu se vor desprinde de pe haine și, de cele mai multe ori, alegem să le aruncăm sau să le reciclăm în cârpe. Nu este necesar să scăpați de ele, așa că vă vom spune mai jos că petele de arsuri, fie că sunt de la fier, țigară sau altele, au o soluție. 

Hainele arse de fierul de călcat, nu le arunca, pot fi salvate

haine arse de fierul de calcat

Dacă s-a întâmplat ca un articol de îmbrăcăminte să fi fost deteriorat de căldura fierului de călcat, este important să acționați rapid pentru a îndepărta pata în cel mai bun mod posibil

 1. În primul rând, ar trebui să le clătiți cu apă caldă, astfel încât detergentul să fie absorbit mai bine.
 2. Apoi frecați pata cu detergentul pe care îl utilizați în mod normal. Acest lucru va îmbunătăți acțiunea detergentului.
 3. În acest caz , este de preferat un detergent lichid, care funcționează mai bine decât unul praf. Puteți folosi pulberea dacă asta este ceea ce utilizați, dar amestecați-o cu apă pentru a forma o pastă.
 4. Opțional, puteți scufunda și în înălbitor după ce ați curățat . Sigur, atâta timp cât țesătura o susține, deoarece nu toate țesăturile sunt potrivite pentru albire. Lâna, mătasea și țesăturile colorate de obicei nu rezista. Dacă nu sunteți sigur dacă este un material pe care îl puteți pune în înălbitor, citiți etichetele sau evitați să faceți acest lucru.
 5. Amestecați înălbitorul cu apă și nu adăugați niciodată prea mult.
 6. Lasă-l să se înmoaie timp de 15 minute dacă folosești înălbitor.

Apoi, urmați aceste  instrucțiuni de spălat rufe pentru a elimina petele de arsuri:

 1. După acest proces de tratament și pregătire, este timpul să spălați haina.
 2. Pune-o în mașina de spălat cu ciclul normal, adică cel recomandat pe etichetă.
 3. Nu trebuie sa pui masina de spalat doar pentru aceasta haina, poti profita de alte haine murdare. Desigur, aveți grijă ca toate hainele să poată fi spălate cu acea configurație.
 4. Când s-a terminat de spălat și de centrifugare, agățați haina la aer curat. Este mai bine să o uscați la soare decât în ​​uscător, deoarece razele soarelui luminează petele.
 5. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare să nu o lăsați la soare mai mult de o zi, altfel materialul se poate slăbi.

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen a devenit cel mai folosit remediu datorită eficacității sale, deoarece are proprietăți de albire și este un truc foarte simplu de executat. Luați doar o cârpă veche sau o cârpă pe care nu o veți folosi și udați-o cu peroxid de hidrogen. Așezați îmbrăcămintea deteriorată pe o suprafață plană. Puneți cârpa înmuiată în peroxid de hidrogen deasupra unei alte cârpe uscate. Acum călcați-l peste cârpa uscată la o setare medie de călcat. Uită-te la locul unde este pata, poate dura câteva minute.

Peroxidul de oxigen cu căldură va face pata să dispară. Dacă vedeți că cârpa umedă se usucă, scufundați-o din nou în peroxid de hidrogen și continuați să călcați. În mod similar, puteți înlocui cârpa uscată cu alta dacă vedeți că este umedă. Este o metodă eficientă, mai ales pe hainele din bumbac sau in.

Lămâie

Sucul de lămâie proaspăt stors este, de asemenea, foarte eficient. Trebuie să stoarceți sucul de la o lămâie pe pată și apoi să scufundați haina într-un recipient cu apă fierbinte.  Lăsați să stea în apă timp de  15 până la 30 de minuteApoi stoarceți apa din haină și agățați-o, lăsând-o să se usuce la soare.

Este recomandat să nu folosiți acest remediu cu haine care nu sunt potrivite pentru înălbitor deoarece, deși efectele lămâii sunt minore, ele sunt de fapt foarte asemănătoare și ar putea deteriora aceste tipuri de haine.

Oțet alb

Un alt remediu pentru îndepărtarea petelor de arsuri de pe îmbrăcăminte este să scufundați un burete în oțet alb și să curățați pata. Apoi, lăsați să stea  timp de 10-15 minute și clătiți cu apă rece. La sfârșit, lăsați să se usuce la aer și gata. In acest caz este important ca otetul sa fie alb si nu de alt tip.

De asemenea, puteți înlocui peroxidul de oxigen de la primul truc cu oțet alb și faceți același lucru.

Apa rece ca gheata

Se spune că apa rece cu gheață ajută la îndepărtarea mai bine a unei pete de arsuri.  Pentru a face acest lucru, de îndată ce observați că haina este arsă, puneți-o într-un lighean cu apă foarte rece sau rece ca gheața timp de o oră. Apoi treceți la spălarea normală în mașina de spălat.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile