plosnite de pat

Cum să preveniți și să scăpați de ploșnițele de pat


Ploșnițele de pat sunt mici paraziți nocturni care se pot transforma într-un coșmar pentru oricine intră în contact cu ei. În ciuda faptului că sunt mici, pot provoca disconfort semnificativ și probleme de sănătate din cauza mușcăturilor lor. Importanța prevenirii unei infestări de ploșnițe nu poate fi exagerată. În acest articol, vom explora cum să prevenim și să tratam ploșnițele de pat pentru a ne asigura că aveți un somn liniștit și sigur.

Ce cauzează mușcăturile de ploșnițe

O mușcătură de ploșniță poate provoca mai multe simptome. Cu toate acestea, este important de reținut că nu toți oamenii reacționează la mușcăturile de ploșnițe în același mod. Unele persoane pot să nu aibă reacții vizibile, în timp ce altele pot dezvolta simptome mai evidente.

Mâncărime și iritație: Acesta este cel mai frecvent simptom. Mușcăturile acestor insecte provoacă adesea mâncărimi intense și pot apărea sub formă de mici pete roșii, vezicule sau urticarie pe piele. Aceste mușcături sunt adesea grupate și pot apărea într-o linie sau zonă de piele expusă în timp ce dormi.
Reacții alergice: în cazuri rare, unii oameni pot avea o reacție alergică la mușcăturile de ploșnițe. Aceste reacții pot varia de la ușoare (cum ar fi urticaria mai extinsă) la severe (cum ar fi șocul anafilactic), deși acesta din urmă este foarte rar.

Efecte psihologice: Infestarea poate provoca stres semnificativ și poate duce la probleme de somn, anxietate și depresie.
Infecții secundare: Dacă mușcăturile sunt zgâriate, acestea se pot infecta. Infecțiile secundare pot include impetigo, ectima și limfangita.
Insomnie și stres: conștientizarea faptului că sunt infestate de aceste insecte poate duce la probleme de somn și stres pe termen lung.

Este important de menționat că ploșnițele de pat au fost studiate pe larg și, în prezent, nu se știe că transmit vreo boală oamenilor. Totuși, prezența lor poate duce la scăderea calității vieții din cauza disconfortului fizic și a stresului pe care îl pot provoca.

Cunoașteți inamicul: identificați ploșnițele de pat

Ploșnițele de pat sunt mici insecte maro care arată ca semințele de măr. Nu zboară, dar se mișcă rapid pe podele, pereți și tavane. Femelele pot depune sute de ouă, fiecare având dimensiunea unui fir de praf. Acest lucru face să fie extrem de dificil să stăpânești o infestare odată ce aceasta s-a instalat.
Semnele obișnuite ale unei infestări includ mușcături de piele, pete de sânge pe cearșafurile de pat și un miros dulce și acru în aer. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, este important să luați măsuri imediat.

Prevenirea infestării ploșnițelor de pat

Prevenirea este cea mai eficientă strategie în controlul ploșnițelor de pat. Iată câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă proteja de o infestare:

  1. Inspecție regulată: verificați regulat salteaua, crăpăturile din pat și alte zone ascunse din casa dvs. Amintiți-vă că aceste insecte sunt experte în a se ascunde în timpul zilei.
  2. Curățare: Curăță-ți în mod regulat spațiul de locuit, în special zonele în care dormi. Aspirați salteaua și cadrul patului și spălați lenjeria de pat în apă fierbinte.
  3. Avertisment de călătorie: Când călătoriți, verificați cu atenție locurile de cazare pentru posibile semne de ploșnițe. Evitați să vă așezați valiza pe pat și verificați salteaua și cearșafurile.

Confruntarea cu o infestare de ploșnițe

A scăpa de ploșnițele de pat poate fi o sarcină descurajantă, deoarece aceste insecte sunt extrem de rezistente și se ascund bine. Cu toate acestea, există mai multe metode care pot fi folosite pentru a scăpa de ele.

Tratament profesional: Cea mai eficientă metodă este de obicei prin angajarea unui profesionist în controlul dăunătorilor. Acești experți au acces la o serie de instrumente și tehnici, inclusiv tratament termic, pesticide și cu abur, care pot elimina complet o infestare.

Tratamente făcute de dvs: Dacă tratamentul profesional nu este o opțiune, există câteva metode de făcut singur care ar putea ajuta. Acestea includ:

  1. Curățare temeinică: spălați toată lenjeria de pat și hainele în apă foarte fierbinte (cel puțin 60 de grade Celsius) și uscați-l la o temperatură ridicată. Acest lucru poate ucide ploșnițele de pat în toate etapele de dezvoltare.
  2. Aspirarea: Folosiți un aspirator pentru a curăța salteaua, cadrul patului, mobilierul și podeaua. Asigurați-vă că goliți aspiratorul în afara casei dvs. după utilizare.
  3. Huse de saltea: Husele speciale de saltea rezistente la plosnite pot ajuta la prinderea ploșnițelor de pat în interior, împiedicându-le să se muște și să se răspândească.
  4. Tratamente cu pesticide: Unele pesticide disponibile public pot fi eficiente împotriva ploșnițelor de pat, dar trebuie utilizate cu precauție pentru a evita riscurile pentru sănătate. De asemenea, unele ploșnițe au dezvoltat rezistență la anumite pesticide, așa că este posibil să nu fie întotdeauna eficiente.

Plasarea obiectelor la soare este un remediu natural anti ploșnițe

Simplă și gratuită dar mai presus de toate eficientă, căldura soarelui, în special cea de vară peste 30° cu raze ultraviolete, este cea mai bună armă naturală împotriva ploșnițelor de pat. Dacă credeți că aveți ploșnițe în casa dvs., expuneți la soare saltelele, lenjeriile și orice alte articole „suspecte” toată ziua. Razele ultraviolete nu numai că sunt capabile să extermine ploșnițele de pat, dar ucid și împiedică ecloziunea ouălor prin blocarea reproducerii insectelor. Pentru saltele verifica marginile in contur, sunt acolo unde se ascund cei mai adulti subiecti in timpul zilei, le vei recunoaste ca sunt maro in diverse nuante in functie de varsta insectei.

Spălarea la masină la o temperatura de 50 grade C

Trei acțiuni care, dacă sunt făcute cu hotărâre și în succesiune, pot duce la eradicarea problemei:

Spălarea cearșafurilor și a hainelor trebuie să vină la o temperatură de până la 50 ° pentru a se asigura că are loc moartea sigură a insectelor și distrugerea ouălor. In ceea ce priveste suprafetele, totul trebuie curatat cu o solutie din apa si otet care este un repellent natural impotriva plosnitelor, pentru a se trece in primul rand pe saltea cu o carpa umeda. În plus, lichidul trebuie să fie trecut în fiecare colț al camerei, în special în posibilele colțuri precum colțurile plintelorprizele de curent și lamelele patului. Fiecare loc este bun pentru ascunderea și depunerea ouălor.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile