Ghid practic pentru construirea unui gratar de gradina frumos si practic


O gradina, pe langa a fi spatiul predilect pentru relaxare, trebuie sa capete si un rol practic in gospodarie. Daca suprafata va permite, puteti sa va construiti un gratar de gradina, un proces care va solicita un pic din punct de vedere fizic, dar care merita orice efort pentru zilele de weekend cand noul accesoriu din spatiu verde va strange in jurul sau familia si prietenii. Pe langa diferite modele de gratare de gradina, va prezentam si cateva informatii practice despre constructia unui gratar de gradina.

Gratarul poate avea diferite forme, totul depinzand doar de imaginatia si preferintele voastre. Mai jos va prezentam succint pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a a construi un gratar de gradina, asa cum au fost prezentati de site-ul Hgtv.com Primul pas este turnarea fundatiei, de obicei din ciment, care sa se plieze pe dimensiunile dorite ale gratarului, asta dupa ce ati ales locul unde sa fie amplasat. Urmeaza apoi baza gratarului, peretii pe care se va sprijini efectiv acesta. La indemana este optiunea BCA, mai ieftin si mai usor de manevrat, sau caramizi termobloc.

In cazul de fata, baza a fost ridicata in forma literei L care permite o mai buna manevrabilitate a gratarului. Pentru un aspect mai placut, mai rustic, baza din BCA poate fi acoperita cu caramida decorativa. Urmeaza apoi turnarea placii de beton pe care va fi asezat apoi gratarul propriu-zis. Puteti folosi un cofraj din lemn care sa dea forma placii sau sa folositi o margine metalica, ca in imaginea de mai jos, pentru un aspect final mai atragator.

Urmeaza apoi constructia cuptorului propriu-zis care poate fi ridicat in forma clasica, cu trei pereti din caramida si cu o deschidere in forma de semicerc. Pentru partea din fata, este indicat sa folositi o placa de polistoren pe care sa claditi incetul cu incetul, asezand caramida langa caramida. Pentru cosul de evacuare puteti folosi doua elemente de horn, disponibile in comert, sau aceeasi suprapunere de caramizi.sursa: casepractice.ro


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile