ingrasamant cu aloe vera

Cum se foloseste îngrășământul natural de aloe vera pentru a reînvia plantele ofilite


Dă viață plantelor ofilite folosind acest îngrășământ natural de aloe vera. Cum functioneazã. 

Plantele sunt un plus valoros pentru casa și grădina noastră, dar uneori se pot confrunta cu momente dificile. Și astfel frunzele se ofilesc și răsadurile noastre își pierd din vitalitate. Din fericire, există un remediu natural care poate ajuta la reînvierea plantelor ofilite, haideți să aflăm despre ce este vorba.

Revigorează plantele ofilite cu aloe vera

Remediul natural în cauză presupune folosirea aloe vera, o plantă cunoscută pentru proprietățile sale benefice pentru sănătatea umană, iar acum și pentru plante. Aloe vera este bogată în nutrienți esențiali pentru plante, inclusiv calciu, magneziu, fosfor și acid salicilic. Acesta din urmă este similar cu ingredientul activ din aspirina și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene.

Pentru a începe procesul de recuperare a plantei ofilite, tăiați o frunză de aloe vera și deschideți-o pentru a obține gelul acesteia. Frecați ușor gelul pe frunzele plantei uscate, atât deasupra cât și dedesubt. Acest lucru va ajuta la furnizarea de nutrienți esențiali frunzelor și la dezinfectarea  acestora datorită proprietăților antibacteriene ale aloe vera.

Pregătiți un îngrășământ cu aloe vera

Începeți prin a tăia o altă frunză de aloe vera și împărțiți-o în felii. Puneti feliile in blender si adaugati o lingura de zahar, care va ajuta procesul de absorbtie a apei. Adăugați 2 litri de apă și amestecați totul pentru a crea îngrășământul nostru natural. La final, se filtrează amestecul cu o sită și se toarnă într-o cană.

Acum, luați niște mușchi și puneți-l în fundul ghiveciului, deasupra pământului de ghiveci. Mușchiul va ajuta planta să rețină umiditatea, oferind un mediu propice creșterii. Turnați îngrășământul cu aloe vera peste mușchi și lăsați-l să stea o oră pentru ca mușchiul să poată absorbi lichidul. După o oră de odihnă, așezați planta într-un loc răcoros ferit de lumina directă a soarelui.

Udati planta o data la 3 zile folosind o sticla cu pulverizator, avand grija sa nu udati in excesApa cu îngrășământ va ajuta planta să producă noi rădăcini și frunze verzi sănătoase.

Plantele ofilite renasc astfel: de ce

Remediul pe care tocmai l-am ilustrat funcționează datorită proprietăților benefice ale aloe vera. Aloe vera, așa cum am anticipat, este o sursă bogată de nutrienți esențiali care ajută plantele să se regenereze și să se întărească.

Calciul, magneziul și fosforul sunt esențiale pentru creșterea rădăcinilor și menținerea frunzelor sănătoase, în timp ce acidul salicilic acționează ca un agent antibacterian și antiinflamator, protejând planta de infecții.

Un alt beneficiu al folosirii unui îngrășământ natural precum aloe vera este că este sigur pentru mediu și sănătatea umană. De fapt, îngrășămintele chimice pot conține substanțe nocive și pot contribui la poluarea mediului. În schimb, remediile naturale precum aloe vera sunt biodegradabile și nu au efecte adverse asupra mediului înconjurător.

În plus, utilizarea îngrășămintelor chimice poate provoca un exces de substanțe chimice în sol, dăunând microbiomul și organismele benefice care locuiesc în sol și contribuind la rezistență și la problemele de sănătate a plantelor. Prin utilizarea unui îngrășământ natural precum cel pe bază de aloe vera, se promovează un mediu mai echilibrat și mai sănătos pentru plante.

În concluzie, acest remediu natural cu aloe vera poate fi un salvator pentru plantele ofilite, mai ales atunci când este utilizat împreună cu o îngrijire iubitoare și atentă. Asadar, daca ai o planta ofilit in casa sau gradina ta, incearca acest remediu natural si bucura-te de rezultatul frunzelor verzi si al radacinilor luxuriante in doar cateva saptamani.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile