remedii naturale viespi

Cum scapi de viespi: 9 plante care tin viespile la distanta


Mulți oameni suferă de apifobie (teama de albine, viespi și alți bondari) sau sunt alergici la înțepături. De asemenea, prezența viespilor în grădină pot ingrijora pe mulți astfel isi doresc să scape de viespi. Mai mult, știm că aceste insecte polenizatoare sunt mai agresive vara când este cald sau când serile sunt furtunoase, ceea ce poate complica și munca de grădinărit. Din fericire, este posibil să respingi aceste mici fiare, dar poți folosi si pesticide pe bază de chimicale dacă nimic nu dă roade.

1) Geranium (mușcata)

Pelargoniul parfumat (sau mai simplu muscata) ajuta la respingerea multor insecte si paraziti. Este folosit în special foarte des pentru a ține țânțarii departe. Din păcate, această plantă respinge și albinele, care pot interfera puțin cu polenizarea plantelor din grădină. Cu toate acestea, nimic nu împiedică să plantați câteva paturi în jurul casei sau să le creșteți în ghivece pentru a fi așezate pe ferestre pentru a împiedica pătrunderea viespilor și a altor insecte nedorite!

2) Cimbru

Apreciem cimbrul în bucătărie precum și pentru a lupta împotriva tusei. Cu toate acestea, poate fi folosit inteligent și în grădină pentru a ține viespile departe. Nu numai că îl poți planta într-un colț al grădinii pentru a le ține la distanță, ci și îl poți arde într-o farfurie pe masa de la terasă (sau chiar îl poți încălzi direct pe grătar). 

3) Busuioc

Te-ai întrebat care este kriptonitul acestor insecte? Dintre toate plantele, busuiocul este cu siguranță cea al cărei miros respinge cel mai mult viespile. Așadar, nu ezita să îl plantezi în grădina ta sau lângă terasă pentru a ține viespile departe. De asemenea, puteți ține pur și simplu un ghiveci pe masa din grădină pentru a le ține la distanță. Veți putea să vă așezați fără teamă de a primi o vizită neașteptată!

viespi

4) Usturoiul

Usturoiul este una dintre acele plante care nu le plac multor insecte, iar viespile nu fac excepție. Cu aroma sa puternică, le ține departe. Bine de știut: usturoiul este și un bun remediu natural pentru înțepăturile de viespe. Tot ce trebuie sa faci aici este sa scoti intepatura (acul), apoi sa aplici un catel de usturoi proaspat, taiat in jumatate.

5) Menta

Oamenii iubesc în general mirosul de mentă și sunt singurii! De la muște la țânțari, la viespi, la rozătoare, multe animale detestă parfumul său puternic. Prin urmare, puteți planta câteva plante de mentă în grădina dvs. pentru a le ține departe. Un grădinar înțelept trebuie totuși să aleagă locul potrivit pentru aceste plantații. Menta este o plantă invazivă căreia îi place mult să se răspândească, uneori în detrimentul vecinilor săi.

6) Eucalipt

Eucaliptul este una dintre plantele care pot respinge viespile. De asemenea, puteți folosi uleiul său esențial diluat pe piele pentru a vă proteja de potențiale atacuri.

7) Lemongrass

Lemongrass este bine cunoscută pentru respingerea țânțarilor. Cu toate acestea, aceste insecte care mușcă nu sunt singurele care urăsc această plantă foarte aromată. Muștele se tem de el la fel ca viespile pe care le descurajează să se apropie. Ușor de cultivat în interior sau în aer liber, dar și de aplicat pe piele ca ulei esențial diluat pentru protecție, este foarte eficient și versatil.

8) Pelin

Pelinul are frunziș foarte parfumat, cu proprietăți repelente, insecticide și fungicide. Prin urmare, este foarte des folosit împotriva multor insecte.

9) Castraveți

S-ar părea că amărăciunea și aciditatea cojilor acestui aliment le deranjează pe aceste insecte. Poti asadar sa plantezi in gradina si sa tii cateva coji langa tine pe masa de picnic pentru a nu fi deranjat.

Spray impotriva viespilor

Dacă totuși metodele nu functionează, poti utiliza un spray impotriva viespilor, care functionează și nu doar că ține viespile la distanță, dar le și anihilează.

Cu ajutorul acestui spray puteți să:

  • Eliminați viespile
  • Eliminați cuiburile de viespi

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile