Cum se înmoaie prosoapele de baie care au devenit dure – trucul pentru a face prosoapele din nou super moi


Este plăcut să ai mereu prosoape moi. Cu toate acestea, nu întotdeauna găsim această moliciune deoarece în timp au tendința de a deveni aspre și uscate din cauza metodelor incorecte de spălare și uscare.

De aceea astăzi vom vedea împreună metoda de a înmuia prosoapele într-un mod simplu și rapid!

Cum se procedează

Metoda de a face prosoapele moi presupune folosirea unui ingredient ecologic: acidul citric. Acidul citric este cunoscut a fi un balsam natural pentru țesături și pentru proprietățile sale de curățare și de combatere a mirosurilor, care sunt, de asemenea, eficiente în eliminarea mirosului de umezeală care se găsește adesea pe aceste articole de îmbrăcăminte.

Prin urmare, este suficient să turnați 150 de grame de acid citric într-un litru de apă și să amestecați. Pentru ca acest balsam de rufe să fie foarte parfumat, adăugați 10 picături de ulei esențial de lavandă sau mentă.

Turnați aproximativ 100 ml din acest amestec în sertarul de detergent al mașinii de spălat de fiecare data când spălați prosoape. Apoi puneți prosoapele în masina de spălat și începeți ciclul de spălare corespunzător, setând temperatura corectă.

De asemenea, puteți turna amestecul direct în masina de spălat și voilà: prosoapele vor fi atât de moi încât veți dori să le mângâi!

Alte sfaturi pentru prosoape moi

Pe lângă această metodă cu acid citric, există și alte ingrediente care pot înmuia prosoapele aspre și uscate

Oțet alb

Doar adăugați 4 linguri de oțet în compartimentul pentru balsam și începeți ciclul de spălare!

Pe lângă faptul că face prosoapele moi, oțetul ajută la albirea prosoapelor îngălbenite și la revigorarea culorilor prosoapelor pătate!

Săpun de Marsilia

Adăugați 2 linguri de săpun de Marsilia ras sau lichid în cuva mașinii de spălat sau direct în tambur și începeți ciclul de spălare.

Muşeţel

Infuzati 2 plicuri de musetel intr-un litru de apa fierbinte si lasati-le sa stea cateva minute. Apoi așteptați să se răcească amestecul și turnați-l într-un lighean care conține apă. În acest moment, înmuiați prosoapele timp de aproximativ zece minute, clătiți-le și lăsați-le să se usuce.

Vă sfătuim să înmuiați prosoapele care au fost deja spălate și clătite; musetelul este folosit doar pentru a inmuia si nu pentru a spala si igieniza.


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile