plosnite

Cum să țineți ploșnițele la distanță cu ajutorul plantelor


Casa invadată de ploșnițe? Există o plantă aromatică benefică foarte parfumată care vă permite să alungați ploșnițele într-o secundă. 

Plășnițele sunt paraziți și mici insecte dăunătoare care trăiesc în dormitoare și se hrănesc cu sânge uman. Aparținând speciei Cimex lectularius, ploșnițele se ascund în timpul zilei și ies noaptea pentru a se hrăni și a suge sânge de la oameni. Pentru a preveni ploșnițele să vă invadeze casa, este o idee bună să cumpărați o plantă anume, foarte parfumată, ale cărei frunze le folosim și în bucătărie. Ce plantă este? Să aflăm în acest ghid.

Ploșnițele de pat în casă: cu ce se hrănesc?

Fiind atrase de căldura corpului și de dioxidul de carbon pe care îl expirăm, ploșnițele mușcă pielea prin părțile lor bucale bine dezvoltate. Pe lângă sugerea sângelui victimei, ploșnițele injectează un lichid care conține substanțe vasodilatatoare și anticoagulante. După câteva minute, vei simți un pic de mâncărime în zona înțepată de insectă și poți observa înroșirea pielii.

Fiind o insectă hematofagă, ploșnița este un dăunător care este capabil să se răspândească foarte rapid în toate încăperile casei tale, mai ales în mediile mai calde. Deși ploșnițele pot rămâne mult timp fără să se hrănească și să rămână latente, ele încearcă să se hrănească la fiecare 10 zile.

Plănițele de pat în casă: cum să scapi de ele?

Există mai multe remedii naturale considerate eficiente care vă permit să scăpați. Menta, cu mirosul ei puternic, ne ajută să ținem acești paraziți departe și ajută la prevenirea pătrunderii ploșnițelor în casă. Un remediu natural valabil este să pulverizezi puțin spray cu mentă pe suprafețe, în special pe balcoanele casei tale. Spray-ul de mentă este un remediu excelent pentru a fi pulverizat pe țesăturile ambientale pentru toate încăperile din clădire.

Aplicarea de spray de mentă pe suprafețe vă permite să creați un efect de barieră și să eliminați definitiv ploșnițele. Pe lângă efectul preventiv, menta poate avea efecte benefice asupra sănătății tractului respirator uman. Planta de mentă poate fi cumpărată sau plantată în ghivece și este ieftină.

Îndepărtarea ploșnițelor de pat de acasă: există și alte remedii naturale?

Există și alte remedii naturale și eficiente care vă permit să țineți ploșnițele departe de casă: usturoiul este un puternic antiparazitar, mirosul de săpun de Marsilia enervează ploșnițele, iar decoctul de usturoi și ceapă este un puternic repulsiv natural.


1 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile