pete de ulei pe beton

Curățarea petelor de ulei de pe beton sau pavaj


Majoritatea parcărilor sau zonelor de parcare dintr-o curte au de obicei terase din beton sau pavaj și acesta sunt tipuri de suprafațe care se pătează dacă mașina ta are scurgeri mici de ulei sau dacă faci niște reparații. Din acest motiv, vă dezvăluim acest truc simplu de a îndepărta petele de ulei de pe beton.

Petele de ulei de pe podeaua de beton: îndepărtați-le astfel

pete de ulei pe pavaj mod de indepartare

Ingrediente pentru îndepărtarea petelor de ulei de pe beton sau pavaj:

  • o cană de pudră de acid citric sau de bicarbonat de sodiu
  • săpun de rufe pudră
  • 1/2 litru de otet
  • 1/2 cană de bicarbonat de sodiu
  • o matura
  • o perie cu peri rigizi

Unul dintre sfaturi atunci când încercați să îndepărtați uleiul de pe beton este să acționați imediat. Și la fel ca și în cazul hainelor, petele de pe necesită un fel de tratament timpuriu.

Primul lucru de făcut este să stropiți puțin acid citric sau bicarbonat de sodiu și să măturați zona sau să frecați cu o perie cu peri tari, apoi lăsați-o să stea o oră. Acest lucru trebuie făcut pentru ca grăsimea din ulei, chiar dacă a fost acolo de zile întregi, să se înmoaie și să fie mai ușor de îndepărtat.

Îndepărtați acidul citric sau bicarbonatul de pe podea și acum că s-a curățat, presărați puțin săpun de rufe și adăugați un strop de oțet, ca să se întindă mai bine. Nu contează dacă nu face spumă multă, rețineți că spuma nu înseamnă neapărat că curăță.

Frecați podeaua cu o perie sau mătură și lăsați-o să acționeze cel puțin câteva minute, apoi clătiți cu apă curată.

În cele din urmă…

Pentru a termina curățarea podelei și a îndepărta complet pata de ulei de pe podeaua de beton, ungeți niște bicarbonat de sodiu și adăugați un strop de săpun pentru a face un fel de pastă pe care o aplicați pe podea. Daca in cazul in care observi ca pata este foarte impregnata, poti pulveriza si putin otet alb si de indata ce formeaza efervescenta, freci cu matura, acest lucru va ajuta la indepartarea totala a petei de grasime de pe podea.

La final, spală podeaua cu oțet pur sau chiar cu peroxid de hidrogen. Nu uitați să clătiți cu puțină apă și așteptați să vedeți rezultatul final când podeaua este complet uscată. Un sfat excelent pentru acest tip de spălare este să folosiți apă sub presiune sau să aplicați o presiune ușoară cu furtunul.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile