fier de calcat ars

Fier de călcat ars: remedii și soluții


Dacă nu știi să cureți un fier de călcat ars, în acest articol vei găsi mai multe modalități de a o face. La fel ca majoritatea aparatelor de uz casnic, fierele de călcat necesită întreținere regulată. Aici vă explicăm cum să curățați un fier de călcat ars cu câteva trucuri foarte simple pentru toată lumea. Ca recomandare, citește mai întâi instrucțiunile producătorului despre el – este cea mai bună modalitate de a profita la maximum de el și de a te asigura că durează mult timp în stare bună.

Dacă vrei să știi cum să cureți un fier de călcat ars cu bicarbonat de sodiu, trebuie doar să citești cu atenție următorii pași.

  • Pasul 1. Pune două linguri de bicarbonat de sodiu și puțin oțet alb într-un recipient pentru a forma o pastă. Cu cât fierul este mai ars, cu atât vei avea nevoie de mai mult oțet.
  • Pasul 2. Asigurați-vă că fierul de călcat este scos din priză și rece. Aplicați pasta pe baza fierului de călcat cu un burete, tamponând ușor. Se lasa o ora (sau mai mult in functie de intensitatea arsurii) si apoi se freaca cu un burete.
  • Pasul 3. Clătiți bine și uscați bine cu o cârpă curată și moale.

Pete negre pe fier de călcat, folosește acest produs

pete negre fier de calcat

De obicei nu îi acordăm prea multă atenție, dar dacă te uiți la baza fierului de călcat, vei vedea că apar pete negre odată cu folosirea. În mod ideal, ar trebui să le eliminați imediat ce le vedeți. Este posibil să le eliminați ușor? Desigur, ai nevoie doar de o pastă de piatră albă.

  • Daca nu ati auzit niciodata de ea, va spunem ca pasta alba de piatra este un produs foarte util pentru curatarea multor aparate electrocasnice, de exemplu pentru curatarea cuptorului, si o veti gasi fara probleme in majoritatea supermarketurilor.
  • Pentru a îndepărta negrul de pe fier va trebui să aplicați produsul cu ajutorul unui burete umed (întotdeauna cu fierul de călcat scos din priză și rece). Clătiți și uscați bine.

Mai multe trucuri pentru a curăța fierul înnegrit

După cum veți vedea mai jos, nu este necesar niciun produs specific sau greu de găsit pentru a curăța talpa fierului de călcat. Pe lângă bicarbonat de sodiu și oțet, poți pune în practică și alte trucuri. Acum tot ce trebuie să faci este să scoți fierul de călcat și, odată ce s-a răcit, să pui în practică metoda care ți se potrivește cel mai bine.

  • Pasta de dinti. Aplicați puțină pastă de dinți albă pe baza fierului de călcat și frecați-o cu o cârpă curată. Apoi porniți-l și apăsați butonul de abur timp de câteva minute. Un remediu casnic ideal pentru curățarea argintului.
  • Otet. Înmuiați o cârpă curată în niște oțet alb cald și frecați baza fierului de călcat. Dacă urmele nu dispar, adăugați câteva linguri de sare în oțet și repetați. Apoi ștergeți cu o cârpă uscată înainte de depozitare.
  • Sarea. Stropiți o cârpă uscată cu sare. Porniți fierul de călcat și când este fierbinte, frecați până se curăță. Când ați terminat, deconectați fierul de călcat și lăsați-l să se răcească. Ștergeți cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice resturi.

1.7 3 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile