Cum să repari un calorifer în funcție de zgomotul pe care îl face: 3 sunete pe care trebuie să le poți recunoaște


Aflați cum să vă opriți caloriferul pentru a vă ajuta la confort și la sistemul dumneavoastră de încălzire. Este important să poți recunoaște aceste trei sunete.

Încălzirea locuințelor cu calorifere este încă una dintre cele mai răspândite metode de adunare a căldurii în timpul iernii. Radiatoarele ne încălzesc în apartamente și case, dar în timpul funcționării pe termen lung se întâmplă uneori să nu funcționeze așa cum ar trebui, ceea ce se face cunoscut acustic, printre altele.

Pe lângă faptul că ne țin treji, caloriferele care emit zgomote de tobă, șuierat sau clocotire reprezintă și o amenințare pentru întregul sistem de încălzire. Chiar înainte de a apela la un profesionist, vă puteți ajuta rapid cu unele dintre soluțiile personalizate pe care vi le prezentăm:

Radiator cu barbotare

Barbotația din calorifer seamănă cu barbotarea soluției atunci când se face gargară în gură, doar puțin mai lent și mai stins. Acest sunet este creat atunci când în interior se acumulează bule de aer, care pot fi îndepărtate cu ușurință prin aerisire.

Pentru a curăța radiatorul, aveți nevoie doar de o cârpă, un recipient gol și cheia potrivită.

Radiator șuierător

Când supapa de la radiator începe să depună piatră, aerul poate pătrunde printre fante, ceea ce se manifestă prin șuierat. În acest caz, conducta de alimentare trebuie închisă și supapa trebuie deșurubată. Înmuiați-l în oțet peste noapte pentru a-l decalcifiere sau înlocuiți-l cu unul nou.

Lovitură în calorifer

Unii îl descriu ca o bătaie, alții ca o lovitură. Dar acest sunet de la radiator cu siguranță nu lasă pe nimeni la îndoială că ceva nu este în regulă.

Lovirea radiatoarelor are loc de obicei atunci când un curent de aer cald lovește apa rece, care poate proveni din țevile deteriorate. Murdăria din interiorul cazanului sau conductele înfundate sunt adesea de vină. Ca parte a primului ajutor, utilizați un tampon pe care îl plasați sub partea inferioară a radiatorului pentru a-l înclina spre cazan. În acest fel, apa rece încetează să se depună în punctele de contact cu gazul.

Cel mai important lucru este prevenirea

Pentru a evita complet zgomotele neplăcute provenite de la calorifere, ar trebui să le ventilați și să le curățați în mod regulat, cel puțin o dată pe an înainte de începerea sezonului de încălzire.

Nu lăsați niciodată supapa de pe radiator deschisă doar parțial – această setare crește intensitatea sunetului care iese din acesta, iar manipularea frecventă a supapei poate duce, de asemenea, la deteriorarea acesteia.

O garnitură, pe care o puteți acoperi țevile de lângă calorifer, ajută și la reducerea zgomotului. Il gasesti in magazine specializate si magazine cu articole de uz casnic.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile